Spotify komt met nieuwe functie: Spotify Jam!

Spotify komt met nieuwe functie: Spotify Jam!

Spotify blijft innoveren en heeft onlangs een gloednieuwe functie gelanceerd: Spotify Jam! Met deze functie hebben alle Spotify-gebruikers de mogelijkheid om samen te genieten van hun favoriete nummers. In deze blog vertellen we je alles over Spotify Jam, zodat je precies weet wat je ermee kunt en waarom dit zo handig is!

Wat is Spotify Jam?

Spotify Jam is een nieuwe streaming optie die het mogelijk maakt om samen met je vrienden te genieten van dezelfde muziek. Dit kon natuurlijk al eerder met de blend playlists, gezamenlijke playlists en groepssessies, maar met Spotify achtte het nodig om Spotify Jam te ontwikkelen. Over de groepssessies, die eerder dit jaar nog beschikbaar waren, zullen wij hieronder meer vertellen. Spotify Jam is sinds 26 september 2023 openbaar gemaakt en is alleen op mobiele apparaten en tablets te gebruiken.

Hoe werkt deze nieuwe functie?

De werking van Spotify Jam is niet erg ingewikkeld en al helemaal niet aan de hand van het onderstaande stappen. Lees en kijk hieronder hoe je stap voor stap een Spotify Jam aanmaakt om vervolgens je vrienden te laten deelnemen. In slechts zeven stappen maak jij je eigen Jam.

  • Stap 1: Ga naar de instellingen op je telefoon of tablet. Zorg ervoor dat jij en je vrienden op hetzelfde wifi-netwerk zitten.
  • Stap 2: Zorg ervoor dat iedereen Bluetooth heeft ingeschakeld.

Verbind met wifi en Bluetooth!

  • Stap 3: Open nu Spotify en klik op een nummer dat je graag wilt luisteren.
  • Stap 4: Klik linksonder op het icoontje met het beeldscherm en de luidspreker.

Speel je favoriete nummer af en klik op het luidspreker-icoontje.

  • Stap 5: Er opent nu een pop-up. Klik bovenaan op de groene knop: ‘Begin een Jam’.
  • Stap 6: Nu is het tijd om de Spotify Jam te delen met je vrienden, familie of collega’s. Deel de link, laat de QR-code scannen of leg de telefoons dicht naast elkaar. Door hetzelfde wifi-netwerk te gebruiken en Bluetooth in te schakelen, komt er een pop-up op het beeldscherm van je vrienden zodat zij deel kunnen nemen.

Klik op 'begin een Spotify Jam' en deel de link!

  • Stap 7:  Laat iedereen nummers toevoegen en je bent klaar om te feesten!

Jammen maar!

Kan iedereen een Spotify Jam aanmaken?

Alleen gebruikers met een Spotify Premium-account, kunnen een Spotify Jam aanmaken. Als je eenmaal in de Spotify Jam zit, kan iedereen nummers in de wachtrij zetten. De host is de enige persoon die de volgorde van de wachtrij kan aanpassen en nummers kan verwijderen. Hierop is ook een optie bedacht, om zo iedereen gelijkwaardig te houden. ‘Guest-controls’ is een optie die iedereen in de Jam de optie geeft om de wachtrij aan te passen en nummers te verwijderen. In totaal kunnen er maximaal 32 mensen deelnemen aan de Spotify Jam. Het creëren van zo’n Jam is bijvoorbeeld erg leuk bij een themafeest. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete nummer in de wachtrij zetten.

Welke ontwikkelingen zitten er in de pijp?

Spotify heeft aangegeven Spotify Jam nog verder te willen uitbreiden. Zo willen ze een stemsysteem gaan toevoegen, waarbij mensen kunnen stemmen op een bepaald nummer welke zij willen horen. Het nummer met de meeste stemmen komt bovenaan in de wachtrij te staan. Daaropvolgend komen de nummers met daarna de meeste stemmen. Wanneer deze optie eraan komt, is vooralsnog niet bekend.

Plannen voor een Spotify Jam met je vrienden?

Na het lezen van deze blog weet je precies hoe jij je eigen Spotify Jam kunt aanmaken. Wacht dus niet langer en creëer er direct één! Wil je nu echt een te gekke avond met Spotify Jam én goede muziek? Wij hebben een aantal geweldige playlist op ons Spotify-account staan. Zoek ‘MaxiAxi’ op Spotify of klik op de onderstaande afbeelding. Op onze Spotify-pagina staan talloze fantastische playlists waar gegarandeerd een playlist tussen zit die bij jouw avond de beste sfeer omhoog brengt!

Hier wordt de playlist van MaxiAxi op spotify afgespeeld.

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Waar vind ik karaoke muziek? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. In dit blog zetten we de mogelijkheden voor je op een rij zodat jij snel en eenvoudig helemaal klaar bent voor je karaoke avondje. Belangrijkste tip: De karaoke-functie van Spotify! We hebben in het verleden al vaker blogs geschreven over karaoke. Karaoke, wat heb ik daarvoor...
Spotify Connect is voor veel mensen nog een onbekende functie. Toch is het zeer interessant om erachter te komen hoe het jou van dienst kan zijn. In deze blog kom je alles te weten over wat Spotify Connect is, hoe je het gebruikt en wat de diverse voordelen ervan zijn. De innovatie die Spotify Connect heet Spotify houdt zich constant bezig met ...
Chatten