Western gitaar

De western gitaar is in de ogen van vele gitaristen de mooiste soort akoestische gitaar. De western gitaar wordt enorm veel gebruikt in popmuziek en is daardoor ook de bekendste variant. Door het vele gebruik en de bekendheid is de western gitaar vandaag de dag een van de populairste instrumenten geworden om te leren spelen.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type akoestische gitaar
    Western
  1.  

  2.  

  3.  

Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Akoestische gitaren
👀 Wat voor snaren op akoestische gitaar?

Dat hangt af van het soort akoestische gitaar. Er zijn namelijk klassieke gitaren waarbij nylon snaren worden gebruikt en er zijn western gitaren waarbij stalen snaren worden gebruikt. Zorg er dus voor dat de snaren bij het soort gitaar passen.

👂 Hoe stem je een akoestische gitaar?

Net als elke andere gitaar stem je de akoestische gitaar door te draaien aan de stemmechanieken. Door hier aan te draaien verander je de spanning van de snaar. Door bijvoorbeeld een snaar losser te draaien verlaag je de spanning die op de snaar staat waardoor de klank lager wordt. Het 'op het gehoor' stemmen is behoorlijk lastig daarom zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🎵 Welke akoestische gitaar kopen?

De beste keus voor jou is uiteraard sterk afhankelijk van je wensen. Wil je een gitaar met veel speelgemak, warme tonen die ook prefect is voor tokkelen zoals bij flamenco muziek wordt gedaan? Kies dan een klassieke gitaar. Wil je juist de echte pop sound met sprankelende tonen en flink volume? Kies dan voor een western gitaar.

💲 Wat kost een akoestische gitaar?

De prijzen van akoestische gitaren verschillen enorm. Een complete handgemaakte akoestische gitaar is vanzelfsprekend erg prijzig. Complete beginnerssets kan je echter al voor vrij weinig geld aanschaffen.

Soorten western gitaar

Door de populariteit van de western gitaar zijn er in de loop van de jaren veel verschillende soorten western gitaren op de markt gebracht. De voornaamste verschillen tussen de diverse western gitaren zijn de vorm van de body, het soort hout dat wordt gebruikt bij de bouw en de onderdelen die worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook modellen met meer snaren dan de gebruikelijke 6 snaren die je normaal gesproken bij een western gitaar ziet. 

Soort snaren western gitaar

In tegenstelling tot Spaanse / klassieke gitaren die over nylon snaren beschikken hebben western gitaren stalen snaren. Deze snaren zorgen voor heldere tonen en brengen relatief veel volume teweeg. Het gebruik van deze snaren op een western gitaar maakt het geluid van dit soort gitaren erg kenmerkend. 

Western gitaar kopen beginner

Wanneer je je als beginner hebt verdiept in het kiezen van de beste gitaar zijn de uiteenlopende meningen over wat de beste beginnersgitaar is je vast niet ontgaan. Volgens velen is de klassieke gitaar de gemakkelijkste gitaar om mee te beginnen. En op veel vlakken is de klassieke gitaar ook een erg fijne gitaar om mee te beginnen. De western gitaar is echter ook een uitermate geschikte gitaar om mee te beginnen. De stalen snaren voelen zeker aan het begin minder fijn aan maar je went er erg snel aan. 

Het is wanneer je de keuze moet maken voor een beginnersgitaar vooral belangrijk te letten op je eigen muzieksmaak. Wanneer je veel popnummers of nummers van bekende singer-songwriters wil gaan spelen is een western gitaar de beste keus. De western gitaar wordt namelijk veruit het meest gebruikt binnen deze muzieksoorten. De klank van je gitaar evenaart wanneer je een western gitaar kiest het gitaargeluid van je favoriete nummers. Het is natuurlijk erg fijn dat wanneer jij meespeelt het geluid zo dicht in de buurt komt van het origineel. Dit vergroot het plezier dat je zal hebben in het gitaarspelen waardoor je nog meer zin krijgt om veel te spelen. Door veel te spelen wordt je vanzelfsprekend steeds beter. Door de gitaar die het best past bij jouw favoriete muziekstijlen vergroot je dus het speelplezier en de snelheid waarmee je leert.

Het verschil

Naast de snaarsoort verschillen de klassieke en de western gitaar onderling op nog meer vlakken. De klankkast van de western is vaak behoorlijk groot en de hals van dit model is daarentegen relatief smal. Daarnaast zijn de stemmechanieken anders gepositioneerd en van andere materialen vervaardigd om zo tegen de kracht die de stalen snaren op de onderdelen uitoefenen bestand te zijn. Klassieke gitaren hebben een bredere hals en daardoor ook meer ruimte tussen de snaren. De snaren moeten op een bepaalde manier geknoopt worden waardoor de brug en de stemmechanieken ook anders zijn dan die van de western gitaar.

Western gitaar kopen

Ben je er over uit en wil je een western gitaar kopen? Bestel je western gitaar op werkdagen bij MaxiAxi en ontvang hem de volgende dag nog in huis. Je hebt 2 jaar garantie op de western gitaar en een zichttermijn van 30 dagen. Toch nog vragen over het kopen van een western gitaar? Neem gerust contact op met een van onze product specialisten, zij helpen je namelijk graag bij het maken van de beste keus, een western gitaar kopen doe je bij MaxiAxi!

Chatten