Zwarte gitaar

De zwarte gitaar is standaard de best verkochte kleur gitaar uit het assortiment. Dat geldt zowel voor de akoestische gitaar als de elektrische gitaar en dit is met een reden. Zwart wordt geassocieerd met kracht, elegantie, mysterie en de nacht, al met al behoorlijk in lijn met hoe veel gitaristen zichzelf willen profileren. Daarnaast kan een zwarte gitaar in principe altijd. Het matcht eigenlijk bij iedere outfit, decor of interieur. Dat maakt dat een zwarte gitaar ook perfect geschikt is om thuis aan de muur te hangen of neer te zetten op een mooie gitaarstandaard. Een zwarte gitaar mag dan ook gezien worden. Veel mensen vinden een zwarte gitaar gewoon mooi en wij kunnen ons daar volledig in vinden.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 91

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Zwart
  1.  

  2.  

  3.  

Filteren

Producten 1-24 van 91

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

Zwarte akoestische gitaar

Wanneer je nog nooit een akkoord hebt gespeelt maar toch graag wilt beginnen met gitaarspelen is het in feite de eerste keuze die je maken moet. Kies je voor een zwarte akoestische gitaar of toch een zwarte elektrische gitaar? In de regel gaan veel mensen er vanuit dat het beter is om te beginnen met een akoestische gitaar maar eigenlijk is dit nergens op gebaseerd. Wij zouden adviseren om te kiezen voor de zwarte gitaar die het best aansluit bij het soort muziek dat je spelen wilt.

In de zoektocht naar de juiste zwarte gitaar kun je vervolgens ook de door jou gewenste accessoires kiezen. We hebben complete gitaarsets met gitaarstandaard, muziekstandaard, voetsteun en nog veel meer. De meeste startersets hebben daarnaast bijvoorbeeld een stemapparaat, gitaartas, schouderband, extra snaren, plectrumset en nog veel meer.
Bepaal dus welke accessoires jij wenst en kies vervolgens jouw favoriete zwarte akoestische gitaar of zwarte elektrische gitaar.

Bekende voorbeelden met een gitaar zwart

Ook onder ‘s werelds beroemdste gitaristen is de gitaar zwart een absolute favoriet. Wat te denken van Eric Clapton? Tussen 1974 en 1985 speelde hij on stage en in de studio vrijwel uitsluitend op zijn stratocaster gitaar in het zwart en hij gaf hem zelfs liefkozend de zeer toepasselijke naam “Blackie”. Uiteindelijk heeft Blackie tijdens een veiling in 2004 959.500 dollar opgeleverd. Ook David Gilmour, voornamelijk bekend van Pink Floyd, gebruikte vaak een gitaar zwart.

Zwarte gitaar kopen

Heb je je keuze voor een mooie zwarte gitaar kunnen maken? Bestel dan snel op MaxiAxi.com en we bezorgen ‘m razendsnel bij je thuis zodat je direct kunt beginnen met spelen. Wanneer je toch nog vragen hebt kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Onze productexperts hebben verstand van gitaren en ze helpen je uiteraard heel graag. Bij het maken van een keuze, maar ook na aankoop.

Chatten