Het organiseren van een pool party: dit moet je erover weten!

Het organiseren van een pool party: dit moet je erover weten!

Met de zomer in aantocht en de temperaturen die stijgen, is het organiseren van een pool party een perfecte manier om te genieten van het mooie weer én tijd door te brengen met vrienden en familie. Maar voordat je de uitnodigingen voor je pool party verzendt en de snacks en drankjes inslaat, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat je pool party een succes wordt. 

1. Het zwembad gereedmaken voor je pool party

Het gereedmaken van het zwembad is een cruciale stap in het organiseren van een pool party. Zorg ervoor dat al het vuil uit het zwembad wordt verwijderd door middel van een grondige reiniging en spoel het filter regelmatig schoon. Op deze manier is het zwembad schoon en klaar voor gebruik. Maar hoe maak je het zwembad naast schoon ook nog uniek en speciaal? Hier zijn enkele tips:

  • Voeg kleur en sfeer toe aan het zwembad: Om het zwembad er nog feestelijker uit te laten zien, kun je kleur toevoegen aan het water. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke zwembadverf om het water te kleuren. Of plaats een paar palmbomen in je tuin om een tropische sfeer te creëren.
  • Maak de pool party extra speciaal: Voeg extra elementen toe aan het water om het nog leuker te maken. Denk hierbij aan opblaasbare glijbanen, flamingo’s of obstakels. Of voeg een bubbelbad of jacuzzi toe aan de pool party voor wat extra luxe.

2. Licht mensen in over het thema

Kies voor een leuk thema voor je pool party!

Maak van je pool party iets unieks door er een themafeest van te maken. Bijvoorbeeld een Hawaiiaans thema, waarbij je de gasten kunt uitnodigen om zich te kleden in Hawaiiaanse stijl en decoraties kunt gebruiken zoals palmbomen, tiki fakkels en bloemenslingers. Of een beach party thema, waarbij je strandballen, parasols en strandstoelen kunt toevoegen. Uiteraard moeten je gasten wel weten dat het een pool party betreft, zodat ze een zwembroek of bikini en een badlaken mee kunnen nemen.

3. Regel speakers voor je zwembad feestje

Een zwembad feestje zonder speakers is natuurlijk geen écht feest. Ten eerste is het natuurlijk handig om te kiezen voor speakers die bestand zijn tegen waterspetters. We raden je aan om te kijken naar mobiele geluidsinstallaties of party speakers. Ten tweede moet je er ook voor zorgen dat de speakers voldoende volume hebben om boven het geluid van het spetterende water en de feestende mensen uit te komen. Tot slot is het de overweging waard om twee speakers te plaatsen rondom het zwembad voor een gelijkmatige verdeling van het geluid.

 

 

4. Maak een eigen playlist voor je pool party

Bij je eigen pool party is het maken van een eigen playlist op Spotify natuurlijk een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de muziek helemaal bij de sfeer van je feestje past. Als je een zomerse sfeer op je pool party wilt creëren, kun je bijvoorbeeld kiezen voor nummers met een tropische tint. Nummers als Summer Jam én Despacito mogen absoluut niet ontbreken in jouw playlist. Wij zouden MaxiAxi.com niet zijn als we geen eigen playlist gemaakt zouden hebben!



5. Zorg voor zomerse snacks en drankjes

Uiteraard wil je de feestgangers op je pool party niet zonder drankjes en hapjes laten wegkwijnen in de zomerhitte. Ons advies luidt: zorg in ieder geval voor voldoende drankjes. Afhankelijk van het tijdstip van je pool party kan het zo zijn dat je een lunch of diner wilt regelen. Wij denken bij een pool party aan een barbecue om broodjes hamburger of frikandel te maken. En daarnaast moet je natuurlijk niet vergeten om wat verfrissende zomersnacks te regelen, denk bijvoorbeeld aan watermeloen, druiven en bessen. Wat ook een erg leuke sfeer geeft, is een ijsbucket met heerlijke wijntjes of desperado’s. Een cocktail aan het zwembad is natuurlijk ook altijd erg lekker. 

6. Maak jouw pool party nét wat specialer

Maak jouw pool party nét wat specialer!

Alle bovenstaande zaken zijn allemaal leuk en aardig, maar om het nog nét wat specialer te maken heb je het volgende nodig:

  • Schuimkanon: Een schuimkanon produceert schuim, waardoor jouw pool party ineens een gigantische schuimparty is. Voor grotere pool party’s wordt vaak de beamZ JFC1000 gebruikt, omdat deze in staat is om een groot publiek van een flinke hoeveelheid schuim te voorzien.
  • Bellenblaasmachine: Een bellenblaasmachine is een leuke toevoeging aan je pool party vanwege het unieke effect dat het creëert. Met al die bellen in de lucht brengt dit het innerlijke kind in alle feestgangers naar boven en zorg je voor een onvergetelijke ervaring.
  • Low fog rookmachine: Wil je al helemaal groots uitpakken? Kijk dan eens naar een low fogger, waarmee je de rook vlak boven het zwembad laat zweven. De rook van een low fog rookmachine blijft laag bij de grond hangen doordat het koel is, waarna het geleidelijk warmer wordt en zich langzaam boven het zwembad verspreidt.

Dingen om te vermijden op een poolparty

Bij een poolparty kunnen er nog weleens gevaarlijke situaties voorkomen doordat het bijvoorbeeld erg glad is. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om deze te voorkomen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van maatregelen die je kunt nemen:

  • Gebruik van glazen servies rond het zwembad: Gebroken glas kan gevaarlijk zijn en kan zomaar een vervelende wond veroorzaken. Daarnaast is gebroken glas in het water bijna niet weer te vinden en kan het je zwembad lek maken. Dus: better safe than sorry.
  • Ga niet zwemmen als het stormt of regent: Storm en onweer kunnen levensgevaarlijk zijn. Als de bliksem in het zwembad slaat, kunnen alle zwemmers worden getroffen. Regel daarom ook een plek om naar binnen te kunnen om het feest niet abrupt te moeten beëindigen.
  • Houd toezicht op de kinderen in en rondom het zwembad: Het is belangrijk om kinderen voortdurend in de gaten te houden, vooral als ze in of bij het water zitten. Zorg er daarom voor dat je dit altijd goed geregeld hebt.

Pool party organiseren

Als je een succesvolle pool party wilt organiseren, is het belangrijk om voorbereid te zijn en rekening te houden met de bovenstaande zaken. Door te zorgen voor voldoende eten, drinken en vermaak kun je ervoor zorgen dat je gasten een geweldige dag hebben. Vergeet niet om ook zelf te genieten van het feest. Plannen en feesten maar!

Gerelateerde berichten
Het organiseren van een themafeest is razend populair. Of je nu van griezelige avonturen houdt, een reis door de tijd wilt maken of simpelweg wilt feesten als een rockster, er is voor elk wat wils. Ben jij op zoek naar een leuk themafeest, maar heb je geen idee welk thema jij moet kiezen? Geen zorgen, hieronder vind je tien unieke ideeën voor een ...
Ben je klaar om de ultieme surprise party voor je vriend(in), familielid of collega te organiseren? Met onze gouden tips wordt de surprise party gegarandeerd een onvergetelijk moment. Wij hebben in deze blog alles op een rijtje gezet wat je nodig hebt om in slechts enkele stappen een geslaagde surprise party te organiseren, van de gastenlijst tot ...
Een party bar is dé manier om jouw feest naar een hoger niveau te tillen en om een onvergetelijke sfeer te creëren. Deze alles-in-één feestverlichting is ontworpen om jouw feest te verlichten met een spectaculair licht- en kleurenspektakel, waardoor de voeten gegarandeerd van de vloer gaan. In deze blog bespreken we welke opties er met party ...
Een feestje is bijna altijd te vroeg afgelopen, dus je besluit om een afterparty te organiseren. Maar wat heb je nodig om een afterparty te organiseren en om te genieten van het gezelschap van vrienden en familie? In deze blog bespreken we hoe je in maar vijf stappen een geslaagde afterparty organiseert. Wat is een afterparty? Een afterparty is d...
Chatten