De 10x beste ideeën voor een themafeest!

De 10x beste ideeën voor een themafeest!

Het organiseren van een themafeest is razend populair. Of je nu van griezelige avonturen houdt, een reis door de tijd wilt maken of simpelweg wilt feesten als een rockster, er is voor elk wat wils. Ben jij op zoek naar een leuk themafeest, maar heb je geen idee welk thema jij moet kiezen? Geen zorgen, hieronder vind je tien unieke ideeën voor een themafeest.

Wat is een themafeest?

Een themafeest is een feest waarbij je gasten zich onderdompelen in een specifiek thema. Het thema kan variëren van Halloween, tot een neon party of zelfs een feest dat je terugbrengt naar de jaren ‘80. Een themafeest is dé kans om je creativiteit te laten zien en je helemaal te laten gaan met je outfit. Om het nóg een tikkeltje mooier te maken is het een optie om de activiteiten, spelletjes en decoratie op het thema af te stemmen en het feest tot in de kleinste details aan te passen aan het thema. Of je nu een tiener bent die een ‘sweet sixteen’ viert of een volwassene die een verjaardag of jubileum viert, een themafeest is de perfecte manier om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren voor jou en je vrienden en familie.

Wat heb je nodig op een themafeest?

Een themafeest zonder de juiste apparatuur is natuurlijk geen feest. Hieronder vind je de juiste apparatuur om er gegarandeerd een spektakel van te maken tijdens jouw themafeest! Bekijk gauw alle feestartikelen die wij je aanraden voor het perfecte feest.

 

 

Onze selectie met themafeest-ideeën

Met de volgende themafeest-ideeën weet je zeker dat jouw themafeest een groot succes wordt. In de onderstaande opsomming vind je de tien beste themafeest-ideeën volgens MaxiAxi.com.

1. Halloween feest: tijd om te griezelen

Tijd om te griezelen met een Halloween feest als themafeest!

Wie zegt dat je alleen op 31 oktober kunt genieten van de spanning en opwinding die een Halloween feest biedt? Er is niets leuker dan een themafeest dat je vrienden en familie laat griezelen en angst aanjaagt. Een Halloween feest is daarom een absolute must-have op onze lijst van themafeest-ideeën. 

Het regelen van zombiekostuums, afgehakte hoofden, heksen, levensgrote spinnen en uitgesneden pompoenen zijn slechts enkele van de dingen die je kunt doen om je gasten te laten schrikken en bang te maken. Je kunt het decor zo eng maken als je wilt, met spookachtige verlichting, rookmachines en zelfs nepbloed. Alles is geoorloofd om je vrienden met nachtmerries naar bed te sturen na jouw geweldige themafeest.

Een andere belangrijke factor van een Halloween feest is natuurlijk griezelige muziek. Denk aan de iconische Thriller van Michael Jackson om de dansvloer te laten vollopen met zombie dansers. Of misschien is Ghostbusters van Ray Parker Jr. wel meer jouw ding? Voor het organiseren van een geweldig Halloween feest raden we je aan om onze blog met tips over de benodigdheden en een Spotify-playlist, te lezen.

2. Jaren ‘80 themafeest: trek je beenwarmers en neonkleding uit de kast

Een themafeest uit de jaren '80 is razendpopulair, dus haal de beenwarmers en neon kleding maar uit de kast.

Een jaren ‘80 themafeest is dé gelegenheid om je innerlijke Madonna of Michael Jackson naar boven te halen en te dansen op de beats van deze legendarische muzikanten uit de jaren ‘80. Het hoogtepunt van dit feest is ongetwijfeld de kledingstijl van de jaren ‘80, waarbij neonkleding en beenwarmers niet mogen ontbreken.

Een populaire decoratiestijl in de jaren ‘80 was bijvoorbeeld het gebruik van ballonnen in felle kleuren, versierd met streamers of slingers. Ook werden er vaak banners of posters opgehangen met slogans of citaten uit populaire films en tv-shows. Een andere populaire decoratiestijl in de jaren ‘80 was het gebruik van felle kleuren en geometrische vormen. Dit werd vaak gebruikt in de vorm van blacklights zodat alles in de ruimte fel oplichtte en een unieke sfeer creëerde. Daarnaast waren ook de typische discoballen en stroboscopen een populaire decoratie voor feesten in de jaren ‘80.

Bij het organiseren van een jaren ‘80 themafeest moet je ook rekening houden met de muziek. Zorg ervoor dat je een playlist maakt met de grootste hits uit de jaren ‘80, zoals "Like a Virgin" van Madonna, "Thriller" van Michael Jackson. Kortom, haal je beenwarmers en neonkleding maar tevoorschijn en geniet van de terugblik op een van de meest iconische tijden in de geschiedenis van de muziek en mode.

3. Hawaii thema feest: haal de tropen in huis

Een Hawaii thema feest is altijd leuk, dus wacht niet langer en haal de tropen in huis!

Zin in een tropische sfeer? Waarom zou je dan niet kiezen voor een Hawaii thema feest? Dit themafeest is één van de meest populaire feesten en mag niet ontbreken in onze lijst met themafeest-ideeën. Een Hawaii thema feest is dé perfecte manier om in de zomerse sferen te komen. 

Regel een cocktailbar en versier de locatie met kleurrijke Hawaiiaanse slingers en opblaasbare palmbomen of flamingo’s om echt in de stemming te komen. Wil je echt uitpakken en heb je genoeg ruimte? Leg dan een zandbak neer en plaats strandstoelen om een strandeffect te creëren. En natuurlijk geldt als dresscode: zomerjurkjes en zwemkleding.

Maar met enkele mooie Hawaiiaanse decoratie ben je er nog niet. Het is ook belangrijk om hapjes en drankjes te kunnen schenken. Denk bijvoorbeeld aan verfrissende kokosnoten, zoete ananassen en sappige watermeloenen. Tot slot is het natuurlijk van groot belang om ervoor te zorgen dat de muziek op je Hawaii thema feest aansluit op het thema. Nummers van Bob Marley, Jack Johnson en Bruno Mars passen goed bij dit thema, maar het meest bekende nummer op een Hawaii thema feest is toch echt "Somewhere over the rainbow" van Israel Kamakawiwo'ole. Laat de Hawaiiaanse nummers maar door de speakers knallen!

4. Hollandse avond: een feest vol Nederlandse gezelligheid

Een Hollandse avond als themafeest, waarom niet?

Een van de andere themafeest-ideeën is een Hollandse avond. Met al je vrienden en familie meezingen op Hollandse hits onder het genot van een biertje en een bitterbal. Doe je oud-Hollandse klompen maar vast aan, zet tulpen op tafel en haal je mooiste oranje-kleding maar vast uit de kast! 

Een Hollandse avond organiseren? Dat kan natuurlijk niet zonder de juiste muziek! Maak een eigen playlist met lekkere meezingers als ‘Sexy Als ik Dans’ van Nielson, ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ van Frans Duijts of om André Hazes te eren bijvoorbeeld ‘De Vlieger’. Uiteraard hoeft niet elke meezinger Nederlandstalig te zijn!

Daarnaast kun je natuurlijk denken aan tal van gezellige spelletjes, bijvoorbeeld een "Ik hou van Holland" quiz, waarbij je vragen stelt over de Nederlandse cultuur, geschiedenis, sport en entertainment. Of daag je gasten uit voor een potje oud-Hollandse spelen, zoals sjoelen, koekhappen, spijkerpoepen of zaklopen. Met deze tips weten wij zeker dat jouw themafeest grandioos wordt! Een extra tip is lezen van het door ons geschreven blog voor het organiseren van een Koningsdag feest, waar we dieper ingaan op het organiseren van een Hollandse avond.

5. Hollywood thema feest: Leg de rode loper maar uit 

Een Hollywood thema feest met rode loper en paparazzi, organiseren maar!

Bij een Hollywood thema feest weet je zeker dat er alleen maar sterren naar je huis komen! Laat iedereen zich verkleden als popster en wellicht dansen Elvis Presley en James Bond wel de sterren van de hemel op jouw themafeest. Leg de rode loper uit, zet de champagne maar vast koud en regel wat paparazzi om er een te gek Hollywood thema feest van te maken.

Als het gaat om decoraties voor je themafeest kun je denken aan posters van Hollywood iconen, filmrollen, sterren op de Walk of Fame, paparazzi camera's en een rode loper bij de entree. Hang grote foto's op van beroemde acteurs en actrices of maak je eigen "Hollywood Walk of Fame" met sterren voor elke gast.

Tot slot mag natuurlijk de dresscode niet ontbreken zodat iedereen gekleed gaat in stijlvolle en glamoureuze kleding. Voor vrouwen kunnen lange avondjurken, glinsterende sieraden en hoge hakken passend zijn, terwijl mannen kunnen kiezen voor een smoking, nette schoenen en een bijpassende stropdas. Laat het Hollywood thema feest maar beginnen!

6. Foute party: kleed je fouter dan fout

Fouter dan fout op de foute party. Absoluut een te gek themafeest!

Een foute party is een themafeest waarbij het doel is om zo fout mogelijk gekleed te gaan. Bij dit feestthema idee mag écht alles, zolang het maar fouter dan fout is! Qua kleding kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roze tuinbroek met een geel T-shirt of een knalroze pak. Een foute party is een geweldige manier om creatief te zijn met kostuums en om te zien hoe andere mensen hun outfit hebben samengesteld.

Als het gaat om muziek is het aan te raden om vooral te luisteren naar onze ‘Foute Party'-playlist. Hier vind je nummers zoals "Ik Ga Zwemmen” van Mart Hoogkamer, "Dancing Queen" van Abba en "Rainbow in the Sky" van Paul Elstak. Er is genoeg foute muziek om lekker los te gaan! Een foute party is perfect voor mensen die graag plezier maken en niet bang zijn om zichzelf voor schut te zetten.

7. Apres ski feest: wij gaan skiën, apres skiën!

Lekker apres skiën als themafeest, wat wil je nog meer!

Een apres ski feest is een geweldig themafeest om de Oostenrijkse sfeer naar je eigen huis of tuin te brengen! Versier je huis en/of tuin met winterse decoraties, zoals sneeuwvlokken, skistokken en ski’s. En om het helemaal af te maken kun je ook een winterlandschap creëren door kunstmatige sneeuw van een sneeuwmachine te gebruiken.

Maak een playlist met populaire apres ski nummers zoals "Anton aus Tirol" van DJ Otzi en "Atemlos durch die Nacht" van Helene Fischer. Vergeet niet om een ​​goede geluidsinstallatie te regelen zodat de muziek lekker hard kan worden gedraaid op jouw apres ski feest. Als het gaat om eten en drinken voor je apres ski feest, kun je denken aan bier, schnaps en glühwein, evenals heerlijke Duitse en Oostenrijkse gerechten zoals pretzels, bratwurst en schnitzels. Qua drankjes kun je uiteraard denken aan Jägermeister en Flugel, maar ook aan warme chocolademelk en andere winterse dranken om je gasten op te warmen.

Als het gaat om de dresscode kun je het wat breder trekken en je gasten vragen om te komen in wintersportkleding of traditionele Tiroler kleding. Hiermee weet je zeker dat jouw apres ski feest een weergaloos themafeest wordt waarbij iedereen zich kan kleden in de stijl die het beste bij hem of haar past. Of je nu gaat voor een stoer ski-jack of een klassieke lederhose, de mogelijkheden zijn eindeloos! Zo creëer je een geweldige sfeer en kunnen jouw gasten zich helemaal onderdompelen in de winterse gezelligheid van jouw apres ski feest.

8. Pool party: zonnebaden, opblaasbare flamingo’s en koele cocktails

Een pool party is dé manier om de zomer te vieren!

Wat is er nu beter dan genieten van de zomer in het water met vrienden en familie? Een pool party organiseren is dé perfecte manier om te vieren dat de zon weer terug is. Als eerste heb je natuurlijk een zwembad nodig, en als je er geen hebt, geen probleem! Er zijn tal van opties om er een te huren of een locatie te vinden die er een heeft. Zorg ervoor dat je voldoende comfortabele ligstoelen, parasols en handdoeken voor je gasten hebt om optimaal te ontspannen.

Vervolgens is het tijd om decoraties te regelen om de sfeer te verhogen. Een pool party biedt verschillende thema's, afhankelijk van je voorkeur. Ga bijvoorbeeld voor een tropisch thema met palmbomen, opblaasbare flamingo's en ananas decoraties. En wat is een pool party zonder lekker eten en drinken? Organiseer een barbecue met hamburgers, hotdogs, fruitsalades en ijsjes. En vergeet niet om voldoende drankjes zoals frisdrank, bier en wijn, maar ook verfrissende cocktails zoals margarita's en piña colada's voor de pool party aan te schaffen.

Kortom, een pool party is een perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de zomer. Nodig je vrienden en familie uit en laat het feest beginnen! In deze blog schrijven we nóg veel meer over het organiseren van een pool party.

9. Amerikaans themafeest

De Amerikaanse cultuur ontdekken? Organiseer een Amerikaans themafeest!

Laten we eens kijken naar wat je nodig hebt voor een fantastisch Amerikaans themafeest! Allereerst is het natuurlijk een goed idee om de datum vast te stellen. Als je een echte Amerikaanse sfeer wilt creëren, is de Fourth of July een uitstekende keuze. Dit is dé dag waarop de Amerikanen hun onafhankelijkheid vieren, dus waarom zou je dat niet aan de andere kant van de oceaan vieren? Of je kunt kiezen voor een datum waarop een belangrijke honkbalwedstrijd of de Super Bowl plaatsvindt om de sportliefhebbers onder je gasten te vermaken.

Als je een echt Amerikaans themafeest wilt organiseren, kun je niet zonder een dresscode. Gelukkig zijn er talloze opties om uit te kiezen, van baseballshirts en cheerleaderkostuums tot cowboylaarzen en shirts met Amerikaanse vlaggen. Ook voor het eten en drinken zijn er voldoende mogelijkheden. Een BBQ is natuurlijk altijd een goed idee, maar hotdogs en burgers passen ook prima bij de Amerikaanse stijl. Voor de zoetekauwen onder ons kun je marshmallows, donuts en popcorn serveren. Wat betreft de drankjes zijn er genoeg mogelijkheden, zolang je maar grote glazen cola en bier serveert.

Tot slot is het belangrijk om het feest in Amerikaanse stijl aan te kleden. Denk aan een springkussen voor de kinderen, een rodeostier of een dartbord om de sfeer erin te houden. Met deze tips en ideeën kun je een onvergetelijk Amerikaans themafeest organiseren en iedereen inspireren met jouw passie voor de Amerikaanse cultuur!

10. Neon party: val op en dans tot in de late uurtjes

Tijd voor een neon party als themafeest!

Een neon party is een geweldig themafeest dat gegarandeerd voor een kleurrijk en spectaculair feest zorgt! Bij een neon party is alles wat oplicht en fluoresceert de ster van de avond! Denk bijvoorbeeld aan neon kleurige kleding, glowsticks, blacklights, en neon verf die de ruimte verlichten. Zorg ervoor dat je genoeg neon accessoires hebt zoals hoeden, zonnebrillen en sieraden om het feest compleet te maken. Je kunt ook neon ballonnen, slingers en andere decoraties gebruiken om de locatie om te toveren in een futuristische discotheek!

Met betrekking tot het eten en drinken kun je creatief zijn en neonkleurige hapjes en drankjes serveren. Denk aan felgekleurde cocktails, limonade met neon kleurstof of neon kleurige snoepjes en cupcakes. Als je eenmaal alle voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om de muziek op te zetten en te dansen tot de ochtendzon opkomt! Een neon party is de perfecte manier om plezier te hebben met vrienden en familie en een onvergetelijke nacht te beleven. Dus nodig je vrienden uit, trek je neon kleuren aan en laat het feest beginnen! Alles over het organiseren van een neon party lees je in onze blog, zodat je alles tot in de puntjes kunt regelen.

Tal van opties voor een themafeest

Uiteraard zijn er nog veel meer opties als we het hebben over het organiseren van een themafeest. We geven je hieronder graag nog een aantal extra opties voor een themafeest.

  • Black & White: Het klassieke en tijdloze themafeest waarbij gasten zich in het zwart en/of wit kleden en de decoratie ook beperkt is tot deze kleuren.
  • Oktoberfest: Proost met jouw themafeest op de Duitse cultuur met bierpullen en lederhosen en dirndls aan terwijl je geniet van Duitse gerechten en muziek.
  • Western Party: Trek je cowboyhoed en laarzen aan en feest als een echte cowboy of cowgirl met countrymuziek, line dancing en een hoefijzerwerpwedstrijd.
  • Casino Night: Voel de spanning van een echt casino met roulette, blackjack en poker terwijl je je in stijl kleedt en geniet van heerlijke hapjes en drankjes.
  • Superheldenfeest: Roep je innerlijke superkrachten op en laat je vrienden en familie zich verkleden als hun favoriete held of schurk voor jouw themafeest.
  • Beach party: Breng het strand naar binnen met een beach party themafeest. Decoreer de locatie met palmbomen, strandballen en strandstoelen, serveer tropische cocktails en zet een beachvolleybalnet op voor een leuke activiteit.
  • Circus party: Creëer een circussfeer met kleurrijke decoraties, clowns, acrobaten, dieren en een popcornmachine. Een circus party creëer je supergemakkelijk!

Themafeest organiseren!

We gaan ervan uit dat nu voldoende inspiratie hebt opgedaan voor jouw volgende themafeest. Of je nu gaat voor een klassiek thema zoals de jaren '80 of juist een meer uniek thema zoals een Hollywood themafeest, het belangrijkste is dat je jouw gasten een onvergetelijke ervaring bezorgt. Vergeet niet om de details zoals decoraties, dresscode en de afspraken rondom eten en drinken goed te communiceren met je vrienden of familie en maak er een feest van om nooit te vergeten!

Gerelateerde berichten
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting...
Waar denk jij aan bij een disco? Wij denken direct aan muziek en discoverlichting! Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten discolampen en wij begrijpen dan ook goed dat het lastig is om te bepalen welke discoverlichting je precies moet hebben voor je huisfeest. MaxiAxi.com heeft daarom een selectie gemaakt van een aantal unieke ...
Een party bar is dé manier om jouw feest naar een hoger niveau te tillen en om een onvergetelijke sfeer te creëren. Deze alles-in-één feestverlichting is ontworpen om jouw feest te verlichten met een spectaculair licht- en kleurenspektakel, waardoor de voeten gegarandeerd van de vloer gaan. In deze blog bespreken we welke opties er met party ...
Chatten