Zo organiseer je een Koningsdag feest: 5x tips van MaxiAxi!

Zo organiseer je een Koningsdag feest: 5x tips van MaxiAxi!

Een Koningsdag feest is natuurlijk altijd enorm gezellig, maar hoe zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt bij het organiseren van je eigen Koningsdag feest? In deze blog bespreken we verschillende tips om het beste feest te kunnen organiseren. Met de onderstaande tips is het organiseren van je eigen Koningsdag feest een fluitje van een cent!

1. Laat Oranje de boventoon voeren bij jouw Koningsdag feest

De nationale kleuren van Nederland zijn natuurlijk onmisbaar op je Koningsdag feest. Oranje is de kleur van het Nederlandse koningshuis en wordt geassocieerd met Koningsdag. Vraag je vrienden, familie en kinderen daarom om de gekste oranje kleding of andere accessoires aan te trekken naar jouw Koningsdag feest. Denk bijvoorbeeld aan een oranje shirt, oranje hoed, oranje bril en oranje nagellak. Daarnaast is Koningsdag natuurlijk niet compleet zonder schmink. Hoewel je natuurlijk een simpel vlaggetje op je wang kunt tekenen, is dit hét moment om het groter aan te pakken. Neem de tijd om inspirerende schminkvoorbeelden te verzamelen en ga lekker aan de slag.

2. Zorg voor traditionele oud-Hollandse spelletjes

Een Koningsdag feest zonder oud-Hollandse spelletjes kunnen wij ons niet voorstellen. Met feesten rondom Koningsdag zijn de volgende spellen razend populair!

  • Spijkerpoepen: Wie kent dit oer-Hollandse spel niet? Het is altijd weer lachen, gieren en brullen als één van je vrienden de spijker niet in de fles kan krijgen. Dus laat de heupjes maar goed bewegen tijdens het spijkerpoepen. Spijkerpoepen mag absoluut niet ontbreken op jouw Koningsdag feest.
  • Zaklopen: Bij zaklopen spring je in een zak (meestal een juten zak) en probeer je zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Dit spel kan zowel binnen als buiten worden gespeeld, waardoor het zowel bij zonneschijn als regen gespeeld kan worden! Haal de juten zak maar vast in huis voor jouw Koningsdag feest.
  • Sjoelen: Voor de mensen die niet bekend zijn met sjoelen: sjoelen is een spel waarbij je met schijven probeert deze in de vakjes van de sjoelbak te schuiven en zo punten te scoren. Regel een sjoelbak, pen en papier en sjoelen maar!
  • Touwtrekken: Als laatste spel is het altijd leuk om je ware kracht te laten zien aan je vrienden en familie. Maak twee teams en probeer als team het touw over de lijn te trekken. Touwtrekken is een garantie voor plezier!

Touwtrekken is razend populair op Koningsdag, dus waarom niet bij jouw Koningsdag feest?

3. Tover je huis om met feestartikelen voor je Koningsdag feest

Om je huis om te toveren voor een Koningsdag feest heb je natuurlijk wel échte feestartikelen nodig. Wij van MaxiAxi.com weten wat je nodig hebt voor een feestje en dat willen we je natuurlijk niet onthouden. In de carrousel hieronder zie je producten die jouw Koningsdag feest naar een volgend level brengen, maar eerst leggen we je uit wat je nodig hebt om er een grandioos feest van te maken!

  • Speakers: Allereerst heb je natuurlijk speakers nodig om er een knallende party van te maken. Onze voorkeur gaat bij een Koningsdag feest uit naar party speakers, omdat deze vrijwel altijd zijn voorzien van een accu en omdat je geen losse versterker nodig hebt. Met deze speakers weet je zeker dat je binnen no-time je favoriete nummers kunt streamen via Bluetooth.
  • Feestverlichting: Wil je alles oranje laten kleuren op je Koningsdag feest? Dan heb je feestverlichting nodig die je de mogelijkheid biedt om alles oranje te laten kleuren. Twee fantastische opties zijn discolampen of LED barren. Hiermee weet je zeker dat de voeten van de vloer gaan!
  • Effectmachines: Effectmachines zijn net wat minder standaard op een feest. Denk bijvoorbeeld eens aan rookmachines of bellenblaasmachines, die voor een spectaculair effect zorgen. Met deze schitterende effecten weet je zeker dat jij je kan onderscheiden ten opzichte van andere Koningsdag feesten.
 

 

4. Maak vooraf een Koningsdag playlist voor je Koningsdag feest

Als je niet de hele avond als een diskjockey voor de muziek wilt zorgen, is het handig om voorafgaand aan je Koningsdag feest een échte Koningsdag playlist te maken. Om het nóg gemakkelijker voor je te maken, hebben wij een grandioze KONINGSdag playlist gemaakt! Zet de onderstaande playlist op en je bent de hele dag voorzien van de meest leuke muziek.

Extra tip: Bezoek een Koningsdag festival

Er worden overal in het land Koningsdag festivals georganiseerd. Onze tip is om vooraf goed te kijken welke feesten je eventueel kunt bezoeken in de buurt. Veel mensen vinden het namelijk ontzettend leuk om er lekker op uit te gaan in plaats van de hele dag te feesten op het door jou georganiseerde Koningsdag feest. Kijk daarom welk Koningsdag festival er bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Wij schreven eerder een blog om je te helpen bij het maken van een keuze voor het leukste Koningsdag festival! Vergeet niet om je in oranje te kleden en oranje accessoires mee te nemen.

Bezoek één van de vele Koningsdag festivals in Nederland

Dit mag je niet vergeten bij het organiseren van een Koningsdag feest!

Om je Koningsdag feest zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er wel een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden. In de onderstaande opsomming hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet.

  • De hamburgers en drankjes moeten over de bar vliegen: Het eten en drinken is minstens zo belangrijk als de muziek en de sfeer. Je kunt bijvoorbeeld hamburgers, frikandellen of oranje tompoucen aanbieden om de boel op te peppen. Naast alcoholische (oranje) drankjes raden we je aan om ook te zorgen voor wat fris als de bezoekers het even wat rustiger aan willen doen.
  • Maak een planning voor spontane chaos: Een Koningsdag feest heeft wat spontaniteit nodig, maar het is handig om wel een beetje een planning te hebben. Zo hoef je bijvoorbeeld niet op het laatste moment nog te besluiten om een barbecue te organiseren.
  • Buren uitnodigen of waarschuwen: Als je buren niet uitgenodigd zijn, kan het zijn dat ze komen klagen over het lawaai. Daarom kun je ze beter uitnodigen om mee te feesten of op zijn minst waarschuwen voor het volume van de muziek.

Je eigen Koningsdag feest organiseren!

Neem de bovenstaande informatie goed in je op, want met deze tips weet je precies hoe je een Koningsdag feest tot in de puntjes moet regelen. Heb je vragen over de beste licht- en geluidsproducten voor je Koningsdag feest? Onze productspecialisten helpen je bij het kiezen van de juiste producten!

Gerelateerde berichten
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Koningsdag 2024 komt er weer aan. Ben jij het beu om ieder jaar in je eigen dorp of stad Koningsdag te vieren en wil je écht feesten met Koningsdag 2024? In deze blog behandelen we verschillende steden door het hele land waar je zeker eens een bezoekje aan moet brengen. Koningsdag 2024 belooft in de onderstaande steden weer een groot succes te ...
Chatten