Halloween feest 2024: zo organiseer je ‘m!

Halloween feest 2024: zo organiseer je ‘m!

Rondom 31 oktober worden weer allerlei Halloween feesten over de hele wereld georganiseerd. Het moet een Halloween feest worden met een eng randje, een feest waar iedereen weer lekker kan griezelen als een heks of spook. Maar hoe je het beste Halloween feest 2024 organiseert en wat je daarbij nodig hebt? Dat lees je in deze blog!

Locatie voor je Halloween feest

Om een Halloween feest te organiseren, moet je eerst een feestlocatie hebben. De eerste optie is een partytent in je tuin, waarmee je een griezelig donkere sfeer creëert. Doordat je de tent gemakkelijk decoreert met een rookmachine, verlichting en overige decoraties zoals een vuurkorf creëer je gemakkelijk een gaaf effect. De keerzijde zit ‘m wel dat het weer in oktober aanzienlijk minder is dan in de zomermaanden.

Daarom is het mogelijk handiger om je woonkamer, studentenhuis of appartement om te toveren tot een waar Halloween feest. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen hoe groot je wilt uitpakken en hoeveel ruimte je gebruikt. Een blacklight of pompoen meer of minder tijdens Halloween maakt dan ook niet uit, terwijl je in een kleinere partytent daar misschien minder ruimte voor hebt.

Benodigdheden voor je Halloween feest

Om je feestlocatie om te toveren naar een halloweensfeer heb je uiteraard wel enkele benodigdheden nodig. Laten we beginnen met producten waardoor je zeker weet dat het een griezelige avond gaat worden.

1. Rookmachine Halloween

Een pompoen met rookwolk mag niet ontbreken op je Halloween feest. Creëer dit effect met een rookmachine Halloween en pompoen

Als eerste is een rookmachine Halloween natuurlijk belangrijk. Wanneer je aan een Halloween-film denkt, dan denk je waarschijnlijk direct aan de beangstigende rook. Rookmachines Halloween bootsen dit effect perfect na. Door een rookmachine te plaatsen weet je zeker dat je feestlocatie verandert in een griezelig Halloween feest. Zouden we een rookmachine Halloween aanraden? Ja, zeker! En al helemaal als je ook lichteffecten op je Halloween feest gebruikt. Door de rook van de rookmachine worden de lichtstralen van je verlichting namelijk nog beter zichtbaar.

 

 

Nu je weet dat een rookmachine Halloween een goede aanvulling op je Halloween feest is, moet je weten welk type je nodig hebt. Er zijn modellen die de hele ruimte met rook vullen, maar ook modellen die alleen laaghangende rook produceren. Het is zelfs mogelijk om een rookmachine met ingebouwde verlichting aan te schaffen. Lees deze blog ook even om een goed beeld te krijgen welke rookmachine geschikt is voor jouw Halloween feest!

2. Halloween verlichting

Natuurlijk heb je ook verlichting nodig op je Halloween feest. Hierbij denken wij direct aan onze blacklights en stroboscopen, die de grimmige sfeer op de best mogelijke manier weergeeft. Deze Halloween verlichting maakt jouw Halloween feest écht de moeite waard voor je gasten. Om je een goed beeld te geven waarom dit een toevoeging voor je feest is, zetten we ze voor je op een rijtje.

Een griezel met een pompoen op zijn hoofd in combinatie met Halloween verlichting creëert gegarandeerd een spookachtig effect

 • Blacklight: Wanneer je aan Halloween denkt, denk je ook vrijwel direct aan de spookachtige paarse gloed. Blacklights produceren niet alleen die paarse gloed, maar zorgen er ook nog eens voor dat alles wat een witte kleur heeft mooi oplicht. Denk bijvoorbeeld aan alle witte spinnenwebben, skeletten en spoken! Met blacklights creëer je simpelweg een geweldig spookachtig effect.
 • Stroboscoop: Als toevoeging op je blacklights geeft een stroboscoop een geweldig effect. Als je bijvoorbeeld een kist op je Halloween feest hebt staan, geeft een stroboscoop een schitterend bliksemeffect als je de lamp in de kist legt.
 

 

3. Halloween decoratie

Een Halloween feest moet natuurlijk griezelig zijn en daarvoor moet je uiteraard je feestlocatie aankleden met Halloween decoratie. Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we enkele producten van onze partner, Carnavalsland, voor je op een rijtje gezet zodat jij de beste Halloween decoratie in huis kunt halen!

 • Pompoenen: Een traditie die elk jaar terugkomt met Halloween zijn de pompoenen met een gezicht erin. Men zegt dat Halloween pompoenen met enge gezichten speciaal bedoeld waren om geesten te verjagen. Tradities staan er om bekend lang in stand te blijven en dat is ook het geval met de pompoenen met Halloween. Een pompoen staat nog altijd symbool voor Halloween en mag dus absoluut niet ontbreken op je Halloween feest.
 • Spinnenwebben en skeletten: Bij een Halloween feest moet je zeker niet vergeten om een eng randje te creëren, dat kun je eenvoudig doen door spinnenwebben bij de entree op te hangen, spinnen aan het plafond te hangen en bijvoorbeeld skeletten in een kast of achter het gordijn te verstoppen.
 • Halloween grafstenen: Om het nog een tikkeltje griezeliger te maken, is het een idee om een Halloween grafsteen in je tuin te plaatsen. Een Halloween grafsteen met een skelet die bijvoorbeeld wordt opgelicht door een stroboscoop zorgt er absoluut voor dat je mensen de stuipen op het lijf jaagt.

Bij Carnavalsland zit je helemaal goed als je op zoek bent naar griezelige decoratie voor je Halloween feest, van bijzonder enge 3D schilderijen tot een Halloween deurbel met licht en Halloween geluiden. Uiteraard is het ook mogelijk om échte Halloween-kleding te kopen, bijvoorbeeld voor een themafeest met vrienden of familie.

Halloween decoratie: skeletten, pompoenen en spinnenwebben. Pak flink uit tijdens je Halloween feest met MaxiAxi.com!

4. Speakers

Als de drie benodigdheden van hierboven aanwezig zijn, wordt het al een fantastisch Halloween feest, maar uiteraard mogen speakers ook absoluut niet ontbreken. Een feest zonder speakers is geen feest. In het assortiment van MaxiAxi.com vind je speakers in allerlei soorten en maten, van een party speaker tot een complete geluidsinstallatie! We lichten graag enkele speakers uit die zeker geschikt zijn voor jouw Halloween feest.

Complete geluidsinstallatie: Een complete geluidsinstallatie is vooral geschikt als je vaker feestjes houdt op de feestlocatie. Met een complete set weet je zeker dat de feestgangers de tent op z’n kop zetten. Een complete geluidsinstallatie is dan ook zeker een aanrader als je Halloween feest plaatsvindt in je mancave, keet of woonkamer

Party speakers: Party speakers zijn vaak plug-and-play en dat is een groot voordeel aan deze speakers doordat je ze eenvoudig kunt verplaatsen. Doordat je de speaker met je telefoon of tablet hoeft te bedienen, is het bovendien supereenvoudig om een groot feest met je eigen muziek te bouwen. Om het nog mooier te maken, heb je met party speakers zelfs aanvullende opties zoals lichteffecten en een microfoon.

 

 

Extra tip om je halloweenfeest te completeren

Nu je precies weet welke benodigdheden jij móét hebben om je halloweenfeest een succes te laten worden, hebben we nog een allerlaatste tip om het nog succesvoller te maken. Wij van MaxiAxi.com hebben een échte halloween-playlist samengesteld en die delen we graag met je, zodat je de perfecte muziek op je halloweenfeest hebt. Laten we beginnen met de top 10, gevolgd door de playlist!

Top 10 Halloween muziek

   1. Thriller - Michael Jackson
   2. Creep - Radiohead
   3. Halloween - Da Boy Tommy
   4. Ghostbusters - Ray Parker Jr.
   5. This is Halloween - Marilyn Manson
   6. Zombie - The Cranberries
   7. Dracula’s Wedding - Outkast, Kelis
   8. Somebody’s Watching Me - Rockwell
   9. Bury a Friend - Billie Ellish
   10. Hells Bells - AC/DC

Woonkamer omtoveren voor je Halloween feest

Weet je zeker dat je jouw woonkamer om wilt toveren voor een Halloween feest? In de onderstaande video vertelt onze productspecialist precies hoe jij dit moet doen! Lees je liever stap voor stap wat je moet doen om jouw woonkamer om te toveren? Wij schreven een handige blog!

Halloween feest organiseren?

Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je een Halloween feest moet organiseren en wat je ervoor nodig hebt! Het belangrijkste is om je Halloween feest goed voor te bereiden, zodat je het perfecte feest kunt organiseren. Heb je nog vragen over de juiste rookmachine, verlichting of speakers voor je Halloween feest? Stel ze gerust aan onze productspecialisten! Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.

Gerelateerde berichten
Halloween staat weer voor de deur en dus is het tijd om al je plannen voor dit griezelige feest te maken. Tover jij je huis om tot een spookkasteel voor een Halloween feestje? Met behulp van een aantal lichteffecten en een rookmachine creëer je in je tuin en huis gemakkelijk een enorm griezelig kerkhof of spookhuis. Hoe komen lichteffecten voor ...
Vanaf september gaat een groot deel van de wereld weer op zoek naar een rookmachine voor Halloween. Bij het organiseren van een Halloween feest sta je voor een grote uitdaging, zeker als het gaat om het vinden van een rookmachine Halloween. Om je te helpen bij het maken van een creepy spookhuis leggen we je de voordelen van verschillende ...
Een stroboscoop hoort simpelweg in je Halloween setting, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. In deze blog gaan we je precies uitleggen waar jij op moet letten om het effect van een stroboscoop het best tot uiting te laten komen tijdens Halloween. We hebben de vier belangrijkste tips onder elkaar opgesomd. Het effect ...
Halloween geluiden geven een extra angstaanjagend effect aan jouw Halloween setting. Om je te helpen om Halloween zo griezelig mogelijk te maken, geven we in deze blog voorbeelden van de meest enge Halloween geluiden. Van het kettingzaag geluid tot onweer en bliksem geluiden. Na het lezen van deze blog weet jij precies welke Halloween geluiden jij ...

Gerelateerde producten

Chatten