Wat is een hazer? MaxiAxi.com legt het uit!

Wat is een hazer? MaxiAxi.com legt het uit!

Hazers zijn een veelgebruikt effectapparaat dat rook of mist produceert om een bepaalde sfeer te creëren op evenementen. Hazers worden vaak gebruikt in theaters, discotheken en op andere evenementen om de sfeer te verhogen en maken visuele effecten beter zichtbaar. In dit blog leggen we uit wat een hazer precies is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een hazer?

Een hazer is een speciaal type rookmachine die dunne nevel langzaam door de ruimte verspreidt. In tegenstelling tot een rookmachine komt er uit een hazer niet een dikke rookpluim, maar een continu verspreide rook. Deze rook is een stuk dunner dan die van een rookmachine en is amper zichtbaar. Hazers worden veel gebruikt in discotheken en concerten, maar kunnen ook worden gebruikt in theater- of filmproducties.

De werking

De hazer gebruikt een op olie gebaseerde vloeistof. Deze vloeistof wordt met behulp van een soort compressie vervormd tot een dunne nevel die enorm lang in een ruimte blijft hangen. Als er weinig ventilatie in de kamer aanwezig is, kan de dunne nevel zelfs uren in de ruimte blijven hangen.

Voordelen van een hazer

Een uitstekend voorbeeld van laaghangende rook van een hazer in het theater.

Hazers hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere mistmachines. We zetten daarom de belangrijkste voordelen van een hazer voor je op een rij.

  • Regelbare rookoutput: Een groot voordeel bij een hazer is vaak het feit dat de rookoutput goed regelbaar is. Zo hoeft je apparaat niet constant honderd procent rook te produceren, maar kun je hem ook zo instellen dat deze op 20% van de capaciteit produceert. De hoeveelheid rook is daardoor erg goed regelbaar.
  • Continu nevel produceren: Een ander voordeel van de hazer is dat deze continue nevel kan produceren totdat de vloeistof op is. De nevel van hazers wordt doorgaans wat mooier verdeeld waardoor dit apparaat bij bijvoorbeeld bij theaters de voorkeur geniet. Met een hazer heb je simpelweg geen last van dikke rookpluimen die de show verstoren.
  • Gemakkelijk te bedienen: Hazers zijn over het algemeen gemakkelijk te bedienen. Veel hazers hebben een afstandsbediening of een timer waarmee de hoeveelheid rook die wordt geproduceerd kan worden geregeld.

Hazer bestellen

Door de informatie die je hierboven hebt gelezen, weet je precies wat een hazer is en waarom het een échte aanrader is om te bestellen. Heb je toch nog vragen over een hazer? Onze productspecialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Gerelateerde berichten
  1. Welke rookmachine moet ik kopen? Welke rookmachine moet ik kopen?
  2. Een rookmachine huren of kopen? | Dit moet je weten! Een rookmachine huren of kopen? | Dit moet je weten!
  3. Hoe werkt een rookmachine? Hoe werkt een rookmachine?
  4. Hoeveel vloeistof verbruikt een rookmachine? Hoeveel vloeistof verbruikt een rookmachine?

Gerelateerde producten

Chatten