Gitaren met nylon gitaarsnaren

Gitaren met nylon gitaarsnaren worden vooral gebruikt voor klassieke muziek, flamencomuziek of muziekstijlen waarin de tokkel speelstijl veel gebruikt wordt. Ook veel beginnende gitaristen kiezen voor de gitaar met nylon gitaarsnaren.

 

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type snaar
    Nylon
  1.  

  2.  

  3.  

Filteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

De voordelen van gitaar met nylon gitaarsnaren

Gitaren met nylon gitaarsnaren brengen een aantal voordelen met zich mee. Voordat je de keuze maakt voor een gitaar met nylon of stalen snaren maakt is het handig om deze voordelen te weten. We hebben ze voor je opgesomd:

  • Speelgemak: Het grote voordeel van de nylon gitaarsnaren op een Spaanse gitaar is dat de snaren een stuk zachter zijn voor je vingers. Je hebt daardoor als beginner minder pijn na het spelen van gitaar op een gitaar met nylon snaren.
  • Ruimte: Nylon gitaarsnaren staan vaak wat verder uit elkaar dan bij andere modellen gitaren. Hierdoor krijgen je vingers wat meer de ruimte om snaren in te drukken. Dit zorgt ervoor dat je minder snel per ongeluk een snaar indrukt, daarmee voorkom je dus foutjes die je als beginner anders snel maakt.
  • Spanning: Nylon gitaarsnaren staan minder strak gespannen dan stalen snaren, Hierdoor hoef je de nylon gitaarsnaren op een klassieke/spaanse gitaar dus ook minder hard in te drukken. Dit is voor de beginner iets makkelijker gezien er enige kracht voor nodig is. Daarnaast is het minder pijnlijk aan de vingertoppen.

Nylon gitaarsnaren Akoestische gitaar nylon snaren

Eigenlijk vind je nylon snaren enkel terug op akoestische gitaren. Naar gitaren met nylon snaren wordt verwezen met de termen klassieke akoestische gitaar of de spaanse gitaar. Het zijn eigenlijk 2 verschillende namen voor exact dezelfde gitaren. Dus wanneer je een spaanse of klassieke gitaar tegenkomt hebben ze beide nylon snaren en hetzelfde model.

Nylon snaren voor beginners gitaar

Voor beginners biedt de gitaar met nylon gitaarsnaren een aantal voordelen. Het grootste voordeel komt eigenlijk neer op speelgemak. De gitaar met nylon gitaarsnaren is in eerste instantie simpelweg wat gemakkelijker te bespelen. Voor de beginners is dit model dus prima om gitaar op te leren spelen. Het is echter niet zo dat je veel beter gitaar kan leren spelen op een spaanse gitaar dan op een western gitaar of elektrische gitaar. In eerste instantie zal een spaanse gitaar wat aangenamer zijn voor je vingers maar ook bij een western gitaar bouw je al snel kracht en eelt op.

Wanneer je meer houdt van de sound van de western gitaar of liever rock wil spelen op een elektrische gitaar is het slimmer om gelijk voor een van deze modellen te kiezen. De nylon gitaarsnaren zijn in eerste instantie dan wel fijner voor je vingers maar uiteindelijk wil je toch het gitaar geluid van je favoriete muziek nabootsen. Dan is het uiteindelijk beter om voor deze modellen gitaren te kiezen zodat je wel direct de sound hebt die je wil.

MaxiAxi

Wanneer je zeker weet dat de gitaar met nylon gitaarsnaren de beste keus voor jou is bestel je deze gemakkelijk bij MaxiAxi. Je ontvangt je gitaar met nylon gitaarsnaren na bestellen razendsnel in huis. Daarnaast heb je een zichttermijn van 30 dagen en 2 jaar garantie. Wanneer je toch nog extra advies nodig hebt over gitaren met nylon gitaarsnaren kan je altijd terecht bij een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

Chatten