Gaming microfoon

Een gaming microfoon is een bepaald type studio microfoon dat geschikt is om aan te sluiten op je gameconsole of pc, waardoor jij vliegensvlug kunt streamen of praten met gamevrienden. Een gaming microfoon kun je vaak aansluiten door middel van een USB-kabel. Met een gaming microfoon creëer je zonder twijfel een mooie gaming setup.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Microfoon toepassing
    Gaming
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Studio microfoons
🎙Wat is een studio microfoon?

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden worden studio microfoons gebruikt voor studio toepassingen. Studio microfoons nemen geluid in hoge kwaliteit op zodat alle karaktereigenschappen van bijvoorbeeld een stem, gitaar of piano duidelijk te horen zijn. Door deze eigenschappen worden deze microfoons in studio's gebruikt voor opnames. Zo zijn studio microfoons erg geschikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, podcasts en het opnemen van diverse instrumenten.

💡Wat is een condensator microfoon?

Een condensator microfoon wordt veel in studio's gebruikt, doordat een condensator microfoon zich focust op het opnemen van een zo zuiver mogelijk geluid. Dit soort microfoons hebben een flinterdun membraan en een achterplaatje. Tussen deze twee onderdelen is een spanningsveld gecreëerd, wat door het bewegen van het membraan wordt omgezet in een elektrisch signaal. Deze methode zorgt ervoor dat dit soort microfoons vrijwel alle details opvangen en dat maakt ze erg geschikt voor studio gebruik. Een condensator microfoon heeft altijd fantoomvoeding nodig om te kunnen werken.

🎮 Is een studio microfoon geschikt als gaming microfoon?

Wanneer je op zoek bent naar een gaming microfoon heb je met een studio microfoon de juiste mic gevonden. Om je gaming microfoon gemakkelijk te kunnen aansluiten op je gameconsole of computer kun je het beste gaan voor een studio microfoon met USB aansluiting. Met een USB gaming microfoon plug je ‘m via een USB B naar USB A in je gameconsole of computer en is de mic klaar voor gebruik.

🔌 Welke aansluiting heeft je studio microfoon nodig?

De meest gebruikelijke manier om een opname te maken met een studio microfoon is met XLR en een audio interface of mixer. Er zijn echter ook veel studio microfoons met USB- of jackaansluiting. Welke aansluiting jouw studio microfoon nodig heeft, moet je vaststellen door te bepalen hoe je ‘m wilt gebruiken. Wanneer je een audio interface of mixer gebruikt, is een XLR-aansluiting het meest gebruikelijk. Bij een gaming setup is een USB microfoon het meest geschikt.

🎶 Wanneer gebruik je een studio microfoon?

Een studio microfoon wordt in veel verschillende situaties gebruikt, maar vooral bij muziekproducties, het gamen of tijdens het thuiswerken. Bij een muziekproductie gaat het vooral om producties met bijvoorbeeld zang, akoestische gitaren, violen en blaasinstrumenten.

❓Wat is de beste studio microfoon?

Er is niet per sé één beste studio microfoon. Om de keuze voor de beste studio microfoon te kunnen maken, is het belangrijk om te kijken in welke situatie je de microfoon wilt gebruiken. Voor een gamer is het bijvoorbeeld een stuk handiger om een studio microfoon met USB aansluiting te hebben, omdat deze gemakkelijk te verbinden zijn. Wanneer je echter kwalitatief goede opnames wilt maken met bepaalde instrumenten en zang is een model met XLR de beste studio microfoon. Hierbij heb je nog wel een audio interface of mixer nodig om een opname te kunnen maken.

Wat is een gaming microfoon?

Een gaming microfoon verschilt in essentie niet veel van bijvoorbeeld een podcastmicrofoon, maar sluit je vaak eenvoudiger op je gameconsole of pc aan met een USB-kabel. Met een gaming microfoon kun je gezellig praten met gamevrienden, maar is het ook mogelijk om tijdens het streamen jouw kijkers helemaal op de hoogte houden van je bezigheden.

Accessoires bij een game microfoon

Alleen een game microfoon is al een perfecte oplossing om te kunnen praten met gamevrienden of om te streamen, maar sommige accessoires geven net dat beetje extra aan je game microfoon. We zetten de belangrijkste accessoires voor een gaming microfoon voor je op een rij.

  • Popfilter: Wanneer jij met je gamevrienden in een chat zit, wil je voorkomen dat zij telkens vervelende pieken bij bijvoorbeeld P- en S-klanken horen. Daarom is het handig om een game microfoon met popfilter te nemen. Bovendien bescherm je jouw microfoon met een popfilter tegen speeksel waardoor de levensduur wordt verlengd.
  • Gaming microfoon met arm: Een tweede handige accessoire is een gaming microfoon met arm, omdat je de microfoon hiermee gemakkelijk weg kunt draaien als je niet aan het streamen of gamen met vrienden bent. Een gaming microfoon met arm neemt bovendien geen extra ruimte in beslag op je bureau.
  • Tafelstandaard: In plaats van een verstelbare arm kun je ook voor een game microfoon met tafelstandaard gaan. Een tafelstandaard zorgt ervoor dat je ‘m gemakkelijk neer kunt zetten, maar ook dat je ‘m eenvoudig op kunt bergen. Hierdoor kun je ‘m bijvoorbeeld ook in de woonkamer gebruiken zonder dat je heel veel moeite moet doen om het op te ruimen als er visite langskomt.

Gaming microfoon bestellen

Ben je op zoek naar een gaming microfoon? Een aantal studio microfoons zijn perfect om te kunnen streamen via bijvoorbeeld Twitch en YouTube, maar ook om speltactieken met je gamevrienden te bespreken. Wanneer je vandaag bestelt, zorgen wij dat je ‘m razendsnel in huis hebt! Heb je nog vragen? Onze productspecialisten staan dagelijks voor je klaar.

Chatten