Hazers

Hazers zijn ideaal wanneer je een ruimte voor langere tijd van een dunne rook/mist wil voorzien. De hazer maakt het gemakkelijk om de output van rook aan te passen waardoor een dunne gelijke nevel in een ruimte kan blijven hangen. De mooiste nevel creëer je met een hazer, bekijk ons assortiment!

Filteren
Filteren

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op:
  1. Type rookmachine
    Hazer
Filteren

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Rookmachines
🚫 Is een rookmachine schadelijk?

Nee de rook van een rookmachine is niet schadelijk. De vloeistof is namelijk op water gebaseerd en daarom niet schadelijk.

💨 Hoe werkt een rookmachine?

Rookmachines verwarmen rookvloeistof tot het kookpunt (290 graden), zodat de vloeistof zo warm wordt dat je stoom krijgt. De rook uit een rookmachine is dus geen product van verbranding, maar stoom die door het hoge kookpunt van de gebruikte vloeistof relatief lang blijft hangen.

💦 Hoe maak ik een rookmachine schoon?

Het schoonmaken van een rookmachine is vrij simpel. Je hebt hiervoor wel speciale reinigingsvloeistof nodig. Je giet wat reinigingsvloeistof in een bakje en hangt de slang van de rookmachine in het bakje met reinigingsvloeistof. Vervolgens zet je de rookmachine aan en wacht tot deze klaar is voor gebruik. Zodra hij klaar is druk je op de knop om rook te spuiten zodat de rookmachine de reinigingsvloeistof opzuigt. Dan wacht je tot de reinigingsvloeistof helemaal door de machine is gezogen. Tot slot even doorspoelen (de knop in blijven drukken) zodat eventuele resten via de reinigingsvloeistof naar buiten komen. De machine is gereinigd en kan worden opgeborgen.

🚚 Hoe vervoer je een rookmachine?

Voor het vervoer van een rookmachine is het verstandig om ervoor te zorgen dat de vloeistof uit de rookmachine is. De rookvloeistof kan bij het verkeerd vervoeren namelijk gaan lekken en het is geen pretje om dit op te moeten ruimen. Zorg er ook voor dat de laatste restjes vloeistof uit de machine zijn door hem even door te laten spuiten zonder dat er nog vloeistof in het tankje zit. Zo weet je zeker dat er echt geen vloeistof meer in de rookmachine zit.

🚰 Hoeveel liter rookvloeistof voor rookmachine?

Hoeveel vloeistof je nodig gaat hebben verschilt heel erg per rookmachine en de vloeistof die je gebruikt. Hoe groter/zwaarder de rookmachine des te meer vloeistof je nodig zal hebben. Vaak is de grootte van de vloeistoftank van de rookmachine hier wel op aangepast. De verschillende soorten vloeistof beïnvloeden ook de hoeveelheid vloeistof die nodig is. Het is hoe dan ook slim om voldoende rookvloeistof achter de hand te houden, het gaat niet echt over de datum en kan dus als het niet op gaat gewoon een volgende keer worden gebruikt.

🏠 Kan je een rookmachine binnen gebruiken?

Ja dat kan! Doordat de rookvloeistof op water is gebaseerd zal de rook niet schadelijk zijn voor bijvoorbeeld het meubilair. Je kan de rookmachine dus prima binnen gebruiken, het kan rondom de rookmachine na lang gebruik iets vochtiger worden dus let hier wel op.

Waarom een hazer?

De hazer maakt het mogelijk om een erg dunne nevel langzaam door een ruimte te laten verspreiden. Vaak valt het nauwelijks op dat de dunne nevel van een hazer in een ruimte hangt, totdat er gebruik wordt gemaakt van lichteffecten. De lichtstralen die bijvoorbeeld afkomstig zijn van movingheads of lasers worden dankzij deze nevel vele malen beter zichtbaar. 

Hoe werkt een hazer?

De hazer maakt gebruik van vloeistof die op olie is gebaseerd. Deze vloeistof wordt met behulp van een soort compressie vervormd tot een dunne nevel die enorm lang in een ruimte kan blijven hangen. Als de ruimte weinig ventilatie heeft kan de nevel van zo'n effectmachine zelfs uren blijven hangen.

Voor wie is een hazer geschikt?

Hazers worden voornamelijk door professionals gebruikt. Hazers zijn niet de goedkoopste soort rookmachine, ook de vloeistof prijziger dan rookvloeistof. Daartegenover staat wel dat je een stuk langer met de vloeistof doet. Voor bijvoorbeeld theaters is een hazer ideaal. Een dikke rookpluim vanuit een rookmachine maakt veel kabaal en blijft slechts op een plek hangen waarna het weer verwaait. Het publiek heeft het echter nauwelijks door wanneer er haze wordt gecreëerd. Hierdoor kan elke show onverstoord doorgaan terwijl je wel geniet van het voordeel van een dunne mist. 

Het voordeel van een dunne mist is namelijk dat bepaalde lichteffecten veel beter tot hun recht komen. Wanneer je een lamp met een nauwe richtstraal in een normale ruimte laat schijnen zie je enkel het licht reflecteren op een muur of ander oppervlak waar deze op gericht wordt. Dankzij nevel of mist reflecteert de lichtstraal ook op de mistdeeltjes die in de lucht hangen. Hierdoor worden de lichtstralen van je verlichting dus een stuk beter zichtbaar. 

Hazer kopen?

Sluiten de voordelen die een hazer biedt aan op jouw wensen? Bestel jouw hazer dan snel bij MaxiAxi en ontvang hem nog razendsnel! Toch nog vragen over een hazer of weet je niet welke de beste voor jou is? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag verder. 

Chatten