Rookmachine reinigen: zo doe je dat!

Rookmachine reinigen: zo doe je dat!

Een rookmachine reinigen is erg belangrijk omdat het ervoor zorgt dat jouw machine in goede conditie blijft. Het geheim van een lang leven van een rookmachine is simpelweg goed onderhoud en daarvoor is één ding het allerbelangrijkste; het goed reinigen van je rookmachine. Niet voor iedereen is gelijk duidelijk hoe je dit moet doen. In deze blog leggen we je precies uit hoe je jouw rookmachine moet reinigen. 

Wanneer moet je een rookmachine reinigen?

Voornamelijk wanneer je jouw rookmachine voor een wat langere tijd niet gaat gebruiken is het verstandig om je rookmachine te reinigen. Zelfs als je de machine regelmatig gebruikt, is het verstandig om de rookmachine af en toe te reinigen. De vloeistof van de rookmachine kan namelijk in de leidingen en bij de spuitmond wat gaan aankoeken en zo voor verstoppingen zorgen wanneer dit opdroogt. Door de machine goed te reinigen voorkom je dit, zodat je rookmachine probleemloos rook kan blijven produceren.

Hoe moet je een rookmachine reinigen?

Gelukkig is het reinigen van een rookmachine enorm simpel. We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe jij jouw rookmachine kunt reinigen.

Stap 1: Draai de dop van het vloeistofreservoir

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de dop van het vloeistofreservoir, waar vaak een slangetje aan bevestigd is, los wordt gedraaid.

Stap 2: Slangetje van rookmachine in reinigingsvloeistof

Pak het slangetje, dat normaal gesproken gebruikt wordt om de rookvloeistof op te zuigen, vast. Dompel het uiteinde van het slangetje in het flesje met reinigingsvloeistof en zorg ervoor dat het goed ondergedompeld is. Het is belangrijk dat het slangetje volledig in de vloeistof zit, zodat het de reinigingsvloeistof goed kan opzuigen.

Heeft jouw rookmachine geen dop met slangetje? Dan dien je de rookvloeistof uit de machine te verwijderen en hiervoor in de plaats reinigingsvloeistof in het vloeistofreservoir te gieten.

Stap 3: Machine doorspoelen met reinigingsvloeistof

Vervolgens zet je de rookmachine aan en wacht je tot deze volledig is opgewarmd. Zodra de machine klaar is voor gebruik, druk je op de knop om rook te produceren. Eerst zal de nog in de leidingen aanwezige rookvloeistof opgerookt worden. Zodra deze op is en de reinigingsvloeistof door de leidingen van de rookmachine stroomt, zul je merken dat de machine begint te sputteren bij het spuitstuk. Hou het knopje vervolgens nog enkele seconden ingedrukt, zodat je zeker weet dat de machine intern grondig wordt doorgespoeld.

Stap 4: Doorspoelen met rookvloeistof

De vierde stap is het terugplaatsen van de dop op het vloeistofreservoir van de rookmachine en het kort doorspoelen van de machine met rookvloeistof. Het is cruciaal om dit te doen, aangezien het laten zitten van de reinigingsvloeistof in de leidingen voor een langere periode schadelijk kan zijn en de werking van je rookmachine kan beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je de grondig doorspoelt met een kleine hoeveelheid rookvloeistof om eventuele resten van de reinigingsvloeistof te verwijderen.

In het geval dat jouw rookmachine geen dop met slangetje heeft, dien je de overgebleven reinigingsvloeistof uit de machine te gieten en er weer rookvloeistof in te gieten.

Stap 5: Tijd om de machine op te bergen

Nu de rookmachine volledig gereinigd is, kun je de machine veilig opbergen. Je kunt erop vertrouwen dat je rookmachine in optimale staat is voor de volgende keer dat je hem nodig hebt, zelfs als dat pas over een langere tijd is. Het regelmatig reinigen en goed opbergen van je rookmachine zorgt ervoor dat je er nog een lange tijd plezier van kunt hebben.

Vragen?

Met deze blog weet je precies hoe je een rookmachine moet reinigen, zodat jij de levensduur van de machine kunt verlengen. Heb je toch nog vragen? Bijvoorbeeld over een rookmachine, de juiste rookvloeistof of reinigingsvloeistof? Onze productspecialisten kunnen je er alles over vertellen! Bel, app of mail op werkdagen tussen 09.00 uur - 17.00 uur en zij geven antwoord op al je vragen.

Gerelateerde berichten
Rookmachines, je bent ze vast al wel eens tegengekomen, of het nou bewust of onbewust is. Vrijwel elke discotheek heeft er wel eentje en daar zijn goede redenen voor. In deze tekst leggen we je uit wat een rookmachine is, hoe een rookmachine werkt en waarom jij er een nodig hebt. We wensen je veel leesplezier! Wat is een rookmachine? Voordat we ...
Misschien wel een van de meest gestelde vragen bij de aankoop van rookmachines is ‘’Hoeveel vloeistof verbruikt deze rookmachine?’’. Een terechte vraag natuurlijk. Deze is echter wel wat lastig exact te beantwoorden omdat het verbruik van verschillende factoren afhankelijk is. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten. Het ...
Er zijn enorm veel rookmachines op de markt en daarmee is het ook lastig een keuze te maken. Elke rookmachine is weer geschikt voor een andere situatie. Of je nu op zoek bent naar een rookmachine voor in je woonkamer of voor professioneel gebruik, in deze blog helpen we je de keuze te maken door de verschillen uit te leggen. Zo weet je precies waar...
Een rookmachine is natuurlijk geweldig voor elk feest. Wanneer je een rookmachine niet dagelijks zal gebruiken rijst misschien de vraag: kan ik beter een rookmachine huren of kopen? In deze blog bespreken we de voordelen en nadelen van beide opties om je zo te helpen de beste keuze te maken. Grote of kleine rookmachine Rookmachines zijn er in ...

Gerelateerde producten

Chatten