Hoeveel vloeistof verbruikt een rookmachine?

Hoeveel vloeistof verbruikt een rookmachine?

Misschien wel een van de meest gestelde vragen bij de aankoop van rookmachines is ‘’Hoeveel vloeistof verbruikt deze rookmachine?’’. Een terechte vraag natuurlijk. Deze is echter wel wat lastig exact te beantwoorden omdat het verbruik van verschillende factoren afhankelijk is. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten.

Het verbruik van de rookmachine

Het verbruik van een rookmachine hangt sterk af van de soort vloeistof die je gebruikt en hoe je het apparaat gebruikt. Het is eigenlijk net zoals met auto's, de ene auto rijdt 500km met een volle tank terwijl de andere auto 700km rijdt met dezelfde hoeveelheid benzine. Het verbruik van een rookmachine is, net als bij auto’s, per model heel erg verschillend.

Een belangrijke indicator is de kracht van je rookmachine. Rookmachines zijn er namelijk in diverse wattages, van 500 watt tot wel 2000 watt of zelfs meer. Een rookmachine met meer vermogen verbruikt ook meer vloeistof maar daar krijg je dan ook in een kortere tijd meer rook voor terug.

Je zal ook rekening moeten houden met hoe je de rookmachine gaat gebruiken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je jouw rookmachine een uur lang laat draaien. Allereerst zijn rookmachines over het algemeen niet ontworpen om continu rook te produceren. Het verwarmingselement van de rookmachine koelt namelijk af bij het maken van rook waardoor de rookmachine op een gegeven moment afslaat om weer op te warmen. Zo behoudt de rookmachine de juiste warmte in het verwarmingselement. Daarnaast zou het continue gebruik vaak simpelweg meer rook produceren dan nodig is.

De ruimte

Het vloeistofverbruik van een rookmachine hangt ook voor een groot deel samen met de ruimte waarin je hem gebruikt. Zo zijn er diverse factoren van invloed op de rook. Denk bijvoorbeeld aan de omvang van de ruimte. Een grote hal met een hoog plafond staat simpelweg minder snel vol met rook dan een normale woonkamer. Daarnaast zal je rekening moeten houden met de ventilatie in een ruimte. Open ramen, deuren of een ventilatie systeem zorgen er natuurlijk allemaal voor dat de rook weer sneller verdwijnt. In het geval van veel ventilatie zal er dus ook meer rook geproduceerd moeten worden om de ruimte te blijven voorzien van rook.

Soorten rookvloeistof

Naast verschillende soorten rookmachines zijn er ook diverse soorten rookvloeistof. De soort vloeistof die je gebruikt is natuurlijk ook van invloed op de rookproductie en het verbruik van de rookmachine. De volgende soorten rookvloeistof worden veel gebruikt:

  • Standaard rookvloeistof: De meestgebruikte rookvloeistof die zorgt voor normale rookdichtheid.
  • Medium density rookvloeistof: Met deze rookvloeistof produceer je rook met medium (standaard+) dichtheid.
  • Geconcentreerde rookvloeistof: Deze vloeistof wordt gebruikt voor een hoge rookdichtheid.
  • Ultra geconcentreerde rookvloeistof: Produceert rook met een extreem hoge dichtheid.

Nog meer vragen over rookmachines?

Zoals je na het lezen van deze tekst misschien wel begrijpt is het antwoord op de vraag "hoe veel vloeistof verbruikt een rookmachine" nog niet zo eenvoudig. Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren zoals de ruimte, het soort rookmachine en het gebruik. Sta je op het punt een rookmachine te kopen en weet je niet wat je moet verwachten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij kunnen je namelijk van een indicatie voorzien. Het is overigens goed om te weten dat rookvloeistof niet echt over de datum kan gaan, als het na het eerste gebruik niet op komt kan je het dus bij een volgend evenement weer gebruiken.

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd hoe een rookmachine precies werkt? Lees dan de volgende blog: Hoe werkt een rookmachine?

Zijn in deze of de bovenstaande blog nog vragen onbeantwoord gebleven? Bekijk dan deze video:

In deze video beantwoord productspecialist Rob een aantal veelgestelde vragen zoals "Is de rook van een rookmachine schadelijk?" en "Is het gebruik van een rookmachine schadelijk voor mijn interieur?"

Rob Timmerman

Productspecialist voor speakers & effectmachines

Gerelateerde berichten
Rookmachines, je bent ze vast al wel eens tegengekomen, of het nou bewust of onbewust is. Vrijwel elke discotheek heeft er wel eentje en daar zijn goede redenen voor. In deze tekst leggen we je uit wat een rookmachine is, hoe een rookmachine werkt en waarom jij er een nodig hebt. We wensen je veel leesplezier! Wat is een rookmachine? Voordat we ...
Er zijn enorm veel rookmachines op de markt en daarmee is het ook lastig een keuze te maken. Elke rookmachine is weer geschikt voor een andere situatie. Of je nu op zoek bent naar een rookmachine voor in je woonkamer of voor professioneel gebruik, in deze blog helpen we je de keuze te maken door de verschillen uit te leggen. Zo weet je precies waar...

Gerelateerde producten

Chatten