Podcastmicrofoon met USB aansluiting

Met onze podcastmicrofoons met USB aansluiting creeer je een aangenaam geluid voor al jouw luisteraars. Bekijk ons assortiment podcastmicrofoons met USB aansluiting, bestel je favoriet en plug de microfoon in je pc, laptop of audiomixer. 

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type aansluiting
    USB
Filteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Podcast microfoons
🎙 Is een dynamische of condensator microfoon beter voor podcasts?

Een condensator microfoon is de beste microfoon voor het opnemen van een podcast. Condensator microfoons leveren helder en natuurlijk geluid waarbij details extra goed naar voren komen. De opname van verschillende stemmen komt hierdoor erg natuurgetrouw over. 

🎤 Heb je een speciale microfoon nodig voor een podcast?

Het is aan te raden om een microfoon te gebruiken die extra geschikt is voor het opnemen van een podcast. Meestal zijn dit condensator microfoons. Dit soort microfoons worden vaak ook in opnamestudio's gebruikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, maar zijn ook erg geschikt als podcast microfoon.

💰 Hoe duur is een goede podcast microfoon?

Een basisvariant kan je al snel voor een paar tientjes vinden. Wil je een podcast microfoon van hogere kwaliteit? Dan zul je helaas wat dieper in de buidel moeten tasten.

🎧 Waarom wordt er meestal een koptelefoon gedragen door podcasters?

Het dragen van een koptelefoon maakt het makkelijker om je podcast uiteindelijk te editen. Podcast microfoons pikken meestal meer geluiden op dan je zelf kan horen. Een zacht briesje of de ruis van een airco kan allemaal op de opname terecht komen. Het is belangrijk dat jij deze geluiden direct hoort zodat je bijvoorbeeld de airco uit kunt zetten. Daarnaast horen de gasten bij je podcast zichzelf beter, hierdoor blijven ze ook goed in de microfoon praten. Wanneer de gast te ver van de microfoon weg praat zal de gast dit direct opmerken. Ook dit scheelt je uiteindelijk weer veel tijd met het editen.

🎚 Wat is de beste manier om een podcast op te nemen?

Het gebruik van een podcast microfoon is zonder meer aan te raden. Wanneer je meerdere gasten/sprekers hebt in je podcast is het slim om te werken met een mixer. Met een mixer met opnamefunctionaliteit regel je gemakkelijk direct de verhoudingen in het volume. Vervolgens sluit je deze mixer aan op je pc of laptop en gebruik je een DAW (Digital Audio Workstation) om je opnames in vast te leggen.

Wat is een podcastmicrofoon met USB-aansluiting?

Een podcastmicrofoon met USB-aansluiting is een condensatormicrofoon die je middels een USB kabel direct kunt aansluiten op een laptop, computer, tablet en op meer devices. Een podcastmicrofoon, ook wel studiomicrofoon genoemd, kun je aansluiten op vrijwel ieder apparaat met een USB poort. Standaard wordt er bij iedere podcastmicrofoon een USB kabel geleverd. In een podcastmicrofoon zit een condensator, welke het geluid opvangt. Deze vangt vooral geluid op aan de voorkant van de microfoon, in tegenstelling tot een dynamische microfoon.

Hoe sluit je een USB podcastmicrofoon aan?

Het aansluiten van een podcastmicrofoon met USB-aansluiting is een van de grote voordelen van dit type microfoon. Deze is namelijk Plug & Play. Vrijwel alle apparatuur dat overweg kan met een USB aansluiting, kan een USB podcastmicrofoon aan verbonden worden. De USB-stekker kan simpelweg in het apparaat, zoals een computer, laptop, Xbox, PlayStation et cetera, gestoken worden en de microfoon is direct klaar voor gebruik. Er is geen extra apparatuur nodig.

Het voordeel van een USB microfoon

Het grote voordeel van een USB podcastmicrofoon is dat je deze direct kunt aansluiten op een computer, laptop en dergelijke. Er is geen tussenkomst nodig van een mixer / fantoomvoeding, wat vaak bij XLR microfoons wel het geval is. Dit betekent dus dat een USB podcastmicrofoon Plug & Play is. Oftewel, aan te sluiten zonder bijkomende apparatuur. Hierbij valt natuurlijk direct te denken aan een pc en laptop, maar ook het aansluiten op een smartphone, tablet, Xbox en PlayStation is mogelijk zonder extra apparatuur. Nog een gevolg van de USB aansluiting van een podcastmicrofoon, is dat het signaal digitaal is. Hierdoor zul je geen ruis en storing ervaren over de kabel. Een ander voordeel van een podcastmicrofoon is dat deze, zoals eerder vermeld, geluid opvangt aan de voorzijde van de microfoon. Hierdoor wordt er weinig omgevingsgeluid opgevangen en juist het geluid van de spreker of zanger heel specifiek opgevangen. Dit maakt de studiomicrofoon op USB erg geschikt voor studio- en thuisgebruik. Behalve dat een podcastmicrofoon op USB geschikt is voor podcasts, is deze natuurlijk ook erg geschikt voor conference calls en videobellen. Handig voor de thuiswerkers.

Podcastmicrofoon met USB-aansluiting kopen?

Om een USB podcastmicrofoon aan te schaffen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment in microfoons met USB aansluiting, met diverse accessoires. Zo zijn er verschillende bureau-statieven, maar ook een broadcastarmen (microfoonarmen) die je aan je bureau kunt bevestigen. Een goede podcastmicrofoon koop je bij MaxiAxi.

Chatten