Hoe organiseer je een verjaardagsfeest? 7x tips voor het beste feest!

Hoe organiseer je een verjaardagsfeest? 7x tips voor het beste feest!

Het organiseren van een verjaardagsfeest vergt ieder jaar weer wat voorbereiding, maar bij MaxiAxi.com helpen we je daar graag bij. Ben jij bang om iets over het hoofd te zien? Met deze blog ben je op-en-top voorbereid voor je verjaardagsfeest. We geven niet alleen tips, maar bevelen ook een aantal must-have producten aan om je vrienden te imponeren.

Stappenplan verjaardagsfeest organiseren

Hieronder vind je een opsomming van het stappenplan voor jouw verjaardagsfeest. Verder in deze blog vind je een verdere toelichting van al deze stappen!

 1. Je huis partyproof maken
 2. Bedenk een themafeest
 3. Decoratie en apparatuur voor je verjaardagsfeest
 4. Maak je eigen Spotify-playlist of gebruik onze
 5. Regel voldoende hapjes en drankjes
 6. Haal de (drank)spelletjes maar uit de kast
 7. Kies een unieke locatie voor jouw verjaardagsfeest

Wil jij een cadeautje ontvangen op je verjaardag?

Vul dan je e-mailadres in. We sturen je vervolgens een mail waarin we om je geboortedatum vragen. Vervolgens hoef je alleen nog maar in spanning af te wachten tot je jarig bent :)

We zullen je daarnaast op de hoogte houden van (win)acties, aanbevelingen en voordeel. Zo mis je dus niks meer!
En niet verder vertellen hoor, maar stiekem ontvang je direct na het inschrijven een 5% kortingscode.

 

Tips voor het beste verjaardagsfeest

Met de tips hieronder zorg je ongetwijfeld voor een topsfeer tijdens je verjaardagsfeest. Of je nu een groots verjaardagsfeest bij je thuis of elders viert. Door deze aanbevelingen te volgen, ben je verzekerd van een geslaagd feest.

1. Je huis partyproof maken

Je organiseert natuurlijk niet elke dag een verjaardagsfeest in je eigen huis en daarom is het goed om je huis partyproof te maken. Allereerst moet je jezelf afvragen of je het binnen of buiten wilt organiseren. In de tuin kan het bijvoorbeeld gemakkelijk geregeld worden met een grote feesttent. Of je je feest nu binnen of buiten viert, zorg ervoor dat de ruimte goed is ingedeeld. Denk bijvoorbeeld goed na over de volgende vragen: 

 • Waar kunnen ze drankjes en hapjes vinden?
 • Waar is de dansvloer?
 • Waar kunnen ze even zitten om bij te praten?

Je denkt gauw aan een ruimte voor echte feestbeesten, maar er zullen vast en zeker ook niet-feestbeesten op de lijst met genodigden staan. Iemand als oma Truus of oom Henk zal misschien niet de hele avond willen dansen. Zorg daarom voor een fijne zitplek, maar ook voor een plek om te kunnen dansen. Vergeet natuurlijk ook niet om rekening te houden met het plaatsen van de speakers, zodat je gasten daar geen last van hebben. Hoe beter jij dat vooraf organiseert, hoe gezelliger het feest wordt op het moment zelf.

2. Bedenk een themafeest

Bedenk een themafeest voor jouw verjaardagsfeest voor een extra leuke sfeer!

Wil je jouw verjaardagsfeest uniek maken? Dan is een themafeest een geweldig idee! Met een themafeest komt iedereen gekleed in stijl en wordt de ruimte gedecoreerd op unieke wijze. Thema’s waar je voor jouw verjaardag aan kan denken zijn bijvoorbeeld:

 • Oktoberfest
 • Halloween
 • Foute Party
 • Hawaii
 • Back to the 90’s
 • Pool party

Bij een themafeest kan je zo groot uitpakken als je zelf wilt. Maar bij veel themafeesten volstaat wat simpele decoratie en natuurlijk de outfits van de gasten. Vergeet vooraf dan ook zeker niet om op de uitnodiging duidelijk te maken wat de dresscode is en geef alvast wat outfit-ideeën. Zo weet je zeker dat het thema en daarmee jouw verjaardagsfeest zullen slagen!

3. Decoratie en apparatuur voor je verjaardagsfeest

Met een thema en een partyproof huis ben je er nog niet. Je hebt ook de juiste decoratie en apparatuur nodig om een échte feestsfeer te creëren. Hieronder vind je de producten die jij nodig hebt voor je verjaardagsfeest.

Feestdecoratie

Op veel plekken zal de sfeerverlichting al geregeld zijn, maar als je een bepaald thema hebt gekozen zul je de feestdecoratie er ook op af moeten stemmen. Bij een Halloween feest moet je bijvoorbeeld denken aan een rookmachine, pompoenen en spinnenwebben. Maar bij een Oktoberfest themafeest kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je blauw-wit geblokte tafelkleden of een Oostenrijkse stijl moet zien te regelen. Denk daarom goed na welke feestdecoratie jij nodig denkt te hebben. De mogelijkheden zijn ontelbaar. Vind hiervoor inspiratie op websites zoals Pinterest.

Discolampen en andere feestverlichting

Natuurlijk heeft een feestje in je eigen huis meer nodig dan alleen feestdecoratie. Goede feestverlichting is essentieel. Uiteraard geeft kille TL-verlichting niet de juiste sfeer aan je verjaardagsfeest. Kies daarom voor discolampen en misschien wat sfeerverlichting. Hieronder zetten we een aantal soorten discolampen die perfect zijn voor je verjaardagsfeest op een rij.

 • Complete lichtsets: Onze complete lichtsets zijn samengesteld door onze productspecialisten. Dit zorgt ervoor dat de verlichting en effectmachines perfect op elkaar afgestemd zijn voor een geweldige lichtshow met verschillende lichteffecten. De effecten van een complete lichtset worden nog mooier met de vaak inbegrepen rookmachine. Er zijn complete lichtsets in diverse varianten, afmetingen en met uiteenlopende lichteffecten.
 • Lasers: Met een laser schieten er felle lichtstralen door de ruimte. Dit lichteffect geeft net dat extra beetje sfeer aan je feestje. Wil jij een te gekke lichtshow op jouw feestje? Dan is een laser de perfecte keuze voor je.
 • Jelly Ball: Met een Jelly Ball haal je voor heel weinig geld verrassend veel licht in huis. Met dit geweldige lichteffect heb je binnen no-time een kleurrijk effect met wel honderden lichtstralen.
 • Party bar: Een party bar is een complete lichtset die bestaat uit meerdere lichteffecten die aan een T-bar zijn gemonteerd. Wil je jouw woonkamer, slaapkamer of mancave snel en makkelijk omtoveren tot een feestzaal? Dan is een party bar de beste oplossing. Eerder schreven we een blog over de beste partybarren van MaxiAxi.com.

Speakers

Je hebt op jouw eigen verjaardagsfeest in huis of in een tent natuurlijk wel dikke speakers nodig om te kunnen knallen. Hieronder vind je een overzicht van de beste opties.

 • Mobiele geluidsinstallatie: Een mobiele geluidsinstallatie is ideaal voor feesten omdat ze draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je kunt ze gemakkelijk op een plek waar het geluid het meest nodig is neerzetten, of dat nu binnen of buiten is. Bovendien hebben veel van deze geluidsinstallaties een ingebouwde accu, waardoor je niet afhankelijk bent van stopcontacten.
 • Actieve speakers: Ook actieve speakers zijn een optie. Bij een actieve speaker is de versterker in de speakerkast gebouwd waardoor je geen losse versterker hoeft aan te schaffen om de speaker te kunnen gebruiken. Bovendien zijn ze vaak voorzien van diverse aansluitmogelijkheden zoals Bluetooth, waardoor je ze gemakkelijk kunt verbinden met verschillende muziekbronnen.
 • Party speakers: Party speakers hebben vaak ingebouwde lichteffecten die meebewegen op de beat van de muziek. Bovendien zijn party speakers robuust gebouwd en kunnen ze hoge volumes aan, waardoor ze perfect zijn voor een geweldig verjaardagsfeest.

4. Maak je eigen Spotify-playlist of gebruik onze!

Een cruciaal onderdeel van elk verjaardagsfeest is de muziek. Kies je niet voor een DJ die de sfeer komt brengen, dan kan je alvast aan de slag om je eigen playlist samen te stellen. Hoe je deze playlist vult, hangt natuurlijk af van je gasten, het type avond (kringverjaardag of dansavond) en het thema. 

Overweeg je om verzoeknummers toe te staan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Spotify Jam of regel een bord waar men gemakkelijk en snel verzoeknummer op kan schrijven. Hiermee kun jij in de loop van de avond eenvoudig verzoekjes afspelen. Het kan ook een leuk idee zijn om vooraf aan al je gasten te vragen om hun favoriete nummer door te sturen.

En natuurlijk hebben wij van MaxiAxi.com al een speciale verjaardag-playlist voor je samengesteld!5. Regel voldoende hapjes en drankjes

Een verjaardagsfeest zonder hapjes en drankjes? Dat is als een verjaardagstaart zonder kaarsjes! Laten we beginnen met het benoemen van lekkere hapjes. Denk aan heerlijke knapperige bitterballen, lekkere chips en wat dacht je van een late night broodje hamburger om stipt 00.00 uur?

Voor de drankjes is het principe van zelfbediening zeker aan te raden. Dan heb jij je handen vrij en kan iedereen nemen wat hij of zij wil. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is het inslaan van drankjes zowel met als zonder alcohol. Een koud biertje en een lekker wijntje mag natuurlijk niet ontbreken, maar denk ook aan de mensen die moeten bobben of die geen alcohol drinken. 

Het hoeft niet allemaal superchique of ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat er genoeg is en dat iedereen iets kan eten en drinken wat hij of zij lekker vindt. Dus, of je nu zelf de keuken induikt of een cateraar inschakelt, zorg dat je gasten niet met een lege maag of droge keel komen te staan. 

Hou tussen het feesten door even in de gaten dat de tafels niet vol staan met lege glazen en andere vuile vaat, en ruim op wat weg kan. Zo blijft alles partyproof tot het einde!

6. Haal de (drank)spelletjes maar uit de kast

Kies voor een potje bierpong om een extra leuk verjaardagsfeest te organiseren!

Leuke spelletjes kunnen een verjaardagsfeest extra gezellig maken. Hier zijn enkele populaire spelletjes voor een verjaardag. 

 • Bierpong: Bierpong is een spel waarbij spelers pingpongballetjes in bekers bier proberen te gooien. Als het balletje in een beker belandt, moet de tegenstander het bier of andere drank opdrinken. Uiteraard kun je de verliezer ook nog een leuke opdracht laten uitvoeren.
 • Kaartspellen: Een andere optie is natuurlijk een kaartspel. Er zijn talloze kaartspellen te vinden op het internet of misschien ken je er zelf wel een paar. Ook hier kun je een drankspelletje van maken. Je kunt bijvoorbeeld kingsen of bussen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een drankspelletje van te maken.
 • 30 Seconds: Probeer binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen van je kaartje te omschrijven, zodat je teamgenoten ze kunnen raden. Hilariteit en heel veel lol gegarandeerd!
 • Stef Stuntpiloot: Stef Stuntpiloot is een razend populair gezelschapsspel waarbij de spelers proberen om Stef, de vliegende piloot, weg te houden van hun eigen kippen, door hem omhoog te tikken. Het leuke is dat het spel onvoorspelbaar is en je nooit weet wanneer Stef een duikvlucht maakt. Op een verjaardagsfeest zorgt dit voor een hoop gelach, spanning en rivaliteit.

7. Kies een unieke locatie voor jouw verjaardagsfeest

Hoewel je woonkamer relatief gemakkelijk omgetoverd kan worden tot een gezellig feestplekje, is het misschien tijd om je verjaardag op een nog specialere plek te vieren. Een locatie kan jouw verjaardagsfeest maken of breken. En niet iedere locatie is voor ieder feest geschikt. Kijk dus vooral wat past bij jou en de gasten die je uitnodigt. Ter inspiratie geven we je twee originele ideeën om het dit jaar tijdens jouw verjaardagsfeest eens compleet anders te doen.

Partyboot

Huur een partyboot. Een verjaardagsfeest op een partyboot is gewoonweg top. Stel je voor: met je beste vrienden op een boot, muziek die door de speakers knalt en continu drankjes doen met je vrienden. Het is net even anders dan het standaard feestje in een zaaltje of thuis. Op het water heb je geen last van buren en kun je tot in de late uurtjes doorgaan. Zorg voor een barbecue of buffet aan boord en je feest is compleet. Nodig je gasten uit aan boord, zet de speakers en discolampen aan en laat het feest maar beginnen!

Karaoke bar

Een verjaardag vieren in een karaoke bar is ook een fantastische aanbeveling. Het is dé plek waar iedereen, van je tante tot je beste vriend, even in de schijnwerpers kan staan. Zingen, lachen om valse noten en samen genieten van die ene vriend die verrassend goed blijkt te kunnen zingen; het draagt allemaal bij aan een geweldig verjaardagsfeest. In een karaoke bar is de sfeer altijd levendig en voelt elk nummer als een klein feestje op zich. Wij hebben alvast een Spotify-playlist voor je gemaakt met de, volgens ons, allerbeste karaokenummers! Van de meest bekende karaokekrakers tot de nieuwste nummers.Bier- of wijnproeverij

Een verjaardagsfeest bij of met een bier- of wijnproeverij is gewoon een topidee. Wat wil je nog meer: samen zijn met vrienden, verschillende bieren en wijnen proeven en lachen om die ene vriend of vriendin die denkt dat hij dé kenner is. Het is een relaxte setting waarbij je samen kunt chillen, bijpraten en tegelijkertijd iets leuks doet. En zeg nu zelf, met je vrienden een biertje of wijntje proeven is toch altijd goed?

Alternatieven voor een verjaardagsfeest

Een alternatief is het eten van een hapje in plaats van een groot verjaardagsfeest

Uiteraard is het organiseren van een verjaardagsfeest superleuk, maar ben je niet zo van een feestje of wil je een keer wat anders? Dan zijn er natuurlijk tal van alternatieven voor een verjaardagsfeest. Hieronder vind je een aantal opties.

 • Uitgaan / stappen
 • Dagje uit
 • Festival bezoeken
 • Uit eten
 • Sportactiviteit bezoeken
 • Terrasje pakken

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties, maar de bovenstaande opties zijn zeker geschikte alternatieven voor een verjaardagsfeest met vrienden, vriendinnen of familie.

Verjaardagsfeest organiseren

Het organiseren van een verjaardagsfeest kan een hele klus zijn, maar met de informatie uit deze blog weet je alles om er een geweldig feest van te maken. Of je nu kiest voor een groot of intiem feest. Bij MaxiAxi.com staan we altijd voor je klaar om je te ondersteunen bij het creëren van het perfecte feest. Neem gerust contact op met onze klantenservice! Dus, of je nu 16, 30, 50 of 80 wordt, maak er een geweldig verjaardagsfeest van. Proost op nog vele mooie jaren! 

Gerelateerde berichten
Het aantal corona besmettingen in Nederland neemt de afgelopen tijd flink af. Daardoor neemt het aantal maatregelen ook af en dat is goed nieuws voor de party animals onder ons! Geef jij binnenkort weer een van de eerste feestjes thuis? Dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat het feest onvergetelijk wordt. Om je daarbij te helpen hebben we een...
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting...
Een veelgestelde vraag op onze klantenservice is: ‘Hoeveel watt heb ik nodig voor een feestje?’, maar op die vraag kunnen we helaas geen eenduidig antwoord geven. Feestjes zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, van feestjes in je woonkamer tot grootschalige evenementen. In deze blog duiken we daarom dieper in op de vraag: ‘Hoeveel ...
Chatten