De beste party speaker voor een feestje

De beste party speaker voor een feestje

Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na het lezen van dit blog weet je zeker dat er op je feestje flink gedanst gaat worden.

Wat is de beste party speaker voor mijn feest?

Bij het maken van een keuze voor de beste party speaker raden we je aan om na te gaan in welke situaties je de speaker gebruikt. Een party speaker is namelijk overal te gebruiken, op een feest midden in het bos, op raves in een verlaten schuur zonder stopcontact, of gewoon lekker in je huis! Voor iedere situatie is er weer een andere beste party speaker in ons assortiment te vinden. Maar die verschillende situaties zijn dan ook direct de reden dat er niet per se één variant bestempeld kan worden als de beste party speaker voor jouw feest.

Niet alleen de feestlocatie is iets om rekening mee te houden bij het maken van een keuze voor een speaker. Een party speaker voor een feest in je woonkamer heeft bijvoorbeeld een stuk minder vermogen nodig dan wanneer een DJ het geluid moet verzorgen voor 150 gasten. Voordat je een keuze maakt voor de beste party speaker moet je dus zeker even nagaan hoeveel bezoekers je verwacht.

De vraag: ‘wat is de beste speaker voor mijn feest’ is dus niet zo gemakkelijk te beantwoorden, omdat je rekening moet houden met verschillende factoren. Toch hebben we een top vijf van de beste party speakers gemaakt op basis van de verschillende situaties.

Een rave in een verlaten schuur

1. Fenton FT8LED-MK2 Bluetooth party speaker - 300W 8"

Met de Fenton FT8LED-MK2 Bluetooth party speaker beginnen we relatief klein. Deze Bluetooth party speaker is bij veel gelegenheden in te zetten. Een feestje, karaoke of toespraak zijn slechts enkele voorbeelden waar je dit model voor kan gebruiken, maar vooral voor een te gek huisfeest is dit type speaker meer dan geschikt. Dankzij de LED ring creëer je ook nog eens een geweldig en sfeervol effect aan je feest.

Een andere reden dat we dit model hebben gekozen als beste party speaker is dat het beschikt over Bluetooth 5.0 waardoor je een draadloze verbinding kunt maken met je telefoon, laptop of tablet. Door deze nieuwe versie van Bluetooth heb je tot maar liefst 40 meter bereik, waardoor je niet beperkt bent om je telefoon de hele tijd dicht bij de Bluetooth party speaker te moeten houden.

De Bluetooth party speaker heeft een vermogen van 300 W, waardoor je over het algemeen zo'n 15 tot 25 mensen binnenshuis van een geweldig geluid kunt voorzien. Verwacht echter niet dat de bass er bovenuit springt. Een 8 inch speaker is relatief klein. Voor dit formaat klinkt de party speaker best goed, maar wil je echt veel bass, dan zul je een party speaker met een grotere woofer moeten kiezen.

Fenton FT8LED-MK2 is geweldig voor een te gek huisfeest!

2. Fenton FT12JB karaoke speaker 700W 12" met LED lichteffecten

Als je er een schepje bovenop wilt doen, kom je uit bij de Fenton FT12JB karaoke speaker. Ook dit model beschikt over een ingebouwde versterker waardoor het zich uitstekend leent voor huisfeestjes, karaokeavonden en nog veel meer. Doordat dit model een vermogen heeft van 700W, weet je dat je een nog grotere groep van perfect geluid kunt voorzien en dat je écht kunt knallen. Doordat de Fenton FT12JB een 12 inch woofer heeft, weet je zeker dat de lage tonen ook beter tot hun recht komen.

Niet alleen het geluid is fantastisch, ook de lichteffecten geven een briljant effect. Om de feestvreugde op je feestje direct te verhogen is de party speaker voorzien van een LED Jellyball en gekleurde LED’s bij de woofer. En wat dacht je van de meegeleverde microfoon? Hierdoor kunnen de feestgangers op je feestje ook nog eens meeblèren met hun favoriete nummers. Daarom is de FT12JB dé karaoke speaker voor je feestje en geldt het zeker als een van de beste party speakers.

Wil je tussen het knallende feest een korte toespraak houden? Maak dan gebruik van de Mic Prio-functie. Deze functie zorgt dat de muziek automatisch zachter gaat wanneer je begint te spreken. Stop je met je toespraak? Dan gaat de muziek automatisch weer naar het ingestelde volume.

Met de Fenton FT12JB geniet je van leuke en afwisselende lichtshows op de dansvloer.

3. Fenton FT15LED karaoke speaker - 800W 15"

De Fenton FT15LED karaoke speaker lichten we als derde optie uit als beste party speaker en heeft een vermogen van maar liefst 800W en is voorzien van een 15" woofer die verlicht wordt door LED's. Het voordeel van de LED’s van deze party speaker is dat ze een ingebouwd programma hebben, waardoor er leuke en afwisselende lichtshows ontstaan. De LED’s zorgen samen met de juiste muziek dat je gasten altijd aan het dansen komen. Heb je een eigen lichtshow? Schakel dan de LED’s uit en geniet van de lichteffecten van je eigen discolampen.

Een van de vele handige functionaliteiten is het feit dat de party speaker voorzien is van een gitaar/instrument aansluiting. Hierdoor hoef je niet je luchtgitaar tevoorschijn te halen, maar kun je écht gitaarspelen en zorgen voor een te gek optreden! Daarnaast beschikt de FT15LED over een RCA lijn/AUX ingang, wat ervoor zorgt dat je ook een DJ mixer of DJ controller kunt aansluiten, zodat je als een echte DJ op je eigen feest kan draaien.

De FT15 is absoluut één van de beste party speakers voor een feestje.

4. Fenton LIVE2104 karaokeset - 400W 2x 10"

Met de Fenton LIVE2104 karaokeset gaan we richting het grotere werk. Deze party speaker is voorzien van twee woofers van 10 inch en twee tweeters, die ervoor zorgen dat je altijd een superlekker en helder geluid met een goede bass hebt. Bovendien heb je niet één woofer die verlicht wordt, maar twee verlichte woofers en een LED balk die telkens van kleur verandert. De LED's rondom de woofers en de LED balk zorgen samen voor een kleurrijk en dynamisch effect wat de gezelligheid zeker ten goede komt.

Dat je met de Fenton LIVE2104 een leuke talentenjacht kunt organiseren, is te zien aan de recordfunctie. Je hoeft alleen maar de recordfunctie aan te klikken en je optreden wordt geregistreerd op een USB-stick. Hierdoor weet je precies wat je bij een volgend optreden nog beter kunt doen. Bovendien wordt deze party speaker altijd geleverd met twee draadgebonden microfoons, waardoor je altijd met z’n tweeën samen kunt zingen en een mooi duet kunt verzorgen.

Het grootste voordeel van deze party speaker is het feit dat het robuust is opgebouwd, strak is afgewerkt en is voorzien van vier wielen om de speaker gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Daarmee is deze karaokeset ideaal om naar diverse gelegenheden mee te nemen.

De Fenton LIVE2104 is één van de beste party speakers uit ons assortiment met maar liefst 1600 Watt

5. Fenton FT215LED dubbele 15 inch speaker - 1600W

De Fenton FT215LED is bij uitstek dé party speaker! Dit vijfde en laatste model heeft twee 15" woofers en een vermogen van maar liefst 1600 Watt. De woofers zorgen voor een indrukwekkende geluidsdruk. Deze druk zorgt voor een goede en mooie bass. Dankzij het ingebouwde filter worden ook de middentonen weergegeven door de twee woofers, en worden de hogere tonen naar de tweeter. Het gebalanceerde geluid maakt de speaker bovendien geschikt voor verschillende muziekstijlen. Om het geluid naar wens aan te passen is de speaker voorzien van bass- en treble-regelaars, zodat je er zeker van bent dat het geluid altijd is zoals je wilt dat het klinkt.

Hoewel het geluid dus fantastisch is, is de beste party speaker pas écht compleet als je LED verlichting hebt. Bij de Fenton FT215LED is dus uiteraard ingebouwd. De woofers zijn voorzien van UFO LED lichteffecten, waardoor je automatisch een geweldige lichtshow hebt. Uiteraard is het ook mogelijk om de lichteffecten uit te schakelen, zodat je je eigen disco kunt organiseren met bijvoorbeeld disco lasers of movingheads.

Dit alles zorgt ervoor dat deze party speaker zich ook ideaal leent voor grotere feesten. Bij huisfeesten zullen de ramen zeker trillen door deze set. Zo is een tentfeest, tuinfeest of een kleine festivalsetting met 250 á 300 man geen enkel probleem.

FT215LED party speakers voor de dikste feestjes.

Hoeveel vermogen moet een partyspeaker hebben?

Nu we enkele partyspeakers hebben besproken zal het wattage, waar vaak over wordt gesproken, je vast niet zijn ontgaan. Het vermogen van een partyspeaker wordt uitgedrukt in watt en is een goede graadmeter voor het volume. Over het algemeen geldt bij partyspeakers: hoe hoger het vermogen, hoe harder het volume kan. Er zijn echter meer factoren die evengoed van belang zijn. Zo is de bouwkwaliteit van een speaker en de componenten die worden gebruikt eveneens van grote invloed op het volume. Vaak is de prijs een goede houvast, hoe duurder de partyspeaker wordt hoe meer kwaliteit en dus vaak ook hoe luider het geluid.

Waar moet je op letten bij de keuze voor de beste party speaker?

Bij het maken van de keuze voor de beste party speaker is het dus van belang om op diverse aspecten te letten zoals de prijs, het wattage, de aanwezigheid van diverse afspeelmogelijkheden en of een party speaker gemakkelijk vervoerd kan worden. De uiteindelijke keuze voor een bepaalde party speaker hangt hier natuurlijk allemaal mee samen. Je zult het een tegen het ander moeten afwegen om zo tot een perfecte speaker te komen.

Naast de keuze voor je party speaker is het ook belangrijk om op een aantal randzaken te letten. Denk bijvoorbeeld aan statieven om je speakers op te zetten. Belangrijk om te weten is dat je party speaker dan wel een tophat nodig heeft. Wanneer ze op oorhoogte staan zal het publiek het geluid namelijk beter horen. Dat zijn de meest belangrijke factoren om op te letten bij de keuze voor de beste party speaker voor je feestje.

Beste party speaker voor een feestje

Beste party speaker kopen?

We hebben in deze blog een flink aantal opties voor de beste party speaker benoemd die geschikt kunnen zijn voor je feestje. Mocht de situatie die je voor ogen hebt echter niet zijn benoemd of zit je toch nog met vragen? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Ze kunnen je alles vertellen over wat je nodig hebt om een knallend feest te kunnen geven.

Rob Timmerman

Productspecialist voor speakers & effectmachines

Gerelateerde berichten
De mooiste en gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent: de kerstborrels worden gepland, kerstcadeaus worden uitgezocht en de discussie wat je met de jaarwisseling gaat doen, is in volle gang. In deze blog helpen we jou met het organiseren van de perfecte kerstborrel op het gebied van licht & geluid. Deze blog kun je ...
Je hebt passieve speakers maar bent nog op zoek naar een bijpassende versterker of omgekeerd, je hebt een versterker en bent op zoek naar bijpassende speakers. Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je dat je het meeste uit deze producten haalt? In deze blog gaan we je er alles over vertellen. Voordat je verder leest is het belangrijk om te ...
Bij MaxiAxi krijgen we natuurlijk met flinke regelmaat vragen over versterkers en speakers. Soms hebben mensen er al één in bezit of hebben ze een specifiek model op het oog, maar weten ze nog niet precies welke speakers er bij passen. Of ze stellen ons de vragen: hoe moet ik mijn speakers aansluiten op versterker en waar moet ik op ...

Gerelateerde producten

Chatten