Podcastmicrofoon met XLR aansluiting

Op zoek naar een podcastmicrofoon met XLR aansluiting? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons kan je terecht voor een uitgebreid assortiment Podcastmicrofoons met XLR aansluiting in verschillende formaten en kleuren.

Filteren
Veelgestelde vragen over Podcast microfoons
🎙 Is een dynamische of condensator microfoon beter voor podcasts?

Een condensator microfoon is de beste microfoon voor het opnemen van een podcast. Condensator microfoons leveren helder en natuurlijk geluid waarbij details extra goed naar voren komen. De opname van verschillende stemmen komt hierdoor erg natuurgetrouw over. 

🎤 Heb je een speciale microfoon nodig voor een podcast?

Het is aan te raden om een microfoon te gebruiken die extra geschikt is voor het opnemen van een podcast. Meestal zijn dit condensator microfoons. Dit soort microfoons worden vaak ook in opnamestudio's gebruikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, maar zijn ook erg geschikt als podcast microfoon.

💰 Hoe duur is een goede podcast microfoon?

Een basisvariant kan je al snel voor een paar tientjes vinden. Wil je een podcast microfoon van hogere kwaliteit? Dan zul je helaas wat dieper in de buidel moeten tasten.

🎧 Waarom wordt er meestal een koptelefoon gedragen door podcasters?

Het dragen van een koptelefoon maakt het makkelijker om je podcast uiteindelijk te editen. Podcast microfoons pikken meestal meer geluiden op dan je zelf kan horen. Een zacht briesje of de ruis van een airco kan allemaal op de opname terecht komen. Het is belangrijk dat jij deze geluiden direct hoort zodat je bijvoorbeeld de airco uit kunt zetten. Daarnaast horen de gasten bij je podcast zichzelf beter, hierdoor blijven ze ook goed in de microfoon praten. Wanneer de gast te ver van de microfoon weg praat zal de gast dit direct opmerken. Ook dit scheelt je uiteindelijk weer veel tijd met het editen.

🎚 Wat is de beste manier om een podcast op te nemen?

Het gebruik van een podcast microfoon is zonder meer aan te raden. Wanneer je meerdere gasten/sprekers hebt in je podcast is het slim om te werken met een mixer. Met een mixer met opnamefunctionaliteit regel je gemakkelijk direct de verhoudingen in het volume. Vervolgens sluit je deze mixer aan op je pc of laptop en gebruik je een DAW (Digital Audio Workstation) om je opnames in vast te leggen.

Wat is een podcastmicrofoon met XLR-aansluiting?

Een podcastmicrofoon met XLR aansluiting is een condensatormicrofoon, welke aan te sluiten is met een XLR kabel. Een podcastmicrofoon, ook wel studiomicrofoon genoemd, vangt geluid op uit één richting, waardoor deze bijvoorbeeld heel gericht de zanger of spreker kan opnemen. Een podcastmicrofoon met XLR kabel geef een analoog signaal door, dus deze is gemakkelijker te combineren met andere microfoons, instrumenten en kabels. De kabel van een podcastmicrofoon kan verschillende uiteindes hebben. De zijde aan de microfoon is altijd een 3-pins XLR-aansluiting, maar de andere zijde kan een XLR, 3,5mm jack, 6,3mm jack of RCA aansluiting hebben.

Hoe sluit je een podcastmicrofoon met XLR-aansluiting aan?

Een XLR podcastmicrofoon aansluiten is erg eenvoudig, maar ook erg afhankelijk van het gebruik. Indien je direct wil beginnen met podcasts opnemen in je eentje, dan kun je deze direct aansluiten op de microfooningang van je laptop of computer. Indien je laptop of pc geen aparte microfooningang heeft, is de kans groot dat je de microfoon van fantoomvoeding moet voorzien. Hiervoor kun je een apart kastje er tussen zetten, maar het is beter om een kleine mixer met fantoomvoeding te gebruiken. Hierdoor zijn je mogelijkheden veel breder en kun je ook andere apparatuur, zoals instrumenten of meerdere microfoons aansluiten. Handig als er meerdere sprekers zijn. De mixer sluit je weer direct aan op de pc of laptop. Zo heb je het voordeel van een XLR aansluiting en USB aansluiting tegelijkertijd.

Het voordeel

Een podcastmicrofoon met XLR aansluiting heeft als grootste voordeel dat je eenvoudig meerdere microfoons kunt gebruiken en de mogelijkheden erg breed zijn. Er zijn hierin vrijwel geen beperkingen. Een XLR microfoon kun je direct aansluiten op de microfooningang van je laptop of computer met de juiste kabel. Daarnaast kun je een XLR podcastmicrofoon direct aansluiten op een mengpaneel of mixer, waardoor je dit erg gemakkelijk kan combineren met andere audiobronnen. Dit kunnen instrumenten zijn, maar ook andere microfoons. De geluidskwaliteit van een podcastmicrofoon met XLR aansluiting kan daarnaast ook beter zijn dan een USB aansluiting, aangezien een XLR kabel gebalanceerd is. Doordat je een gebalanceerde verbinding legt, wordt ruis en gebrom voorkomen.

Een podcastmicrofoon met XLR-aansluiting kopen?

Er zijn verschillende XLR podcastmicrofoons te koop. Behalve de verschillende podcastmicrofoons met XLR kabel, kun je ook verschillende kleuren en accessoires kopen. Er zijn meerdere tripods voor op bureau, desktop-standaarden en broadcast-armen te koop. De podcastmicrofoons met XLR-aansluiting kun je natuurlijk direct bij ons kopen. Heb je toch nog vragen? Dan staan onze productexperts natuurlijk voor je klaar.

Chatten