Klassieke / spaanse gitaar

De Spaanse gitaar is de perfecte gitaarsoort voor de flamenco en klassieke gitarist. Ook als beginners gitaar leent de Spaanse gitaar zich enorm goed. De nylon snaren van de Spaanse gitaar zijn eveneens bijzonder aangenaam om mee te beginnen als gitarist. Wie weet speel jij binnenkort wel jouw eerste gitaar akkoorden op de klassieke gitaar.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type akoestische gitaar
    Klassiek
  1.  

  2.  

  3.  

Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Akoestische gitaren
👀 Wat voor snaren op akoestische gitaar?

Dat hangt af van het soort akoestische gitaar. Er zijn namelijk klassieke gitaren waarbij nylon snaren worden gebruikt en er zijn western gitaren waarbij stalen snaren worden gebruikt. Zorg er dus voor dat de snaren bij het soort gitaar passen.

👂 Hoe stem je een akoestische gitaar?

Net als elke andere gitaar stem je de akoestische gitaar door te draaien aan de stemmechanieken. Door hier aan te draaien verander je de spanning van de snaar. Door bijvoorbeeld een snaar losser te draaien verlaag je de spanning die op de snaar staat waardoor de klank lager wordt. Het 'op het gehoor' stemmen is behoorlijk lastig daarom zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🎵 Welke akoestische gitaar kopen?

De beste keus voor jou is uiteraard sterk afhankelijk van je wensen. Wil je een gitaar met veel speelgemak, warme tonen die ook prefect is voor tokkelen zoals bij flamenco muziek wordt gedaan? Kies dan een klassieke gitaar. Wil je juist de echte pop sound met sprankelende tonen en flink volume? Kies dan voor een western gitaar.

💲 Wat kost een akoestische gitaar?

De prijzen van akoestische gitaren verschillen enorm. Een complete handgemaakte akoestische gitaar is vanzelfsprekend erg prijzig. Complete beginnerssets kan je echter al voor vrij weinig geld aanschaffen.

Soorten Spaanse gitaren

De Spaanse gitaar is er in verschillende soorten en maten. Grootste verschillen tussen diverse Spaanse gitaren zijn gebruikte componenten zoals de houtsoort. Bij de duurdere modellen worden vaak speciale houtsoorten zoals palissander en sparrenhout gebruikt die erg goed klinken. De vorm van de klankkast is bij vrijwel elk model nagenoeg identiek en de snaren die gebruikt worden zijn allemaal nylon. Er zijn wel verschillende maten, een Spaanse gitaar met de gebruikelijke afmetingen wordt een 4/4 gitaar genoemd. Verder zijn er nog kleinere modellen zoals een 3/4 klassieke gitaar. Dit formaat is beter geschikt voor de echt jonge kinderen. Het grootste 4/4 klassieke gitaar model is vooral geschikt voor de leeftijd van ongeveer 12 jaar en ouder.

Klassieke gitaar

De termen Spaanse gitaar en klassieke gitaar duiden beide dezelfde gitaar met nylon snaren. De benamingen verschillen dus terwijl naar dezelfde gitaar wordt verwezen. Bij het maken van een keuze voor een gitaar kan je deze 2 verschillende termen als 1 zien want het gaat over exact dezelfde gitaar met nylon snaren.

Of het een klassieke gitaar of Spaanse gitaar wordt genoemd verschilt dus per persoon maar beide mag.

De Spaanse gitaar: de beste beginnersgitaar

De Spaanse of klassieke gitaar wordt vaak aangewezen als perfecte beginners gitaar. Dit komt voornamelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van nylon snaren. De nylon snaren van een Spaanse gitaar voelen wat zachter aan. Daardoor krijg je na een tijdje gitaarspelen minder last van je vingers. Ook staan de snaren van deze gitaar wat verder uit elkaar waardoor je minder snel tijdens het gitaarspelen de fout maakt andere snaren aan te slaan. Het is hierdoor overigens wel wat lastiger om barré akkoorden te spelen op de Spaanse gitaar.

De Spaanse gitaar heeft voor beginners dus een aantal voordelen ten opzichte van andere gitaarsoorten. Dit maakt het echter niet voor iedereen de beste beginners gitaar. Als beginnende gitarist is het namelijk ook erg belangrijk om een gitaar te kiezen die je mooi vind en past bij je favoriete stijl muziek. Waarschijnlijk wil je als je van rockmuziek houdt ook zo snel mogelijk deze muziek kunnen spelen. Wanneer je dit met een Spaanse gitaar doet klinkt het natuurlijk niet als het origineel. In dit geval kom je met een elektrische gitaar dichter in de buurt van het origineel. De minder zachte snaren moet je dan wel voor lief nemen maar in korte tijd krijg je al genoeg eelt op je vingers om een tijd lang te kunnen spelen.

De warme klanken van de gitaar klassiek

De gitaar klassiek biedt heerlijke warme zachte klanken. Perfect voor tokkelmuziek en het spelen van klassieke stukken. De gitaar klassiek past door zijn warme klanken perfect binnen deze muziek. Er springen geen hoge tonen boven andere muziekinstrumenten uit waardoor de gitaar klassiek een perfect onderdeel is van een klassiek stuk. Daarnaast is het een fijn ‘’solo’’ instrument om te horen, zeker nummers waarin speelstijlen zoals tokkelen veel voorkomen is de gitaar klassiek een genot om naar te luisteren.

Klassieke gitaar kopen

Ben je er over uit en wil je een klassieke / Spaanse gitaar kopen? Bestel je Spaanse gitaar op werkdagen bij MaxiAxi en ontvang hem de volgende dag nog. Toch nog vragen over de Spaanse gitaar? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten voor advies.

Chatten