Zon, strand en feest: zo organiseer je de perfecte beach party!

Zon, strand en feest: zo organiseer je de perfecte beach party!

Een beach party is een geweldig en sfeervol idee om feestend de zomer in te gaan! De beste zomerse krakers, heel veel gezellige party peoples, zon, strand én lekkere verfrissende drankjes. Met een cocktailbar, tropische palmbomen en een strand is de beach party helemaal compleet, maar voor één beach party naar Ibiza vliegen gaat natuurlijk iets te ver. Daarom leggen we je uit hoe je van je eigen achtertuin een geschikte locatie maakt! 

1. Zand(bak) in je tuin voor de beach party

Koop allereerst een grote lading wit zand in om je eigen strand te kunnen maken. Probeer ongeveer een zandlaag te creëren van dertig á veertig centimeter dik. Stel je voor: de zon schijnt, jij en je vrienden en vriendinnen hebben een zwembroek of bikini aan en bij iedere stap die je, onder het genot van een heerlijke cocktail, zet voelt het alsof je op het strand van Ibiza loopt.

2. Regel een zwembad om af te koelen

Met een zwembad weet je zeker dat er een hoop plezier op je beach party is en kun je ook nog eens lekker afkoelen als het je even te warm onder de voeten wordt. Bovendien brengt een zwembad een grote dosis plezier en zomerse vibes met zich mee. Met een verfrissend drankje lekker in het water stappen en samen genieten van de ultieme ontsnapping aan de hitte. Dus vergeet je vrienden niet te vertellen om zwemkleding mee te nemen!

3. Cocktailbar voor de lekkerste drankjes

Een cocktailbar is dé toevoeging voor je beach party!

Een strandfeest in de zomer zonder heerlijke cocktails? Dacht het niet! Regel daarom een cocktailbar of zorg ervoor dat je zelf wat in elkaar flanst. Maak met behulp van hout een eigen barretje waar je de drankjes en hapjes op kunt zetten. Het is geen complexe klus, eigenlijk gewoon een hoge tafel met drie gesloten zijden. Onder het barretje is zelfs nog ruimte voor een buitenkoelkastje. Je kunt je vrienden op het strandfeest zelf cocktails laten maken of je kunt ervoor kiezen om juist een expert in te huren die er een mooie show van maakt. Maar uiteraard kun je de cocktails ook kant-en-klaar kopen. De keuze is aan jou!

4. De beste hapjes voor een beach party

Op een beach party waar het draait om zon, zee en strand zijn visgerechtjes natuurlijk de perfecte keuze voor je beach party. Maar voor de échte vleesliefhebbers kun je natuurlijk gewoon een echte vleesbarbecue organiseren, wat ook altijd goed in de smaak valt op hete zomerdagen. Daarnaast kun je kiezen voor fruit op spiesjes of hapjes geserveerd in een kokosnoot. We zetten een aantal suggesties voor je op een rij.

  • Garnalenspiesjes: Rijg gepelde garnalen op kleine spiesjes en marineer ze in een citroen-knoflookmarinade. Grill ze vervolgens tot ze gaar zijn en serveer ze met een pittige dipsaus.
  • Gevulde mini-paprika's: Hol mini-paprika's uit en vul ze met een romige kaasvulling, zoals geitenkaas of roomkaas vermengd met kruiden. Bak ze kort in de oven tot de kaas gesmolten is en serveer ze als smakelijke hapjes.
  • Caprese-spiesjes: Rijg cherrytomaten, mini-mozzarellabolletjes en verse basilicumblaadjes op kleine spiesjes. Besprenkel ze met olijfolie en balsamico-glazuur voor een verfrissende en kleurrijke traktatie.
  • Kipsaté: Marineer stukjes kipfilet in een pittige satésaus en rijg ze aan spiesjes. Grill de saté tot de kip gaar is en serveer ze met extra satésaus voor een smaakvolle en hartige snack.
  • Watermeloen-fetasalade: Snijd watermeloen en feta in blokjes en meng ze samen met verse muntblaadjes en een scheutje limoensap. Serveer dit verfrissende en smaakvolle gerecht bijvoorbeeld in een ananas, meloen of op prikkers.
  • Mini-taco's: Vul kleine taco-schelpen met gekruide gehaktvulling, guacamole, salsa en geraspte kaas. Bak ze kort in de oven tot de kaas gesmolten is en serveer ze als smakelijke hapjes met een pittige twist.

5. Welke geluidsinstallatie is geschikt voor een strandfeest?

Een strandfeest zonder een geluidsinstallatie is als een melodie zonder ritme - onvolledig en saai! Daarom is het goed om een geluidsinstallatie die bestand is tegen waterspetters aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld voor mobiele geluidsinstallaties of party speakers die speciaal ontworpen zijn voor dit soort situaties. Maar let op: het gaat niet alleen om waterbestendigheid! Je wilt ook dat de geluidsinstallatie voldoende kracht heeft om boven het geluid van spetterend water en feestvierende mensen uit te komen. Dus haal een geluidsinstallatie, laat het geluid bruisen en maak van jouw strandfeest een unieke ervaring die niemand wil missen!



 

6. Muziek op een beachparty

Een beachparty zonder muziek is dus simpelweg ondenkbaar. Het is het leukst om een eigen DJ te regelen die de hele avond de beste zomerhits draait. Maar wanneer je dat iets te veel van het goede vindt, kun je natuurlijk gewoon een eigen playlist opzetten. Wij hebben speciaal voor jouw beachparty een afspeellijst gemaakt!

7. Decoraties voor een tropisch paradijs

Om ervoor te zorgen dat jij en je vrienden zich in een écht tropisch paradijs wanen, is het goed om enkele decoraties aan je beach party toe te voegen. Voeg allereerst een speelse touch toe met opblaasbare palmbomen, flamingo's, ananassen en strandballen die je in je tuin kunt verdelen of in het zwembad kunt plaatsen voor extra plezier. Leg kleurrijke strandlakens op de ligstoelen of op het zand en zet parasols op om schaduwrijke plekjes te creëren. Deze decoraties voegen niet alleen kleur en een wat speelsere sfeer toe, maar dragen ook bij aan het creëren van een zomerse en relaxte sfeer voor je gasten.

Extra’s voor je beach party

Het toevoegen van extra's zoals een DJ booth, lichteffecten en een rookmachine aan je beach party kan verschillende voordelen bieden:

  • Verhoogde sfeer met een échte DJ: Een DJ booth met een DJ kan zorgen voor een geweldige ervaring en de sfeer van je feest naar een hoger niveau tillen. Het creëren van een dansvloer met de juiste muziekkeuze en mixen kan ervoor zorgen dat mensen plezier hebben en de hele avond blijven dansen.
  • Visuele aantrekkingskracht met lichteffecten: Lichteffecten voegen visuele aantrekkingskracht toe aan je beach party. Kleurrijke lichten, stroboscopen en bewegende patronen kunnen de omgeving transformeren en een feestelijke en levendige sfeer creëren. Het kan ook helpen om de dansvloer te markeren en een focuspunt te creëren waar mensen naartoe worden getrokken.
  • Voeg rook toe: Een rookmachine kan extra sfeer geven aan je beach party. Het creëert een mystieke en mistige sfeer, vooral wanneer het licht van de lichteffecten erdoorheen schijnt. Dit kan bijdragen aan een spannende en feestelijke omgeving, en het kan ook helpen om de verlichting beter zichtbaar te maken. Let op: het is wel goed om rekening te houden met de wind, omdat de rook anders relatief snel wegwaait.

Het is belangrijk om rekening te houden met het budget en de grootte van je evenement bij het beslissen welke extra's je wilt toevoegen. Maar over het algemeen kunnen deze elementen helpen om je beach party naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat je gasten een onvergetelijke tijd hebben.

Pool party of beach party?

De keuze tussen een pool party en een beach party hangt af van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeuren, beschikbaarheid van faciliteiten en het weer. We schreven eerder een blog over het stap voor stap organiseren van een pool party. Na het lezen van deze twee blogs kun jij de keuze voor een pool party of een beach party maken.

Beach party organiseren

Met de informatie uit deze blog weet je alles over een beach party organiseren en wat daarbij komt kijken. Heb je vragen over de beste geluidsinstallatie, verlichting of effectmachines? Onze productspecialisten helpen je graag bij het organiseren van een beach party, zodat het een feest om nooit te vergeten wordt. Een beach party organiseren was nog nooit zo gemakkelijk!

Gerelateerde berichten
Met de zomer in aantocht en de temperaturen die stijgen, is het organiseren van een pool party een perfecte manier om te genieten van het mooie weer én tijd door te brengen met vrienden en familie. Maar voordat je de uitnodigingen voor je pool party verzendt en de snacks en drankjes inslaat, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten ...
Het organiseren van een themafeest is razend populair. Of je nu van griezelige avonturen houdt, een reis door de tijd wilt maken of simpelweg wilt feesten als een rockster, er is voor elk wat wils. Ben jij op zoek naar een leuk themafeest, maar heb je geen idee welk thema jij moet kiezen? Geen zorgen, hieronder vind je tien unieke ideeën voor een ...
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Het geven van een schuimparty is heel erg leuk! Vele feestgangers die dansen in een laag met schuim, gegarandeerde fun voor alle bezoekers van jouw feest. Schuimparty's vinden normaal gesproken enkel plaats met mooi weer. Dit maakt schuimparty's gelijk zo uniek in Nederland. Wanneer je zelf van plan bent een onvergetelijke schuimparty te ...

Gerelateerde producten

Chatten