Podcastmicrofoon met microfoonarm

Op zoek naar een podcastmicrofoon met microfoonarm? Met een microfoonarm bepaal je de hoogte en afstand van je microfoon zelf waardoor de kwaliteit van je audio ongekend wordt. Kies je favoriet en bestel vandaag nog.

Filteren
Filteren

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Accessoires
    Microfoonarm
Filteren

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Podcast microfoons
🎙 Is een dynamische of condensator microfoon beter voor podcasts?

Een condensator microfoon is de beste microfoon voor het opnemen van een podcast. Condensator microfoons leveren helder en natuurlijk geluid waarbij details extra goed naar voren komen. De opname van verschillende stemmen komt hierdoor erg natuurgetrouw over. 

🎤 Heb je een speciale microfoon nodig voor een podcast?

Het is aan te raden om een microfoon te gebruiken die extra geschikt is voor het opnemen van een podcast. Meestal zijn dit condensator microfoons. Dit soort microfoons worden vaak ook in opnamestudio's gebruikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, maar zijn ook erg geschikt als podcast microfoon.

💰 Hoe duur is een goede podcast microfoon?

Een basisvariant kan je al snel voor een paar tientjes vinden. Wil je een podcast microfoon van hogere kwaliteit? Dan zul je helaas wat dieper in de buidel moeten tasten.

🎧 Waarom wordt er meestal een koptelefoon gedragen door podcasters?

Het dragen van een koptelefoon maakt het makkelijker om je podcast uiteindelijk te editen. Podcast microfoons pikken meestal meer geluiden op dan je zelf kan horen. Een zacht briesje of de ruis van een airco kan allemaal op de opname terecht komen. Het is belangrijk dat jij deze geluiden direct hoort zodat je bijvoorbeeld de airco uit kunt zetten. Daarnaast horen de gasten bij je podcast zichzelf beter, hierdoor blijven ze ook goed in de microfoon praten. Wanneer de gast te ver van de microfoon weg praat zal de gast dit direct opmerken. Ook dit scheelt je uiteindelijk weer veel tijd met het editen.

🎚 Wat is de beste manier om een podcast op te nemen?

Het gebruik van een podcast microfoon is zonder meer aan te raden. Wanneer je meerdere gasten/sprekers hebt in je podcast is het slim om te werken met een mixer. Met een mixer met opnamefunctionaliteit regel je gemakkelijk direct de verhoudingen in het volume. Vervolgens sluit je deze mixer aan op je pc of laptop en gebruik je een DAW (Digital Audio Workstation) om je opnames in vast te leggen.

Wat is een podcastmicrofoon met microfoonarm?

Een podcastmicrofoon kun je bevestigen aan een microfoonarm. Een microfoonarm, ook wel broadcastarm genoemd, geeft je veel vrijheid. De arm bevestig je aan de tafel en je kunt de podcastmicrofoon (ook wel studiomicrofoon genoemd) eenvoudig naar voren, achteren, links en rechts bewegen. De arm is ook nog compact in te klappen op het moment dat je deze niet gebruikt. De microfoonarm bevestig je eenvoudig zonder gereedschap aan je bureau of tafel en is ook gemakkelijk weer te demonteren.

Het voordeel van een microfoonarm

Een broadcastarm geeft je vooral erg veel bewegingsvrijheid. Je hebt geen statief op je bureau die in de weg staat, of per ongelijk omgestoten wordt. Daarnaast is de microfoonkabel weggewerkt, of kun je deze wegwerken, in de microfoonarm. Zo heb je ook nooit kabels die in de weg liggen. Je ziet bijvoorbeeld ook veel microfoonarmen bij de radiostations, vandaar de bijnaam ‘broadcastarm’. Het grote voordeel van een microfoonarm is dat je de podcastmicrofoon erg precies voor je mond kunt plaatsen. Een podcastmicrofoon is een condensatormicrofoon en vangt erg gericht geluid op. Hierdoor heb je minder last van omgevingsgeluid, maar is het wel belangrijk dat je recht in de microfoon praat en zingt. Bij een microfoonarm kun je de podcastmicrofoon dus erg goed positioneren.

Een podcastmicrofoon met microfoonarm kopen?

Wij hebben diverse soorten podcastmicrofoons, zowel XLR als USB, in verschillende kleuren te koop, in combinatie met een microfoonarm. Of je nou voor het gemak van USB gaat, of een XLR-fan bent, je kunt de passende microfoonarm bij ons kopen. Maar mocht je toch nog vragen hebben, dan staan onze productexperts voor je klaar.

Chatten