Platenspelers vergelijken met MaxiAxi: dit zijn je opties!

Platenspelers vergelijken met MaxiAxi: dit zijn je opties!

Nadat de platenspeler lange tijd eigenlijk volledig verdwenen was uit de huiskamers is ondertussen al jarenlang een ware revival gaande. De platenspeler lijkt populairder dan ooit en wij begrijpen eigenlijk best waarom.
In deze blog gaan we verschillende soorten platenspelers vergelijken zodat jij met deze informatie hopelijk de juiste keuze kunt maken.

Retro LP speler

Het afspelen van je oude platen op een platenspeler roept bij veel mensen warme nostalgische gevoelens op. Het terugverlangen naar die ‘goede oude tijd’. Een retro LP speler versterkt dit gevoel nóg meer en is daarom één van de meest populaire soorten platenspelers op de markt. Eerlijk gezegd is het ook onze favoriet.

Uiteraard mag deze ‘nostalgie’ niet ten koste gaan van de functionaliteiten en daarom beschikt de retro LP speler over alle moderne mogelijkheden die je maar wenst. De belangrijkste twee zijn bluetooth en USB en daar gaan we zometeen verder op in.

Moderne platenspelers

Ben je meer van het moderne en strakke design? Ook dan hebben wij een prachtige serie platenspelers voor je in ons assortiment. Hoewel je bij een platenspeler misschien eerder denkt aan vervlogen tijden (en bijpassend ‘vintage’ design zoals dat zo mooi heet) is ook de moderne platenspeler ongekend populair. Modern of toch retro? De keuze ligt volledig bij jou.

Platenspelers met ingebouwde speakers

Lekker genieten van je favoriete muziek zonder gedoe met externe speakers, een versterker of kabels. Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan hebben we een aantal prachtige alles-in-één platenspelers voor je. Wellicht omdat je dit simpelweg mooier vindt of wanneer je de platenspeler bijvoorbeeld regelmatig verplaatst.

Mocht je achteraf toch de behoefte voelen om (af en toe) externe of zwaardere speakers aan te sluiten, dan kan dit in veel gevallen ook gewoon. Zelfs het aansluiten van een subwoofer behoort tot de mogelijkheden, om hiermee een stevigere bass te creëren.

Platenspeler met ingebouwde speakers

Platenspelers met losse speakers

Omdat ingebouwde speakers relatief klein zijn zal de geluidskwaliteit van platenspelers met losse speakers in de meeste gevallen iets beter zijn, uiteraard ook volledig afhankelijk van je speakers. De echte ‘audiofiel’ zal hier dus wellicht de voorkeur aan geven. Bovendien heb je daarmee natuurlijk de vrijheid welke speakers je kiest. Die keuze kan gebaseerd zijn om het vermogen van de speakers maar eventueel ook puur op esthetiek. Wat vind je mooi en past in jouw interieur?

Platenspelers met losse speakers

Bluetooth platenspeler

We hebben het hierboven al kort besproken: Eén van de meest populaire functionaliteiten op de ‘good old’ platenspeler is bluetooth zodat je, naast je vinyl, ook moderne muziek eenvoudig vanaf je smartphone kunt afspelen. Pak je favoriete Spotify playlist erbij en je bent klaar voor je feestje of een romantisch avondje op de bank.
Verbinden is super eenvoudig en je hebt een onuitputtelijke muziekdatabase altijd in je broekzak. Dat zullen ongetwijfeld de redenen zijn van het grote succes van bluetooth platenspelers.

Bluetooth platenspeler

USB Platenspelers

Een USB platenspeler is erg handig wanneer je graag je complete muziekcollectie wilt kunnen afspelen, dus óók de nummers die je (nog) niet op vinyl hebt. Wanneer je je overige nummers als mp3-bestanden op een USB-stick zet speel je deze eenvoudig af met de ingebouwde USB mp3-speler.
Sommige platenspelers hebben zelfs de mogelijkheid om via USB op te nemen. Op die manier kun je dus je platen digitaliseren. Daarvoor zijn er twee manieren: De makkelijkste is opnemen direct op een USB-stick. De Fenton RP135W is daar bijvoorbeeld uitermate geschikt voor. Andere modellen, zoals bijvoorbeelde de populaire Fenton RP115 heeft de mogelijkheid om de platenspeler via USB op een laptop of computer aan te sluiten en via meegeleverde software de muziek op te nemen.

Platenspeler keuzehulp

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van een platenspeler hebben we de platenspeler keuzehulp voor je gemaakt. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen vind je de platenspeler die perfect bij jouw wensen past.

Retourdeal platenspelers

Voordeeltje pakken? Kijk dan ook eens tussen onze extra voordelig geprijsde retourdeal platenspelers.
Dit zijn artikelen die uit de doos zijn geweest maar nog wel in goede staat. In veel gevallen niet van nieuw te onderscheiden met enkel een verpakking die niet meer volledig intact is. de productgarantie van deze artikelen is gewoon gelijk aan de garantie van nieuwe artikelen en ook voor retourdeals geldt dat ze binnen 30 dagen te retourneren zijn. Op onze kosten.

Tussen deze retourdeal aanbiedingen zijn regelmatig ook platenspelers te vinden dus hou de pagina in de gaten. De voorraad is altijd beperkt dus wees er snel bij.

Merken platenspelers

Fenton platenspelers

Niet lang nadat Fenton enkele jaren geleden de audiomarkt betreden heeft zijn ze gestart met het ontwikkelen van een serie platenspelers. Het uitgangspunt hierbij was, volledig in lijn met waar Fenton voor staat, goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. En niet zonder succes. De Fenton platenspelers zijn al jaren absolute bestsellers. Het aanbod is sindsdien flink uitgebreid waarbij ze goed geluisterd hebben naar de wensen van de klant.

Audizio platenspelers

Het jonge merk Audizio, onder andere bekend van een zeer succesvolle serie DAB-radio’s, is nieuw in de markt van de platenspelers. Het aanbod is nog beperkt maar zal in de toekomst ongetwijfeld verder worden uitgebreid. Audizio platenspelers kenmerken zich door een hoge kwaliteit zonder daarbij extreem hoge prijzen te hanteren.

Audizio platenspelers

Hoe kies je de juiste platenspeler?

Eigenlijk zijn er twee belangrijke factoren op basis waarvan je tot de juiste keuze komt. Op de eerste plaats, het design: Ga je voor retro of toch modern? Kies je zwart, wit, hout of toch een kleurtje? Over smaak valt natuurlijk niet te twisten dus hier kunnen we je weinig advies in geven.

Daarnaast natuurlijk de functionaliteiten. Een ontzettend populaire functionaliteit is zoals gezegd bluetooth en die wordt tegenwoordig vrijwel standaard in al ons platenspelers geïntegreerd. Want hoewel het échte geluid van een platenspeler natuurlijk veel romantischer is, je wilt ongetwijfeld ook wel eens een nummer horen die je nog niet op vinyl hebt weten te bemachtigen. Hiervoor is bluetooth de gemakkelijkste en meest laagdrempelige manier.

Een erg handige tip: Gebruik de filters op onze website. Daarmee kies je heel eenvoudig de platenspeler die het best aan jouw wensen en eisen voldoet.

Kunnen we je helpen?

Heb je nog vragen of kom je er, ondanks dit blog, toch nog niet helemaal uit. Onze productexperts van de klantenservice helpen je graag.

Gerelateerde berichten
  1. Zo kies jij de beste platenspeler voor jou! Zo kies jij de beste platenspeler voor jou!
  2. 17x de beste platenspelers voor 2023 17x de beste platenspelers voor 2023
  3. De digitale platenspeler: al lang geen toekomstmuziek meer De digitale platenspeler: al lang geen toekomstmuziek meer

Gerelateerde producten

Chatten