DAB stereo set

De populariteit van een DAB stereo set neemt gestaag toe en dat is niet zonder reden. Met een DAB stereo set ontvang je digitale radiosignalen waardoor je altijd helder geluid hebt, zonder dat er ruis of gekraak op het radiosignaal zit. De combinatie van het formaat en de uitstekende geluidskwaliteit zorgt ervoor dat een DAB stereo set een perfecte audio-oplossing voor elk huishouden is.

Filteren
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    DAB+
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Stereo set
🔊 Welke stereo set moet ik kopen?

Er zijn veel goede stereo sets, maar het is vooral goed om te kijken welke behoeften je belangrijk vindt bij een stereo set. Om het juiste model te vinden raden we je aan om te controleren welke functies je nodig hebt. Vind je Bluetooth of een CD-speler belangrijk? Ga dan voor een stereo set met CD speler of Bluetooth. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, vind je aan de linkerkant op deze pagina een aantal handige filters om tot de beste stereo set te komen.

✅Wat is het voordeel van een stereo installatie?

Het voordeel van een stereo installatie is dat je gemakkelijk meerdere soorten media af kan spelen. Zo wissel je zonder moeite tussen bijvoorbeeld een FM tuner en een CD speler zonder dat je daar extra apparaten voor nodig hebt.

❓Wat is het verschil tussen stereo en mono?

_ Bij stereo worden de linker- en rechterspeaker apart van elkaar aangestuurd waardoor geluiden beter ‘geplaatst’ kunnen worden. Door in stereo naar muziek te luisteren heb je een veel mooier en breder klankbeeld. Bij mono geven beide speakers exact hetzelfde weer. Op zich is dat geen ramp, maar het zorgt voor minder beleving. Het geluid komt als het ware ‘uit het midden’ en er is geen plaatsing van bijvoorbeeld de instrumenten zoals dat bij stereo wel het geval is.

📾 Zijn losse speakers beter dan vaste speakers bij een stereo set?

Qua geluidskwaliteit is er geen verschil tussen losse of vaste speakers, het verschil zit ‘m puur in de beleving van het geluid. Wanneer je stereogeluid hebt, is het goed om de speakers wat verder uit elkaar te zetten zodat je een betere stereo geluidsbeleving hebt. Wanneer de speakers vastzitten en vlak bij elkaar zitten is de stereo beleving een stuk minder omdat het geluid uit vrijwel dezelfde richting komt. Met losse speakers kun je het stereobeeld vergroten waardoor je het geluid veel ruimtelijker ervaart.

Waarom een stereoset met DAB+?

Met een stereoset met DAB+ weet je zeker dat je altijd geniet van je muziek in de beste geluidskwaliteit. Doordat een DAB stereo set een digitaal radiosignaal ontvangt, heb je namelijk geen enkele vorm van ruis of gekraak. Een andere belangrijke reden is dat een stereoset met DAB+ ook nog eens perfect in de meeste huishoudens passen door het mooie design. Er zijn bovendien stereo sets in allerlei kleuren en maten.

Extra afspeelmogelijkheden: DAB+ stereo set

Een DAB+ stereo set is niet meer weg te denken uit het assortiment van MaxiAxi.com. En ook bij een gemiddeld huishouden is het steeds meer de standaard om een DAB+ stereo set te hebben. Een van de grote voordelen van een DAB stereo set is het feit dat er veel afspeelmogelijkheden mogelijk zijn naast DAB.

  • Bluetooth: Een DAB stereo set heeft vrijwel altijd de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met je telefoon, laptop of tablet via Bluetooth. Het grootste pluspunt van Bluetooth is dat je heel gemakkelijk kunt switchen tussen je favoriete radiostation en je favoriete podcast of playlist.
  • CD: Een DAB+ stereo set met CD-speler is het meest ideale apparaat om jouw favoriete CD’s af te spelen. Met een CD-speler weet je zeker dat je kunt genieten van de beste geluidskwaliteit en kun je jouw CD-collectie eindelijk weer uit de kast halen.
  • USB Mp3-speler: Plug je toch liever een USB-stick in je stereo set? Bijna alle modellen hebben een USB-ingang. Het is wel belangrijk dat je je muziek als Mp3-formaat op je USB-stick te zetten. Een USB is vooral handig doordat je er snel en gemakkelijk nieuwe muziek op kunt zetten.
  • Lijningang: De lijningang is een ideale oplossing om je externe audiobron te koppelen aan de DAB stereo set. Je kunt gemakkelijk een AUX-kabel in je telefoon, laptop of tablet stoppen en je kunt muziek of een podcast streamen via de stereo set.

Meer weten over DAB stereo set?

We vinden het belangrijk dat je voor een lange tijd plezier beleeft van jouw nieuwe DAB stereo set! Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Ze helpen je graag bij je zoektocht naar de beste DAB stereo set.

Chatten