Podcastmicrofoon met tafelstandaard

Op zoek naar een podcastmicrofoon met tafelstandaard? Dan ben je bij ons aan MaxiAxi aan het juiste adres. In ons assortiment kan je terecht voor een uitgebreid aantal podcastmicrofoons met tafelstatief waardoor je altijd je favoriete microfoon kan kiezen. 

Filteren
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Accessoires
    Tafelstandaard
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Podcast microfoons
🎙 Is een dynamische of condensator microfoon beter voor podcasts?

Een condensator microfoon is de beste microfoon voor het opnemen van een podcast. Condensator microfoons leveren helder en natuurlijk geluid waarbij details extra goed naar voren komen. De opname van verschillende stemmen komt hierdoor erg natuurgetrouw over. 

🎤 Heb je een speciale microfoon nodig voor een podcast?

Het is aan te raden om een microfoon te gebruiken die extra geschikt is voor het opnemen van een podcast. Meestal zijn dit condensator microfoons. Dit soort microfoons worden vaak ook in opnamestudio's gebruikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, maar zijn ook erg geschikt als podcast microfoon.

💰 Hoe duur is een goede podcast microfoon?

Een basisvariant kan je al snel voor een paar tientjes vinden. Wil je een podcast microfoon van hogere kwaliteit? Dan zul je helaas wat dieper in de buidel moeten tasten.

🎧 Waarom wordt er meestal een koptelefoon gedragen door podcasters?

Het dragen van een koptelefoon maakt het makkelijker om je podcast uiteindelijk te editen. Podcast microfoons pikken meestal meer geluiden op dan je zelf kan horen. Een zacht briesje of de ruis van een airco kan allemaal op de opname terecht komen. Het is belangrijk dat jij deze geluiden direct hoort zodat je bijvoorbeeld de airco uit kunt zetten. Daarnaast horen de gasten bij je podcast zichzelf beter, hierdoor blijven ze ook goed in de microfoon praten. Wanneer de gast te ver van de microfoon weg praat zal de gast dit direct opmerken. Ook dit scheelt je uiteindelijk weer veel tijd met het editen.

🎚 Wat is de beste manier om een podcast op te nemen?

Het gebruik van een podcast microfoon is zonder meer aan te raden. Wanneer je meerdere gasten/sprekers hebt in je podcast is het slim om te werken met een mixer. Met een mixer met opnamefunctionaliteit regel je gemakkelijk direct de verhoudingen in het volume. Vervolgens sluit je deze mixer aan op je pc of laptop en gebruik je een DAW (Digital Audio Workstation) om je opnames in vast te leggen.

Wat is een podcastmicrofoon met tafelstandaard?

De naam verklapt het eigenlijk al. Een podcastmicrofoon (ook wel studiomicrofoon) is een condensatormicrofoon, die onder andere erg geschikt is voor podcasts. Als je een podcastmicrofoon gebruikt dan is het belangrijk dat je de microfoon in een tafelstandaard zet waardoor je een stabiele opzet creëert. De meest voorkomende statieven zijn het ronde statief en het tripod statief. Het ronde statief heeft een verzwaarde voet, met daarop een verbindingsbuis met schroefdraad om de microfoonhouder op te draaien. Een tripod statief heeft 3 uitklapbare poten met daarop een verbindingsbuis met schroefdraad.

Het voordeel

Een podcastmicrofoon met tafelstatief zet je gemakkelijk neer en zorgt ervoor dat je de podcastmicrofoon niet vast hoeft te houden. Hierdoor voorkom je onverwachtse geluiden, zoals het vallen van je microfoon. Door een tafelstandaard te gebruiken heb je beide handen vrij. Dat is erg handig als je moet schrijven, typen of zelfs aan het gamen bent. De meeste statieven hebben een standaard 5/8” schroefdraad of een adapter, wat betekent dat je iedere microfoonhouder hierop kunt draaien.
Een statief met ronde voet heeft als voordeel dat deze erg stevig op je bureau staat. De zware voet zorgt ervoor dat de microfoon goed op z’n plek blijft en niet omvalt. Een tripod statief is erg eenvoudig om in te klappen en weg te leggen als je ‘m niet gebruikt. En natuurlijk ook erg fijn dat je deze gemakkelijk overal mee naar toe neemt door het compacte formaat en lichte gewicht.

Een podcastmicrofoon met tafelstandaard kopen?

Wij hebben meerdere statieven in ons assortiment die geschikt zijn voor podcastmicrofoons. Deze statieven zijn ook te gebruiken voor andere types microfoons, dus ze zijn multi-inzetbaar. Er zijn verschillende tafelstatieven, het ronde statief en het tripod statief, bij ons te koop. Heb je toch nog vragen? Dan kun je deze natuurlijk stellen aan onze productexperts.

 

Chatten