Zo kies jij de beste platenspeler voor jou!

Zo kies jij de beste platenspeler voor jou!

De populariteit van de platenspeler is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit komt omdat retro weer helemaal hot is. Voor je tot een aankoop overgaat wil je natuurlijk wel zeker weten of je de beste platenspeler koopt. Deze blog helpt je bij het maken van de juiste keuzes zodat jij de beste platenspeler in huis haalt. We vertellen je alles over de verschillende stijlen en mogelijkheden en adviseren je daarnaast welke functies, volgens ons, echt niet mogen ontbreken bij de beste platenspeler. Veel leesplezier!

Vinyl forever

De komst van de cd-speler zorgde er halverwege de jaren ’80 voor dat de platenspeler sterk aan populariteit verloor. Zó sterk dat deze zelfs vrijwel volledig uit de huiskamers verdween. Desondanks is de platenspeler de laatste jaren druk bezig met een comeback, en hoe! Want ondanks alle moderne audio-oplossingen heeft de platenspeler toch nog steeds een aantal pluspunten waaronder het gevoel en de uitstraling. Want zeg nou eerlijk, wat is er mooier dan écht met muziek bezig te zijn en een plaat op je platenspeler leggen in plaats van muziek via een schermpje te kiezen? En daarbij, je kiest toch eerder voor een gave retro platenspeler dan voor een saaie hoekige speaker? En dat is precies waarom de platenspeler in volle vaart terrein wint. Want door een aantal aanpassingen te doen beschikken de beste nieuwe platenspelers over de nieuwste technieken waardoor de platenspeler er weer mag zijn. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua (moderne) mogelijkheden.

De Audiozio platenspeler in de kleur zwart, met een vinylplaat er naast.

 

Het geluid en de afspeelmogelijkheden

Om de beste platenspeler voor jou te kiezen is het belangrijk na te gaan over welke functionaliteiten de platenspeler voor jou moet beschikken. Onder andere het geluid van de platenspeler is van groot belang als je de beste platenspeler voor jou zoekt. Je wil immers echt optimaal kunnen genieten van de muziek die je beluistert. 

Het is erg afhankelijk van jouw voorkeur de beste platenspeler voor jou kan zo maar een met ingebouwde speakers zijn. Of kies je toch voor een variant met losse speakers? Een platenspeler heeft hoe dan ook speakers nodig om het geluid van de LP weer te geven. Gaat je voorkeur uit naar gebruiksgemak? Dan is de keuze voor de beste platenspeler met ingebouwde speakers wijs. Er zijn vele varianten, en met al deze platenspelers ben je direct van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn er veel modellen platenspelers waarbij speakers meegeleverd worden. Deze speakers zijn echter niet in de platenspeler gebouwd. 

Enkele platenspelers zijn nog helemaal niet voorzien van speakers, dit soort platenspelers zou je nog moeten koppelen aan actieve speakers of een versterker met passieve speakers. Misschien heb je thuis al wel een geluidssysteem dan kan je de platenspeler gemakkelijk koppelen en genieten van je favoriete vinyl albums. Vaak zorgen externe speakers voor betere geluidskwaliteit. Als geluidskwaliteit de voorkeur heeft in plaats van gebruiksgemak dan is de platenspeler met aparte speakers hoogstwaarschijnlijk de beste platenspeler voor jou.

De platenspeler is vandaag de dag veel meer dan alleen een manier om je vinylplaten af te spelen. Veel van de huidige platenspelers beschikken ook over de nieuwste technologieën. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Bluetooth. Het grote voordeel van Bluetooth is dat je gemakkelijk via je smart device, zoals een smartphone, muziek kan streamen naar je platenspeler. Je hoeft je telefoon dus alleen maar te verbinden met je platenspeler, een muziekapp zoals Spotify te openen en je playlist te kiezen. Je hebt dus eigenlijk een bluetoothspeaker met een stijlvolle uitstraling. Stream je vaak muziek? Dan is de beste keus een bluetooth platenspeler.

 

De Fenton vinyl platenspeler met Bluetooth in zilver met hout design.

De beste opties voor jou

Het uitgebreide assortiment platenspelers zorgt er voor dat de extra opties waar je uit kan kiezen bij een platenspeler ook erg uitgebreid zijn. Bij het kiezen van de beste platenspeler is voor jou is het in ieder geval slim om te weten welke opties er nog meer zijn zodat je ze tegen elkaar af kan wegen. Daarom sommen we de belangrijkste voor je op:

  • USB: Speel je regelmatig mp3 muziek af via een USB-stick? Dan is het verstandig om te kiezen voor een platenspeler met USB-aansluiting. Een groot gedeelte van onze platenspelers beschikt over een USB-aansluiting. We verwachten echter dat je meer gebruikt zult maken van Bluetooth en vinden een USB-aansluiting om deze reden dan ook geen echte must, maar wel handig!
  • Lijnuitgang: De compacte speakers in een platenspeler kunnen je natuurlijk niet voorzien van extreem hard volume. Gelukkig is ook daar een oplossing voor, namelijk de lijnuitgang. Dankzij de lijnuitgang kan je een platenspeler verbinden met een grotere geluidsinstallatie waardoor je voor nog meer volume kan zorgen. Kortom, wil je de muziek nog intenser beleven? Dan is een lijnuitgang zeker een belangrijke toevoeging.
  • Platen digitaliseren: We hebben in deze tijd natuurlijk de luxe dat alle nummers verkrijgbaar zijn via handige apps zoals Youtube en Spotify. Dit geldt echter niet voor alle muziek en zeker niet voor de minder bekende nummers van vroeger. Wil je zorgen dat jouw favoriete nummers voor altijd beschikbaar zijn? Dan kan je kiezen voor een platenspeler waarmee je muziek kan digitaliseren. Je hoeft alleen maar de meegeleverde software te installeren op je pc, je platenspeler aan te sluiten via een USB-kabel en je kan beginnen. Heb je dus muziek die je graag wil digitaliseren? Zorg dan dat je platenspeler beschikt over deze functie.

Een Fenton Bluetooth platenspeler waarop muziek via Spotify wordt afgespeeld.

Platenspeler keuzehulp

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van een platenspeler hebben we de platenspeler keuzehulp voor je gemaakt. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen vind je de platenspeler die perfect bij jouw wensen past.

Het vintage gevoel: de beste vintage platenspeler

De combinatie van een platenspeler in een vintage koffer creëert nostalgie maar is ook gewoon een leuke toevoeging aan je interieur. Maak een leuk, muzikaal, hoekje met wat Lp’s en je zult merken dat het regelmatig een gespreksonderwerp is. Om de kleur hoef je je niet druk te maken want de beste vintage platenspelers zijn er in vele kleuren. Durf je te kiezen voor die blauwe platenspeler? Of kies je toch de veilige weg en ga je voor zwart? Welke kleur je ook kiest, de vintage platenspeler is een geweldige aanwinst voor elk huishouden.

 

Een Fenton vintage platenspeler met een houten design.

De beste vintage platenspeler voor jou moet natuurlijk aan een tweetal dingen voldoen. De looks moeten allereerst goed zijn. Daarnaast moeten de functionaliteiten van de platenspeler ook nog aan jouw wensen voldoen. Gelukkig zijn de ontwerpen van platenspelers tegenwoordig behoorlijk ingenieus. Neem bijvoorbeeld de stofkap, dit is een belangrijk onderdeel dat dient als bescherming voor je platen. Tegenwoordig worden bijvoorbeeld de platenspelers in koffer zo ontworpen dat de kap onderdeel is van de koffer dit geeft het geheel een echte vintage uitstraling. Niet elk model is zo ontworpen, modellen met een doorzichtige stofkap zorgen echter ook vaak voor een authentieke uitstraling. Naast een platenspeler in een koffer kan je dus ook kiezen voor een platenspeler met stofkap. Je moet voor jezelf de keus maken wat je liever hebt, het is namelijk niet mogelijk om te kiezen voor een koffer met stofkap, simpelweg omdat het dan geen koffer meer is. 

Het draait niet alleen om de looks, maar het is wel belangrijk.

Zoals met zoveel dingen draait het bij de platenspeler natuurlijk niet alleen om de uitstraling. Toch is het bij het maken van een keus goed om de verschillende stijlen te kunnen herkennen. Een platenspeler is namelijk ook gewoon een hele toffe eyecatcher in je huis. Bij platenspelers kan je eigenlijk kiezen uit een aantal verschillende stijlen namelijk de retro platenspeler, de moderne platenspeler en de platenspeler in koffer. Deze keus hangt volledig van je smaak en interieur af.

De beste platenspelers volgens MaxiAxi

Zoals je ondertussen vast duidelijk is geworden is de beste platenspeler voor iedereen verschillend. Je zal voor jezelf zowel de functies als de looks tegen elkaar af moeten wegen. Dat wil echter niet zeggen dat wij niet een aantal favorieten hebben. Om je tijdens je zoektocht naar de beste platenspeler op weg te helpen hebben we een aantal van onze favorieten voor je verzameld.

De beste platenspeler bluetooth

Met de bluetooth functionaliteit kan je jouw platenspeler omtoveren tot een soort bluetooth speaker om je favoriete playlist via Spotify te kunnen steamen. De platenspelers van Fenton zijn volgens ons de beste platenspelers met bluetooth. Het brede aanbod van Fenton zorgt ervoor dat voor zowel de startende vinyl verzamelaar als de gevorderde voldoende keus heeft en dus voor hem of haar de beste platenspeler met bluetooth kan vinden.

Beste retro platenspeler

Ook op het gebied van retro platenspelers heeft Fenton veel keus. Daarnaast zijn er een aantal platenspelers van het merk Audizio die ook die echte vintage uitstraling hebben. Wat de beste retro platenspeler voor jou is hangt erg af van je interieur. Het moet namelijk wel een goede match zijn. De retro koffer platenspelers van Fenton zullen hoe dan ook in de meeste huiskamers goed staan. Het is dan natuurlijk nog wel van belang om een kleur te kiezen die mooi staat.

Een platenspeler voor ieder budget

Zoals je van MaxiAxi gewend bent kan je bij ons terecht voor betaalbaar licht en geluid en dat geldt natuurlijk ook voor onze platenspelers. In ons assortiment zijn o.a de Fenton platenspelers ruim vertegenwoordigd. Fenton is een vooruitstrevend merk wat de nieuwste technologieën weet de combineren met een ongekende kwaliteit tegen een superscherpe prijs. Ben je op zoek naar een platenspeler? MaxiAxi heeft gegarandeerd de beste platenspeler voor ieder budget in huis!

Sven van Laar

Algemeen Directeur

Gerelateerde berichten
Je bent eruit: je wilt een platenspeler kopen. In Google tik je ‘platenspeler kopen’ in en je komt terecht op onze website, MaxiAxi.com. Al snel ontdek je dat er heel veel platenspelers zijn waar je uit kunt kiezen. Maar welke platenspeler past eigenlijk het beste bij jouw wensen? Kortom: wat is de beste platenspeler voor jou? Wij hebben de 19 ...
Heb je een platenspeler in huis? Of wil je graag een platenspeler kopen? Het is dan altijd leuk om wat achtergrondinformatie te hebben over het apparaat. Want hoe werkt nou een platenspeler? En hoe moet je een platenspeler gebruiken? In deze blog leggen we je er alles over uit. De onderdelen van een platenspeler Om precies te snappen hoe een ...
Nadat de platenspeler lange tijd eigenlijk volledig verdwenen was uit de huiskamers is ondertussen al jarenlang een ware revival gaande. De platenspeler lijkt populairder dan ooit en wij begrijpen eigenlijk best waarom.In deze blog gaan we verschillende soorten platenspelers vergelijken zodat jij met deze informatie hopelijk de juiste keuze kunt ...
LP's digitaliseren wordt steeds populairder. Om jouw platen te kunnen digitaliseren, heb je in ieder geval altijd een platenspeler met een USB-poort nodig. Door je platenspeler via een USB-aansluiting te koppelen aan een laptop of pc, kun je zowel je oude als nieuwe LP's digitaliseren naar een MP3-bestand. Een platenspeler met een USB-poort stelt ...

Gerelateerde producten

Chatten