Sunburst gitaar

De sunburst gitaar is een van de meest kenmerkende soorten. Met een sunburst finish wordt de afwerking bedoeld die de gitaar zijn kenmerkende kleuren geeft: Een lichte houtkleur in het midden die richting de zijkanten steeds donkerder wordt en eindigt met een donkere rand. De exacte kleur van een sunburst gitaar kan enigszins verschillen want er zijn meerdere types finishes.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Sunburst
  1.  

  2.  

  3.  

Filteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

Het ontstaan van de gitaar sunburst

Over het ontstaan van de gitaar sunburst doen meerdere verhalen de ronde. Zo schijnt er eens een gitaar of viool met zwarte lak langdurig in de zon te hebben gestaan waardoor de lak er af ging en de houtkleur in het midden weer zichtbaar werd. Dit is een prima verklaring voor de naam sunburst. Daarnaast worden meerdere gitaarbouwers genoemd als bedenker van de sunburst gitaar. Je hebt zowel de akoestische gitaar sunburst als de elektrische gitaar sunburst.

Een gitaar kiezen

In de zoektocht naar een sunburst gitaar heb je een aantal opties wat betreft het type. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een klassieke akoestische gitaar, een western akoestische gitaar of misschien ga je liever voor een elektrische gitaar sunburst. Een combinatie van beide is overigens ook mogelijk. Met een elektrisch-akoestische gitaar heb je het klassieke geluid van een akoestische gitaar, maar het geeft je tegelijkertijd wel de mogelijkheid om het geluid te versterken voor bijvoorbeeld een optreden met publiek. Met een sunburst gitaar kun je dus alle kanten op!

Naast de sunburst gitaar bieden we natuurlijk ook nog een aantal andere mooie kleuren aan, zoals de blauwe gitaar, zwarte gitaar, witte gitaar en de rode gitaar.

Beroemde gitaristen

Een aantal beroemde gitaristen gingen je voor en lieten zich regelmatig op het podium zien met een sunburst gitaar. Ronnie Wood, voornamelijk bekend als gitarist van The Rolling Stones gebruikte bijvoorbeeld veel sunburst stratocasters. Ook de inmiddels overleden Rory Gallagher, in het verleden zelfs uitgeroepen tot beste gitarist van de wereld, was absoluut liefhebber van de sunburst gitaar.

Een sunburst gitaar kopen

Wanneer je vandaag nog een sunburst gitaar bij MaxiAxi koopt gaan we ervoor zorgen dat je ‘m vliegensvlug in huis hebt. Wacht dus niet langer, dan kun je snel van start.

Heb je toch nog vragen of twijfel je nog welk model of welke set je kiezen moet? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Daar zitten productexperts die je graag helpen. Overigens is het ook goed om te weten dat je je gitaar binnen 30 gratis terug kunt sturen wanneer deze toch niet helemaal naar wens is. Hoewel wij er absoluut vanuit gaan dat dit met een sunburst gitaar niet nodig zal zijn.

Chatten