Dab radio stereo

Een DAB radio stereo is de beste alles-in-een-oplossing om te genieten van je favoriete muziek. Het grote voordeel van een DAB radio stereo is dat beide speakers in het compacte formaat verwerkt zitten, waardoor je een relatief kleine stereo hebt. Wanneer jij dus de beste geluidskwaliteit wil, raden wij een DAB radio stereo zeker aan. Lees alles over dit type radio op deze pagina!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 49

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Extra opties
    Stereo geluid
Filteren

Producten 1-24 van 49

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Hoe werkt een stereo DAB+?

De werking van een stereo DAB+ is hetzelfde als de ‘gewone’ DAB radio. Je ontvangt digitaal signaal via de ether en kunt alle Nederlandse radiostations ontvangen zonder enige vorm van ruis of gekraak. Als je een stereo DAB+ wilt herkennen, moet je kijken naar de speakers van het audioapparaat. Wanneer je stereo DAB+ twee speakers heeft, geeft het vrijwel altijd stereogeluid weer. Heeft je stereo DAB+ één speaker? Dan heb je een monosysteem. 

Bij MaxiAxi.com verkopen we DAB radio’s met zowel mono als stereo. Het is echter goed om te weten welk verschil er zit tussen die geluidssystemen. Dit leggen we je eenvoudig uit. Een DAB radio stereo geeft twee verschillende signalen weer (links en rechts) en klinkt daardoor van twee kanten. Een bekend voorbeeld is het geluid in je oordopjes. Wanneer je één van de twee oordopjes uitdoet, hoor je vaak bepaalde instrumenten of geluiden niet meer. Dit komt doordat muziek is opgenomen in stereo. Bij mono zijn alle instrumenten en geluiden van een nummer op één kanaal opgenomen. Hierdoor je aan beide kanten precies hetzelfde.

Voordelen van een DAB radio stereo

Er zijn zoals je weet veel verschillende manieren om muziek te luisteren, maar een DAB radio stereo is meer dan geschikt als je een alles-in-een-oplossing zoekt. We geven je uiteraard enkele redenen om voor een DAB radio stereo te gaan: 

  • Stereogeluid: Het stereogeluid is van de hoogste kwaliteit. Bij stereo heb je altijd een linker- en rechterkanaal, waardoor je de verschillende instrumenten en geluiden ook van verschillende kanten hoort. 
  • Gemakkelijk te verplaatsen: Doordat de twee speakers in de DAB radio verwerkt zitten, hoef je het audioapparaat niet op één locatie te hebben staan. Wil je hem liever in je tuin of in de schuur gebruiken? Dan kun je de radio eenvoudig oppakken en verplaatsen.

Functionaliteiten op een DAB radio stereo

Om iedereen hun beste luisterervaring te geven zijn onze DAB radio stereo’s voorzien van vele handige functionaliteiten. Voordat je er een aanschaft, is het goed om te weten welke functies jij het liefste wilt gebruiken. We zetten de meest gekozen functies voor je op een rij:

  • Wifi: Wanneer je DAB radio stereo beschikt over een wifi-functie kun je alle zenders van over de hele wereld ontvangen. Je hoeft je DAB alleen te verbinden met je wifiverbinding en je kunt genieten van je favoriete radiostations.
  • Bluetooth: Tegenwoordig kun je bijna niet zonder bluetooth op je radio. Met bluetooth kun je gemakkelijk vanaf je telefoon, laptop of tablet muziek streamen. 
  • Cd-speler: We weten dat veel mensen nog een collectie van cd’s hebben en daarom gebruik willen maken van de cd-speler. Met deze optie kun je jouw muziekcollectie nieuw leven inblazen.

Verschil DAB radio stereo en DAB stereo set

De ontwikkeling van de DAB stereo set heeft niet stilgestaan. Vroeger zag je bij een gemiddeld huishouden in Nederland altijd wel een stereotoren, maar tegenwoordig zie je ook regelmatig de compacte variant met een DAB radio stereo. Het grote verschil tussen een DAB radio stereo en een DAB stereo set is voornamelijk het formaat. Waar je bij een DAB stereo set twee losse speakers hebt, zitten speakers bij een stereo DAB+ altijd in het apparaat verwerkt. Eigenlijk is de DAB stereo set dus alleen een stuk compacter geworden met de stereo DAB+ radio.

Stereo DAB+ kopen

Ben je na het lezen overtuigd dat een stereo DAB+ voor jou de beste keuze is? Neem dan zeker eens een kijkje in ons assortiment en kies je favoriete DAB radio stereo. Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld advies over één van de andere producten in de home & HiFi-categorie? Neem gerust contact op met onze productspecialisten. Ze helpen je graag!

Chatten