Condensator microfoon: de 10 beste opties

Condensator microfoon: de 10 beste opties

Een condensator microfoon leent zich perfect voor studio- of thuisgebruik, omdat dit type microfoon zich focust op het opnemen van een zo zuiver mogelijk geluid. In deze blog geven we de 10 beste opties voor het kopen van een condensator microfoon. Met een condensator microfoon weet je zeker dat je de beste kwaliteit in huis haalt.

Hier moet je op letten bij het kopen van een condensator microfoon

Voordat we je de beste opties van een condensator microfoon geven, moet je natuurlijk weten waar je nog meer op moet letten. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je opgesomd.

  • Benodigde spanning (fantoomvoeding): Een condensator microfoon, vaak ook wel een studio microfoon genoemd, is voorzien van een membraan. Wanneer het membraan beweegt, verandert het spanningsveld en wordt dit omgezet in een elektrisch signaal. Om dit spanningsveld te creëren is fantoomvoeding nodig. Zonder de benodigde spanning zal een condensator microfoon niet werken. Daarom is het essentieel om een apparaat, zoals een mixer of audio interface, te hebben dat in staat is om fantoomvoeding te leveren.
  • Type aansluiting: Een condensator microfoon moet ook aangesloten kunnen worden op een extern apparaat zoals een laptop of mixer en daar is een aansluiting voor nodig. Bij het kopen van een microfoon is het handig om te letten op de aansluiting. Je hebt namelijk de keuze uit een USB (bijvoorbeeld voor computers), XLR (bijvoorbeeld voor mixers) of 3,5 mm jack (bijvoorbeeld voor audioapparaten).
  • Meegeleverde accessoires: Het verschil tussen diverse modellen zit ‘m vaak in de meegeleverde accessoires. Zo is een popfilter bijvoorbeeld handig om B-, P- en S-klanken minder hard te laten klinken, waardoor het voor de klant minder storend is. Er zijn ook condensator microfoons die worden geleverd met shockmount om ongewenste geluiden te voorkomen of modellen die worden geleverd met microfoonarm om ‘m gemakkelijk bij te kunnen draaien.
  • Toepassing: Veel condensator microfoons zijn in diverse toepassingen te gebruiken, maar er zijn zeker uitzonderingen. Kijk voor het aanschaffen van een studio microfoon daarom altijd even goed waar de microfoon het meest geschikt voor is. Niet alle microfoons zijn namelijk geschikt om instrumenten op te nemen, terwijl veel modellen wel geschikt zijn voor zang of spraak.

Onze selectie voor dit jaar:

1. Vonyx CM400 condensator microfoon met cardioïde richtingskarakteristiek

Vonyx CM400 condensator microfoon voor studio's of thuisgebruik.

De Vonyx CM400 is een condensator microfoon die vaak wordt gebruikt voor opnames van spraak, zang, instrumenten en podcasts. Het is een cardioïde microfoon, wat betekent dat het het geluid voornamelijk opneemt vanaf de voorkant van de microfoon en weinig tot geen geluid opneemt van de achterkant. Dit helpt om ongewenste achtergrondgeluiden te verminderen en zorgt voor een heldere opname. Over het algemeen is de Vonyx CM400 een betaalbare optie voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief goede microfoon voor opnames thuis of in een studio-omgeving.

2. Vonyx CM300B USB microfoon met geïntegreerde geluidskaart

Vonyx CM300B USB condensator microfoon in het zwart

De Vonyx CM300B is een USB studio condensator microfoon, die speciaal is ontworpen voor opnames in de studio en thuis. Deze condensator microfoon heeft een groot voordeel ten opzichte van veel anderen modellen. Deze microfoon is namelijk voorzien van een ingebouwde geluidskaart om ‘m direct aan te sluiten op een computer of laptop via een USB-kabel. Hierdoor is het niet nodig om een externe audio-interface te gebruiken en kun je direct beginnen met opnemen. De microfoon wordt geleverd met een opvouwbare tafelstandaard, een schokdemper en een windkap. Met de Vonyx CM300B weet je zeker dat je een compleet pakket in huis hebt, zodat je er direct gebruik van kunt maken.

3. DAP CM-67 condensator microfoon met robuuste constructie

DAP CM-67 condensator microfoon

De DAP CM-67 is een condensator microfoon met groot membraan, die voornamelijk wordt gebruikt voor opnamedoeleinden van zang en akoestische instrumenten. De DAP CM-67 is ook te gebruiken voor het versterken van je geluid bij akoestische optredens en orkesten. De microfoon heeft een robuuste constructie en is voorzien van een metalen behuizing en een interne shockmount. Dit helpt om trillingen en ongewenste ruis tijdens opnames te verminderen en zorgt voor een hoge kwaliteit van de opname.

4. Power Dynamics PCM100 USB microfoon met lichteffect

Power Dynamics PCM100 USB microfoon met tafelstandaard en lichteffect

De Power Dynamics PCM100 is een USB condensator microfoon die geschikt is voor het opnemen van spraak en zang, maar ook nog eens gebruikt kan worden voor het bespreken van tactieken in jouw favoriete game. De microfoon heeft een geïntegreerde geluidskaart en is ontworpen voor directe aansluiting op een computer, gameconsole of laptop via USB, waardoor er geen extra audio interface nodig is. Tijdens het gamen kun je er zelfs voor kiezen om de groene LED-lamp aan te zetten voor een mooi effect. De PCM100 condensator microfoon wordt geleverd met een tafelstandaard die eenvoudig te installeren is en in hoogte verstelbaar is, waardoor hij geschikt is voor verschillende gebruiksdoeleinden. De PCM100 is een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing.

5. Vonyx CM400B condensator microfoon met tafelstandaard

Vonyx CM400B condensator microfoon met tafelstandaard

Met de Vonyx CM400B studio microfoon maak je de perfecte podcast of geluidsopname. Deze gouden condensator microfoon is ideaal voor het maken van podcasts, studio-opnames of voor muzikanten, etherpiraten en producers doordat je ‘m eenvoudig kunt aansluiten op een computer of laptop. De microfoon wordt geleverd met een shockmount en tafelstandaard, zodat je deze stabiel op je bureau of tafel kunt plaatsen en direct aan de slag kunt met je podcast, opname of uitzending. Dankzij het grote membraan van de Vonyx CM400B is deze in staat om een hoge geluidsdruk te verwerken en daarbij zelfs de kleinste details moeiteloos op te nemen. De uitstekende richtingskarakteristiek van deze condensator microfoon minimaliseert omgevingsgeluiden, waardoor je opnames krijgt die vrij zijn van storende achtergrondgeluiden.

6. DAP CM-87 met verschillende richtingskarakteristieken

DAP CM-87 Condensatormicrofoon met groot membraan

De DAP CM-87 is een condensator microfoon met een groot membraan die geschikt is voor professionele opnames van zang, instrumenten, en spraak. De DAP CM-87 beschikt over de mogelijkheid om te wisselen tussen verschillende richtingskarakteristieken, namelijk cardioïde, bidirectioneel en omni-schakelbaar. Cardioïde is gericht op het opnemen van geluid vanaf de voorkant van de microfoon, terwijl omgevingsgeluiden van achteren en van opzij worden verminderd. Bidirectioneel is gevoelig voor geluid vanaf de voorkant en achterkant van de microfoon, terwijl het minder gevoelig is voor geluid van opzij. Omni-schakelbaar biedt meer flexibiliteit in verschillende opnamesituaties en maakt het mogelijk om te kiezen voor de meest geschikte richtingskarakteristiek voor een specifieke geluidsbron. Al met al is de DAP CM-87 een uitstekende keuze voor professionele opnames, zowel in de studio als op locatie.

7. Power Dynamics PCM120 microfoon met blauwe LED verlichting

Power Dynamics PCM120 USB studio microfoon met standaard en licht

De Power Dynamics PCM120 is een USB condensator microfoon die geschikt is voor het maken van hoogwaardige opnames van spraak en zang. Zo weet je zeker dat er bij jouw livestream of podcast een helder geluid geregistreerd wordt. Wil jij indruk maken op je kijkers tijdens het streamen? De PCM120 condensator microfoon heeft blauwe LED verlichting, wat zorgt voor extra gave looks. Met de PCM120 microfoon is het regelen van het opnamevolume eenvoudig en de microfoon heeft ook een mute-functie waarmee de opname met één druk op de knop volledig gedempt kan worden. Bovendien is het mogelijk om een hoofdtelefoon rechtstreeks op de microfoon aan te sluiten. Het volume van de hoofdtelefoon kan ook worden aangepast via de microfoon zelf. Met al deze handige functies is het maken van je eerste opnames een fluitje van een cent.

8. Vonyx CMS320B condensator microfoon met verstelbare arm

Vonyx CMS320B studio USB microfoon met echo en arm

Met de Vonyx CMS320B condensator microfoon worden foutloze opnames gegarandeerd dankzij de meegeleverde windkap en de popfilter. Wanneer de microfoon wordt gebruikt voor zang, kan het echo-effect een leuke toevoeging zijn om je zang net dat beetje extra professionaliteit te geven, zonder dat je dure apparatuur hoeft aan te schaffen. De microfoon wordt geleverd met een verstelbare arm voor eenvoudige plaatsing, zodat je nooit meer hoeft te klungelen om de juiste positie te hebben. Bovendien is deze condensator microfoon plug-and-play en wordt deze automatisch herkend zonder de noodzaak om software te installeren. Hierdoor is de condensator microfoon direct klaar voor gebruik zonder dat er kennis van computers en andere technologie vereist is. Met de Vonyx CMS320B heb je de perfecte podcastmicrofoon met een hoge mate van gebruiksgemak.

9. Power Dynamics PDM660 microfoon set

Power Dynamics PDM660 microfoon set

De Power Dynamics PDM660 is een condensator microfoon die het meest geschikt is voor toepassingen zoals zang- en spraakopnames. De microfoon heeft een groot membraan waardoor het geluid op een natuurlijke wijze wordt opgenomen en details goed worden vastgelegd. Wanneer je bijvoorbeeld verschillende soorten klanken in een nummer hebt, pikt deze condensator microfoon daarvan de extra details op. De PDM660 kan worden aangesloten op een mixer, audio-interface of opnameapparatuur met behulp van een XLR-kabel, zolang de microfoon gevoed wordt door 48V fantoomvoeding. Bovendien wordt de microfoon geleverd in een stevige koffer, zodat hij veilig kan worden opgeborgen en vervoerd.

10. Vonyx podcast studiomicrofoon set

Vonyx podcast studiomicrofoon set

De Vonyx podcast studio microfoon set met Bluetooth en USB Mixer is een complete oplossing voor het opnemen van professionele podcasts en andere spraakopnames. Deze set bestaat uit een Vonyx CMS400 condensator microfoon, een verstelbaar statief, een popfilter, een shockmount en een USB mixer met Bluetooth-connectiviteit. Het verstelbare statief maakt het mogelijk om de microfoon op de juiste hoogte en positie te plaatsen voor optimaal geluid. Het popfilter helpt om plopgeluiden te voorkomen die kunnen worden veroorzaakt door explosieve geluiden zoals de letter 'P'. De shockmount vermindert trillingen en geluid van buitenaf die de opname kunnen verstoren. De USB mixer biedt de mogelijkheid om de microfoon direct op een computer aan te sluiten via USB. Daarnaast kan de mixer worden gebruikt om het volume van de microfoon te regelen, evenals andere audiobronnen zoals muziek vanaf een telefoon of computer. De mixer heeft ook Bluetooth-connectiviteit, waardoor het mogelijk is om audio draadloos vanaf een mobiel apparaat te streamen.

Condensator microfoon kopen?

Na het lezen van deze blog weet je waar je uit kunt kiezen als je een condensator microfoon wilt kopen. Je hebt letterlijk alles over de tien beste opties van MaxiAxi.com kunnen lezen. Heb je toch nog vragen over een van onze condensator microfoons of het kopen ervan? Je kunt elke werkdag bij onze productspecialisten terecht voor al je vragen!

Gerelateerde berichten
Een studio microfoon lijkt alleen in studio’s gebruikt te worden, maar wordt vrijwel overal ingezet. Een studio microfoon wordt dan ook door een heel brede doelgroep gebruikt, van gamers tot radiomakers. In dit blog geven we vier situaties waar je een studio microfoon perfect kunt gebruiken. Voor het online gamen: gaming microfoon Gamen is ...
Dynamische microfoons, condensator microfoons, draadloze microfoons en studio microfoons. Al die verschillende namen kunnen voor een leek nogal verwarrend zijn. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is zodat jij na het lezen van deze blog een weloverwogen keuze kunt maken. De dynamische microfoon Laten we beginnen met de dynamische ...
Draadloze microfoons zijn de ideale uitkomst voor zangers, zangeressen en presentatoren. Bij vrijwel elk live evenement zie je wel dat er draadloze microfoons worden gebruikt om deze personen goed hoorbaar te maken. Door de vele mogelijke toepassingen is het aanbod ook enorm. In deze blog leren we je alles over draadloze microfoons zodat jij ...
Wij krijgen regelmatig vragen over draadloze microfoons en we merken dat mensen graag advies willen bij het kiezen van een draadloze microfoonset. Voor ons reden genoeg voor een blog! In deze blog leggen we je precies uit hoe een draadloze microfoon werkt en waar je verder op moet letten bij het kiezen van een draadloze microfoonset. Wat is een ...

Gerelateerde producten

Chatten