4 tips voor het gebruik van een stroboscoop tijdens Halloween!
Een stroboscoop hoort simpelweg in je Halloween setting, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. In deze blog gaan we je precies uitleggen waar jij op moet letten om het effect van een stroboscoop het best tot uiting te laten komen tijdens Halloween. We hebben de vier belangrijkste tips onder elkaar opgesomd.
Het effect van een stroboscooplamp
Een stroboscooplamp creëert een lichteffect waarbij felle lichtflitsen elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Simpel gezegd ontstaat er een flitsend effect, doordat de stroboscooplamp continu aan en uit gaat. Het knipperende effect geeft dan ook een spectaculair effect aan je Halloween setting, doordat de lichtflitsen lijken alsof je midden in de bliksemflitsen van het onweer staat.
Belangrijke factoren van een stroboscoop op een rijtje:
#1 Aansturing
Wanneer je een stroboscoop in je Halloween setting plaatst, is het goed om te weten hoe je ‘m aan moet sturen. Het voordeel is dat het aansturen van een stroboscoop absoluut geen hels karwei is, waardoor jij zo min mogelijk met het bedienen van de lichteffecten bezig hoeft te zijn tijdens je Halloween feest. We zetten twee manieren op een rijtje.
- Geluidsgestuurde modus: Er zijn veel modellen die kunnen reageren op de volumepieken van geluiden. Zo kan een stroboscoop bijvoorbeeld reageren op hard geschreeuw van een Halloween pop of op de volumepieken van Halloween nummers.
- Handmatig: Uiteraard is het daarnaast altijd mogelijk om de lichteffecten van je stroboscoop handmatig te bedienen. Met de knoppen heb jij de volledige controle over de intensiteit en snelheid van de felle lichtflitsen.
- DMX: Wanneer je helemaal spectaculair wilt uitpakken met je Halloween setting kun je ook nog gaan voor een stroboscoop met DMX. Hiermee kun je alle lichteffecten bedienen via een DMX controller.
#2 Aantal stroboscopen
Hoeveel stroboscopen jouw Halloween feest of setting nodig heeft, ligt er volledig aan waar je ze voor wilt gebruiken. Als je ze in een kist of achter een deur gaat plaatsen, heb je vaak wel voldoende aan één exemplaar. Wanneer je juist een groter oppervlakte wilt bestrijken met het flitsende lichteffect van een stroboscoop is het soms handiger om stroboscopen in meerdere hoeken te plaatsen en naar elkaar toe te laten schijnen. Bovendien kun je met een stroboscoop met DMX de lichteffecten van de verschillende stroboscopen synchroon of juist asynchroon laten lopen, wat een bijzonder mooi effect geeft.
#3 Plaatsing van je stroboscoop
Nu je weet dat een stroboscoop zowel handmatig als geluidsgestuurd aangestuurd kan worden, moet je natuurlijk wel weten waar je ‘m moet plaatsen. Tover je jouw tuin of huis helemaal om in de meest griezelige setting? We geven je een aantal situaties om je stroboscoop te plaatsen waar je misschien nog niet aan gedacht had.
- Achter een deur of in een (doods)kist: Door de stroboscoop in combinatie met een rookmachine in een kist of achter een deur te leggen, creëer je supergemakkelijk een griezelige sfeer door de felle lichtflitsen en opstijgende rook.
- In een hoek of achter meubilair: Uiteraard geeft het ook een indrukwekkend effect om stroboscopen in verschillende hoeken of achter een bank of stoel te plaatsen in je huis.
- Voor een Halloween skelet of pop: Een derde optie is het plaatsen van een stroboscoop voor of achter een Halloween skelet, waardoor het skelet of de pop letterlijk niemand kan ontgaan. Niets is griezeliger dan een skelet dat wordt opgelicht door witte, felle lichtflitsen.
#4 Kleuren en andere lichteffecten
Als laatste raden we je aan om goed na te gaan welke kleuren, naast het stroboscoopeffect, jij graag in jouw Halloween setting terug ziet komen. Het combineren van stroboscoop, blacklight en par geeft bijvoorbeeld een indrukwekkend kleurrijk en griezelig effect aan je huis of tuin. Een blacklight zorgt ervoor dat alle witte producten in je huis of tuin paars kleuren, terwijl een stroboscoop het griezelige effect creëert. Het mooie van blacklights is dat er modellen met een functie voor het stroboscoopeffect zijn, waardoor je blacklight op meerdere manieren kunt gebruiken.
Halloween decor maken
Bij het maken van een Halloween decor ben je met enkel een stroboscoop of andere Halloween verlichting nog niet klaar. Om je te helpen met het creëren van het beste Halloween decor van de hele buurt zetten we enkele belangrijke onderdelen op een rijtje.
- Pompoenen: Als je aan Halloween denkt, denk je vaak direct aan pompoenen. De grote oranje vrucht mag gewoonweg nooit ontbreken in een Halloween setting.
- Rookmachine: Een rookmachine zorgt voor beangstigende rook, waardoor je tuin of huis verandert in een griezelig spookhuis. Bovendien is het effect van een rookmachine in een pompoen erg indrukwekkend.
- (Doods)kisten en skeletten: Om een griezelige sfeer te creëren, is een doodskist in je tuin een absolute must have! Leg een skelet, stroboscoop en pompoen in een (doods)kist en geniet van een werkelijk schitterend effect.
- Speakers: Als laatste raden we je aan om ook speakers te gebruiken bij je Halloween decor. Vanuit de speakers kun je bijvoorbeeld allerlei enge Halloween geluidseffecten, zoals een ijselijke gil, laten klinken. Bovendien kun je de speakers gebruiken tijdens een Halloween feest, terwijl je allerlei Halloween nummers afspeelt. Goed om te weten is dat je de speakers uiteraard niet in de regen kunt laten staan.
Nu je weet wat je nodig hebt voor een geweldig Halloween decor heb je ook alles in huis om een Halloween feest te organiseren. Alles weten over het organiseren van een Halloween feest? Lees dan ook deze blog.
Halloween feest in je woonkamer
Er zijn verschillende manieren om je woonkamer om te toveren in een geweldig Halloween decor. In de onderstaande video legt onze productspecialist Brian alles uit om jouw woonkamer om te toveren voor een indrukwekkend Halloween feest.