Feestverlichting kopen: dit zijn de opties!

Feestverlichting kopen: dit zijn de opties!

Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting voor jouw feestje.

Waarvoor wil je je feestverlichting gebruiken?

Er zijn natuurlijk verschillende toepassingen om feestverlichting te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan huisfeestjes of verlichting voor DJ’s. Hieronder zetten we de belangrijkste toepassingen om feestverlichting in te zetten voor je op een rij.

  • Feestverlichting voor een huisfeest: Wanneer je een huisfeest organiseert is het natuurlijk erg leuk om een extra indrukwekkende feestsfeer te creëren. Allereerst is daar muziek voor nodig, maar zodra je bent voorzien van een goede party speaker is dat al geregeld. Naast muziek is feestverlichting ook erg belangrijk voor een echte feestsfeer. Je kunt voor een klein budget al een aantal leuke discolampen aanschaffen om zo je woonkamer om te toveren tot een discotheek.
  • Feestverlichting voor buiten: Een feestje buitenshuis verandert de omstandigheden voor een lichteffect natuurlijk drastisch. Er is minder oppervlak waar je lichteffecten op kunnen weerkaatsen en direct zonlicht zal altijd vele malen sterker zijn dan het licht dat van feestverlichting voor buiten afkomstig is. Daarom vergt een feestje dat buiten plaatsvindt een andere aanpak wat betreft je keuze voor verlichting.
  • Verlichting voor een groot feest: Bij een groter feest zul je grotere oppervlaktes en soms meerdere ruimtes moeten voorzien van feestverlichting. Breng duidelijk in kaart welke ruimtes er zijn en welke je van verlichting wil voorzien. Het is bijvoorbeeld een idee om in sommige ruimtes enkel de muren sfeervol te verlichten en om in andere ruimtes wel te zorgen voor echte bewegende feestverlichting.
  • Feestverlichting voor DJ: Voor een DJ is feestverlichting essentieel om een onvergetelijke show neer te zetten en toekomstige boekingen te garanderen. Zorg voor een professionele uitstraling met een verlichte DJ booth, kies voor eenvoudig te bedienen verlichting en ga voor lichteffecten die snel op te bouwen en eenvoudig te vervoeren zijn. Zo kun je je volledig concentreren op het mixen en entertainen.

Verschillende soorten feestverlichting

 

 

Allereerst is het handig om na te gaan welk effect je precies wil creëren. Wil je bijvoorbeeld een muur uitlichten in een bepaalde kleur of steeds veranderende kleuren? Of wil je gekleurde lichtstralen die door de ruimte bewegen? Het is allemaal mogelijk! Om zo duidelijk mogelijk te maken hoe je verschillende effecten kan creëren hebben we verschillende soorten effecten op een rijtje gezet en daarbij vermeld welke feestverlichting nodig is om dit effect te krijgen.

Jelly Ball: honderden lichtstralen bewegen door de ruimte

Als wij aan feestverlichting denken dan is een Jelly Ball een van de eerste lichteffecten die bij ons opkomt. Een Jelly Ball is niet zomaar een lichteffect; het is een ware lichtshow op zich en dat voor relatief weinig geld. De verschillende ledjes van dit lichteffect schijnen door de lenzen in de bol waardoor de lichtstralen alle kanten op gaan. Een Jelly Ball zorgt voor een kleurrijk effect met wel honderden lichtstralen. De honderden lichtstralen die vanuit de Jelly Ball komen, zijn in staat om een hele woonkamer, mancave of keet te vullen met een kleurrijk en betoverend lichtspektakel.

Een Jelly is een geweldig lichteffect met honderden lichtstralen

LED-bar: verlicht een muur in kleur

Een LED-bar zorgt voor de perfecte feestelijke vibe! De LED-bar is een relatief brede lamp waardoor je een wand van onder of boven kan verlichten. Met zijn brede lichtbundel kun je gemakkelijk een muur verlichten, wat voor een erg mooi effect zorgt. Een LED-bar is vooral perfect te gebruiken als sfeerverlichting op je feestje. 

Par lamp: zet objecten in de spotlights

Voor degenen die van plan zijn om een knallend huisfeestje te organiseren, zijn parren een fantastische optie die je zeker moet overwegen. Deze lampen geven een mooi statisch sfeerlicht. Perfect om bepaalde delen van je huis of tuin in de schijnwerpers te zetten en zo de juiste sfeer te krijgen. Of je nu een specifiek kunstwerk wilt uitlichten, een geïmproviseerd podium wilt creëren voor karaoke of dans, of gewoon je muren sfeervol wilt verlichten.

Zet objecten in de spotlights met een PAR lamp

Uplights: In een handomdraai een feestelijke ambiance

Voor een sprankelende en feestelijke ambiance zijn uplights de perfecte keuze. Deze LED-lampen schijnen hun licht voornamelijk naar boven, waardoor ze muren, wanden en zelfs buitenobjecten zoals bomen en struiken op een sfeervolle manier kunnen verlichten. Met uplights transformeer je elke ruimte in een handomdraai tot een uitnodigende feestlocatie of zet je bepaalde objecten stijlvol in de schijnwerpers. Dankzij de ingebouwde accu van de uplights ben je met deze feestverlichting niet beperkt tot bepaalde plekken; je kunt ze neerzetten waar je maar wilt, of dat nu in je achtertuin of binnen in je huis is.

In een handomdraai een feestelijke ambiance met uplights

Spiegelbol: Laat ze schitteren hoog aan het plafond

De spiegelbol, een tijdloos en klassiek effect in de wereld van feestverlichting, is een bekend fenomeen. Deze glinsterende bol heeft talloze kleine spiegeltjes die de inkomende lichtstralen in alle richtingen reflecteren. Wanneer een lichtbron, zoals een spot of een LED-lamp, op de spiegelbol gericht wordt, creëert het een betoverend effect van dansende lichtpuntjes die door de hele ruimte bewegen.

Laat een spiegelbol schitteren hoog aan het plafond

Moving heads: geniet van bewegende lichtstralen

Bij veel discotheken en poppodia zie je het effect van moving heads. Een vrij nauwe lichtstraal die door de hele ruimte kan bewegen. Moving heads zijn er in verschillende soorten en maten. De duurdere modellen beschikken over het algemeen over een sterkere lichtstraal en daarnaast beschikken ze vaak over meer functies. De kleinere modellen zijn vooral erg geschikt als verlichting voor een feestje in huis.

Lasers: lichtstralen schieten door de ruimte

Een laser creëert een smalle, intense lichtstraal die de sfeer onmiddellijk verhoogt. Veel lasers hebben de mogelijkheid om verschillende kleuren te produceren, zoals rood, groen en blauw. Ze kunnen zelfs gecombineerd worden om een breed scala aan kleuren te projecteren. Voor DJ's die een laser willen opnemen in hun drive-in show, is het essentieel om te zoeken naar modellen met een DMX-aansluiting. Daarmee heb je de volledige controle over het lichteffect. Er zijn echter ook reguliere lasers zonder DMX, maar met voorgeprogrammeerde lichtshows. Dat is simpelweg de perfecte feestverlichting als toevoeging aan je huisfeestje.

Lichtstralen schieten door de ruimte

Party Bar: feestverlichting met meerdere effecten

Natuurlijk zijn de lichteffecten die hierboven worden beschreven op zichzelf al heel erg gaaf. Het wordt nóg gaver wanneer je ze combineert! We hebben namelijk handige multi-effecten van meerdere lichteffecten in één behuizing. Een Party Bar is hier een goed voorbeeld van. Er zijn meerdere soorten Party Bars die verschillende lichteffecten zoals parren, Jelly Balls of het butterfly effect combineren. Een Party Bar is een ideale optie als feestverlichting omdat het opbouwen en bedienen erg gemakkelijk gaat. Je hebt eenvoudig en voordelig meerdere lichteffecten in één behuizing.

Rookmachine voor een feestje

Als je van lichteffecten bent voorzien is het toevoegen van een rookmachine eigenlijk een must. Het effect dat een rookmachine neerzet doet iedereen snel denken aan een discotheek. Daarnaast zorgt een rookmachine ervoor dat je lichteffecten beter tot hun recht komen. Lichtstralen worden dankzij een rookmachine namelijk goed zichtbaar waardoor er een soort 3D-effect ontstaat. Hierdoor zie je de lichtstralen door de hele ruimte in plaats van enkel wat lichtpuntjes op een muur en plafond. 

Rookmachine met lichteffecten voor beter effect

Een rookmachine is in tegenstelling tot wat velen denken prima in je woonkamer te gebruiken. De rook is namelijk niet schadelijk voor mens of meubilair. Denk er echter wel aan eventuele rookmelders uit te zetten. Deze zullen namelijk afgaan door de geproduceerde rook.

 

 

Zaken om op te letten

Bij MaxiAxi.com weten we hoe belangrijk het is om elk detail van je feestverlichting te perfectioneren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je verlichting op-en-top voor elkaar is.

  • Bescherm je feestverlichting tegen ongelukken: Een strakke organisatie van de bekabeling is cruciaal. Gebruik gaffa tape om kabels veilig aan de vloer te bevestigen. Hierdoor minimaliseer je struikelgevaar en voorkom je dat mensen per ongeluk aan de kabels trekken, wat schade aan je lichteffecten kan veroorzaken.
  • Stroomvoorziening: Hoewel LED-lichteffecten energiezuinig zijn, is het essentieel om de stroomtoevoer in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je niet te veel apparaten op één stroomgroep aansluit, want dat kan leiden tot overbelasting en het doorslaan van stoppen.
  • Timing is alles: Onthoud dat feestverlichting het best tot hun recht komt als het schemert of donker is. Overdag, vooral in de zon, zullen je lichteffecten niet zo indrukwekkend zijn.
  • Externe stroombronnen: Voor buitenfeesten is de stroomvoorziening een extra aandachtspunt. Overweeg het gebruik van een verlengsnoer voor meerdere lichteffecten of kies voor verlichting met een ingebouwde accu voor meer flexibiliteit.
  • Waterbestendige opties: Niet alle feestverlichting is bestand tegen water. Bij een buitenfeestje en dreigend slecht weer is het verstandig om maatregelen te treffen ter bescherming van je apparatuur. Gelukkig zijn er ook waterbestendige lichteffecten beschikbaar, perfect voor de onverwachte en verwachte regenbuien.

Feestverlichting kopen

Al met al zijn er, zoals je hierboven kunt lezen, nogal wat mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar gave feestverlichting. Hopelijk heb je na het lezen van deze blog enig inzicht in wat er allemaal nodig is en wat de mogelijkheden zijn. Wanneer je toch nog vragen hebt over de verlichting voor jouw feestje kun je contact opnemen met een van onze productspecialisten. Zij kunnen je voorzien van een passend advies voor jouw situatie.

Chiel Kamphuis

Productspecialist voor installatie speakers, podium/truss & lichteffecten

Gerelateerde berichten
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Het organiseren van een themafeest is razend populair. Of je nu van griezelige avonturen houdt, een reis door de tijd wilt maken of simpelweg wilt feesten als een rockster, er is voor elk wat wils. Ben jij op zoek naar een leuk themafeest, maar heb je geen idee welk thema jij moet kiezen? Geen zorgen, hieronder vind je tien unieke ideeën voor een ...
Een veelgestelde vraag op onze klantenservice is: ‘Hoeveel watt heb ik nodig voor een feestje?’, maar op die vraag kunnen we helaas geen eenduidig antwoord geven. Feestjes zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, van feestjes in je woonkamer tot grootschalige evenementen. In deze blog duiken we daarom dieper in op de vraag: ‘Hoeveel ...
Het organiseren van een verjaardagsfeest vergt ieder jaar weer wat voorbereiding, maar bij MaxiAxi.com helpen we je daar graag bij. Ben jij bang om iets over het hoofd te zien? Met deze blog ben je op-en-top voorbereid voor je verjaardagsfeest. We geven niet alleen tips, maar bevelen ook een aantal must-have producten aan om je vrienden te ...

Gerelateerde producten

Chatten