Lichteffecten voor Halloween: dit moet je hebben!

Lichteffecten voor Halloween: dit moet je hebben!

Halloween staat weer voor de deur en dus is het tijd om al je plannen voor dit griezelige feest te maken. Tover jij je huis om tot een spookkasteel voor een Halloween feestje? Met behulp van een aantal lichteffecten en een rookmachine creëer je in je tuin en huis gemakkelijk een enorm griezelig kerkhof of spookhuis.

Hoe komen lichteffecten voor Halloween het best tot hun recht?

Halloween lichteffecten komen het best tot hun recht in een donkere ruimte of wanneer de maan al aan de hemel staat. Lichteffecten zoals blacklights en stroboscopen zie je uiteraard het best wanneer het donker is. Het toevoegen van rook zorgt voor een creepy effect waarbij de lichteffecten nog beter tot hun recht komen.

De Halloween essentials

  • Rook en low fog machines voor Halloween

Rookmachines voor halloween

Wat is een Halloween feest zonder wat griezelige mist/rook? Rook werkt geweldig voor het omtoveren van de algehele atmosfeer in een ruimte. De rook zorgt er namelijk voor dat de gebruikelijke inrichting van een huis minder goed zichtbaar is. Je complete tv-meubel verplaatsen voor een Halloween feestje is natuurlijk niet heel wenselijk. De rook helpt goed bij het verdoezelen van de aanwezigheid van dit soort meubelen. Rookmachines zijn al helemaal noodzakelijk wanneer je lichteffecten gaat gebruiken. Door de rook wordt het effect van verlichting namelijk nog beter zichtbaar.

Niet alle rookmachines produceren op dezelfde manier hun rook. Zo zijn er machines die zorgen voor ruimtevullende rook, maar ook machines die voor laaghangende rook zorgen. Daarnaast zijn er rookmachines met ingebouwde verlichting waardoor de rook wordt verlicht zodra het uit de machine blaast. Zoals je nu vast wel begrijpt, is er veel keuze en daarom is er voor elke Halloween setting wel een geschikte rookmachine of low fogger te vinden.

 

 

Stroboscopen voor Halloween

Stroboscopen voor halloween

De meeste mensen maken bij stroboscopen gelijk de associatie met een discotheek of club waar je deze effecten vaak ziet. De stroboscoop wordt echter al decennialang gebruikt bij theaterproducties en voor film en fotografie, maar ook voor Halloween feesten. De stroboscoop is namelijk een fantastisch lichteffect voor het creëren van een stotterend wit lichteffect. De laatste jaren zijn vrijwel alle fabrikanten van lichteffecten overgestapt op LED technologie. Doordat je ze nu kunt dimmen zijn de stroboscopen nog beter te bedienen.

 

 

  • Blacklights voor Halloween

Blacklights voor halloween

Blacklights zijn misschien wel een van de belangrijkste lichteffecten voor een succesvol Halloween feest. Van origine zijn blacklights een fluorescerende TL buis en in deze vorm wordt de blacklight nog steeds veel verkocht als goedkoop alternatief.

Net als bij de stroboscopen heeft de komst van LED technologie gezorgd voor positieve ontwikkelingen. De LED technologie heeft als voordeel dat de hedendaagse UV-blacklights in een par behuizing passen. Hierdoor wordt de plaatsing en het richten van de blacklights nog gemakkelijker. Blacklights creëren een uniek effect in een ruimte vol rook. Ze creëren namelijk een spookachtige paarse gloed en zorgen ervoor dat alles, wat wit is, oplicht.

 

 

De feestgeest

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog voldoende informatie over lichteffecten en rookmachines gekregen om jouw huis of tuin om te toveren tot een griezelige aangelegenheid. Ben je toch nog onzeker over de aanschaf van een rookmachine? Lees dan eens de volgende blog: Hoe werkt een rookmachine? In deze blog wordt precies uitgelegd hoe een rookmachine werkt en worden veelgestelde vragen zoals ‘Is een rookmachine gevaarlijk?’ beantwoord.

Nu nog een paar pompoenen uithollen en griezelige decoratie verdelen in de ruimte en het spookhuis is helemaal klaar voor Halloween. De feestgeest kan helemaal los op jouw unieke Halloween party!

Chiel Kamphuis

Productspecialist voor installatie speakers, podium/truss & lichteffecten

Gerelateerde berichten
Rondom 31 oktober worden weer allerlei Halloween feesten over de hele wereld georganiseerd. Het moet een Halloween feest worden met een eng randje, een feest waar iedereen weer lekker kan griezelen als een heks of spook. Maar hoe je het beste Halloween feest 2024 organiseert en wat je daarbij nodig hebt? Dat lees je in deze blog! Locatie voor je ...
Vanaf september gaat een groot deel van de wereld weer op zoek naar een rookmachine voor Halloween. Bij het organiseren van een Halloween feest sta je voor een grote uitdaging, zeker als het gaat om het vinden van een rookmachine Halloween. Om je te helpen bij het maken van een creepy spookhuis leggen we je de voordelen van verschillende ...
Een stroboscoop hoort simpelweg in je Halloween setting, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. In deze blog gaan we je precies uitleggen waar jij op moet letten om het effect van een stroboscoop het best tot uiting te laten komen tijdens Halloween. We hebben de vier belangrijkste tips onder elkaar opgesomd. Het effect ...
Er zijn tal van voorbeelden van Halloween verlichting, maar wat zijn nu mooie alternatieven om je tijdens dit traditionele feest te onderscheiden van de rest? Na het lezen van deze blog heb je allerlei verschillende soorten Halloween verlichting gezien. Deze Halloween verlichting kan stuk voor stuk ingezet worden tijdens Halloween, zodat jouw ...

Gerelateerde producten

Chatten