Het verschil tussen een DAB receiver en een DAB tuner

Het verschil tussen een DAB receiver en een DAB tuner

De DAB receiver en de DAB tuner lijken in eerste instantie veel op elkaar. Het is dus niet gek als je niet direct snapt welke je het best kan kiezen. De werking van een tuner is echter wel heel anders dan de werking van een receiver. Daarom leggen we je in deze blog uit meer uit over beide producten en vertellen we je meer over welk product de beste keus voor jou is.

Wat is een DAB tuner?

Een DAB tuner is een apparaat dat normaal gesproken op een bestaande geluidsinstallatie wordt aangesloten. Veel geluidsinstallaties beschikken nog niet over afspeelmogelijkheden voor bijvoorbeeld het luisteren naar DAB radio. De DAB tuner sluit je gemakkelijk aan op de versterker van je geluidsinstallatie of op een actieve speaker. Zo wordt het dus mogelijk om op elke geluidsinstallatie naar je favoriete DAB radiostation te luisteren.

Naast de mogelijkheid om naar DAB radio te luisteren bieden DAB tuners vaak ook meerdere afspeelmogelijkheden. Vaak vind je op een tuner Bluetooth en is op een tuner ook vaak de mogelijkheid te vinden om bijvoorbeeld cd’s af te spelen of internetradio.

Wat is een DAB receiver?

Een DAB receiver verschilt niet enorm veel van een DAB tuner. Het enige verschil is dat er bij een receiver ook een versterker in dezelfde behuizing is ingebouwd. Je kan een receiver dus direct op passieve speakers aansluiten en je beschikt dan direct al over diverse afspeelmogelijkheden. Wanneer je dus enkel passieve speakers hebt is een receiver een prima oplossing. Je zal natuurlijk wel op de weerstand en het wattage van de speakers moeten letten om erachter te komen welke DAB receiver het beste matcht. Een uitgebreide uitleg hierover vind je in de volgende blog: Welke versterker heb ik nodig voor mijn passieve speakers?

De beste keuze

In principe is een DAB receiver niet beter (of slechter) dan een DAB tuner. De keuze kan je het best baseren op jouw situatie. Als je al over een paar passieve speakers beschikt dan is de keuze voor een receiver het makkelijkst. In alle andere gevallen is de keuze voor een tuner ook een uitstekende keuze.

DAB tuner ferrara

DAB tuner kopen

De beste DAB tuners koop je bij MaxiAxi! Bestel vandaag nog je DAB tuner en ontvang hem super snel in huis. Heb je toch nog vragen over tuners of weet je niet welke keuze het best is voor jouw situatie? Neem gerust contact op met een van je productspecialisten. Zij helpen je namelijk graag!

Sven van Laar

Algemeen Directeur

Gerelateerde producten

Chatten