Lichteffecten voor Halloween: dit moet je hebben!

Lichteffecten voor Halloween: dit moet je hebben!

Halloween staat weer voor de deur en dus is het tijd om al je plannen voor dit griezelige feest te maken. Tover jij je huis om tot een spookkasteel voor een Halloween feestje? Met behulp van een aantal lichteffecten en een rookmachine creëer je in je tuin en huis gemakkelijk een enorm griezelig kerkhof of spookhuis.

De Halloween lichteffecten komen het best tot hun recht in een donkere ruimte of wanneer de maan al aan de hemel staat. Lichteffecten zoals blacklights en stroboscopen zie je uiteraard het best wanneer het donker is. Het toevoegen van rook zorgt voor een creepy effect waarbij de lichteffecten nog beter tot hun recht komen.

De Halloween essentials

  • Rook en low fog machines voor Halloween

Rookmachines voor halloween

Wat zou een Halloween feestje zijn zonder wat griezelige mist/rook? Rook werkt geweldig voor het omtoveren van de algehele atmosfeer in een ruimte. De rook zorgt er namelijk voor dat de gebruikelijke inrichting van een huis minder goed zichtbaar is. Je complete tv-meubel verplaatsen voor een Halloween feestje is natuurlijk niet heel wenselijk. De rook helpt goed bij het verdoezelen van de aanwezigheid van dit soort meubelen. Rookmachines zijn al helemaal noodzakelijk voor wanneer je lichteffecten gaat gebruiken. Door de rook wordt het lichteffect namelijk nog beter zichtbaar.

Er zijn diverse soorten machines te verkrijgen die allemaal andere types rook produceren. Zo zijn er machines die zorgen voor rook die de hele kamer vult en machines die voor laaghangende rook zorgen. Daarnaast zijn er rookmachines met ingebouwde verlichting waardoor de rook wordt verlicht zodra het uit de machine blaast. Zoals je nu vast wel begrijpt is er veel keuze en daarom is er voor elke Halloween setting wel een geschikte rookmachine of low fogger te vinden.

  • Stroboscopen voor Halloween

Stroboscopen voor halloween

De meeste mensen maken bij stroboscopen gelijk de associatie met een discotheek of club waar je deze effecten vaak ziet. De stroboscoop wordt echter al tijden lang gebruikt bij theaterproducties en voor film en fotografie. De stroboscoop is namelijk een fantastisch lichteffect voor het creëren van een storend/stotterend lichteffect.

De laatste jaren zijn vrijwel alle fabrikanten van lichteffecten overgestapt op LED technologie, door deze ontwikkeling zijn de stroboscopen nog beter te bedienen doordat je ze kan dimmen.

  • Blacklights voor Halloween

Blacklights voor halloween

Misschien wel een van de belangrijkste lichteffecten voor een succesvol Halloween feest. Van origine zijn blacklights een fluorescerende TL buis en in deze vorm wordt de blacklight nog steeds veel verkocht als goedkoop alternatief.

Net als bij de stroboscopen heeft de komst van LED technologie gezorgd voor positieve ontwikkelingen. De LED technologie heeft als voordeel dat de hedendaagse UV-blacklights in een par behuizing passen. Hierdoor wordt de plaatsing en het richten van de blacklights nog gemakkelijker. Blacklights creëren een uniek effect in een rokerige ruimte, ze creëren een spookachtige paarse gloed en zorgen ervoor dat alles wat wit is oplicht.

De feestgeest

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog voldoende informatie over lichteffecten en rookmachines om jouw huis of tuin om te toveren tot een griezelige aangelegenheid. Ben je toch nog onzeker over de aanschaf van een rookmachine? Lees dan eens de volgende blog: Hoe werkt een rookmachine? In deze blog wordt precies uitgelegd hoe een rookmachine werkt en worden veelgestelde vragen zoals ‘Is een rookmachine gevaarlijk?’ beantwoord.

Nu nog een paar pompoenen uithollen en griezelige decoratie verdelen in de ruimte en het spookhuis is helemaal compleet. De feestgeest kan helemaal los op jouw unieke Halloween party!

Gerelateerde berichten
  1. Halloween feest 2023: zo organiseer je ‘m! Halloween feest 2023: zo organiseer je ‘m!
  2. 5x de beste rookmachine Halloween 5x de beste rookmachine Halloween
  3. 4 tips voor het gebruik van een stroboscoop tijdens Halloween! 4 tips voor het gebruik van een stroboscoop tijdens Halloween!
  4. Halloween verlichting: 4x geschikte alternatieven Halloween verlichting: 4x geschikte alternatieven

Gerelateerde producten

Chatten