Wat heb je nodig voor je examenfeest? 7x tips!

Wat heb je nodig voor je examenfeest? 7x tips!

Als de examens eindelijk voorbij zijn, is het tijd om dat te vieren met een examenfeest! Omdat er bij het organiseren van een goed examenfeest nogal wat nodig is, denken wij graag met je mee. Of je nu een groot of klein feest wilt organiseren, er zijn een paar dingen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je examenfeest onvergetelijk wordt. Hier zijn 7 tips om je te helpen een fantastisch examenfeest te organiseren!

1. Examenfeest: samen of alleen organiseren

Allereerst moet je natuurlijk nagaan of je jouw examenfeest alleen houdt of toch liever met een groepje vrienden. Beide scenario's hebben hun voordelen. Als je het alleen organiseert, draait het hele feest natuurlijk om jou en heb je alles volledig zelf in de hand. Echter, het organiseren van een feest alleen vergt veel tijd en geld. Wanneer je het samen met vrienden organiseert kun je de kosten delen en is de voorbereiding ook een stuk leuker.

2. Datum kiezen

Bij het kiezen van de juiste datum voor een examenfeest zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de examendata van de personen die je wilt uitnodigen. Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de verjaardagen van personen die je wilt uitnodigen. Het is vervelend als je beste vriend(in) niet op het feest kan komen, omdat het examenfeest op zijn of haar verjaardag valt. Tot slot is het goed om te kijken naar andere evenementen die op dezelfde datum plaatsvinden zoals concerten of festivals. Deze kunnen invloed hebben op de opkomst van het feest.

3. De locatie van je examenfeest

Kies een geschikte locatie voor je examenfeest!

Een examenfeest kan op verschillende locaties plaatsvinden, afhankelijk van het aantal mensen dat je uitnodigt, je budget en de persoonlijke voorkeuren. Kies een locatie die geschikt is voor het aantal gasten dat je verwacht en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om te dansen, zitten en chillen. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste locatie zetten we hieronder twee geschikte opties voor je examenfeest op een rij.

 • In of rondom huis: Als eerste optie kun je jouw examenfeest bijvoorbeeld in je eigen huis houden. Bouw je woonkamer met speakers en verlichting om tot feestzaal en feesten maar! Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om je feest in de tuin te houden. Plaats een partytent in de tuin en het feest kan beginnen!
 • Feestzaal huren: Een feestzaal is ook een goede optie voor het organiseren van een examenfeest. Feestzalen zijn vaak uitgerust met alle benodigde voorzieningen en hebben voldoende ruimte voor een grote groep gasten. Het enige nadeel is dat het wel aardig duur kan zijn.

4. Licht- en geluidsapparatuur mag niet ontbreken op je examenfeestje

Licht- en geluidsapparatuur zijn essentieel voor een succesvol examenfeestje. Goede muziek en sfeerverlichting creëren binnen no-time de juiste feeststemming. Het is belangrijk om te zorgen voor kwalitatief goede speakers om het geluid zo goed mogelijk te laten klinken. Daarnaast geven lichteffecten een extra dimensie aan je examenfeestje. Het is dus de investering waard om te zorgen voor een goede geluids- en lichtinstallatie, zodat het examenfeestje een onvergetelijke ervaring wordt voor alle aanwezigen en natuurlijk jezelf.

De beste geluidsinstallatie kiezen

Een geluidsinstallatie is natuurlijk een belangrijk ingrediënt voor een goed examenfeest en dat is ook nog eens onze specialiteit. MaxiAxi.com biedt een breed scala aan speakers, variërend van party speakers tot complete geluidsinstallaties die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden, zo ook voor jouw examenfeestje! Om je een idee te geven van de mogelijkheden willen we graag twee soorten speakers onder de aandacht brengen die bijzonder geschikt zijn voor dit themafeest.

 • Mobiele geluidsinstallaties: Mobiele geluidsinstallaties zijn voorzien van ingebouwde versterkers, zodat je geen aparte versterker hoeft aan te schaffen. Alle systemen zijn ook voorzien van extra functies zoals Bluetooth en een ingebouwde mp3-speler. Daarnaast worden er vrijwel standaard microfoons meegeleverd. Ideaal voor examenfeesten!
 • Party speakers: Party speakers zijn ook een goede optie voor jouw examenfeestje. Een van de belangrijkste voordelen van party speakers is dat je ze eenvoudig via Bluetooth kunt bedienen met je telefoon of tablet, waardoor je jouw favoriete muziek gemakkelijk kunt afspelen. Party speakers bieden zelfs extra opties zoals lichteffecten en een microfoon, waardoor ze nog aantrekkelijker zijn.
 

 

Creëer een extra dimensie met de juiste verlichting

Het gebruik van discoverlichting kan een examenfeestje extra sfeer geven. Er zijn talloze soorten discoverlichting beschikbaar, van eenvoudige en subtiele verlichting tot meer geavanceerde en opvallende lichteffecten. We zetten de meest verkochte lichteffecten voor examenfeesten voor je op een rij.

 • Partybar: Een party bar is een complete lichtset bestaande uit een T-bar met verschillende lichteffecten en een in hoogte verstelbare standaard. Zelfs zonder kennis van licht kunnen feestgangers met de diverse lichtstanden, kleuren en patronen de ideale sfeer creëren voor hun feest. De juiste Partybar kiezen? In onze blog lees je alles over het kiezen van een Partybar!
 • Jelly Ball: De lichtstralen van een Jelly Ball zorgen voor een ‘wow-gevoel’ bij mensen. Dit lichteffect vult de hele ruimte met kleurrijke lichtstralen die door de kamer schijnen. De discolamp werkt volledig zelfstandig. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt genieten van een fantastisch lichteffect.

Uiteraard zijn er nog tal van opties voor andere lichteffecten zoals derby’s, multiboxen en lasers. Hieronder in de carrousel vind je alle opties voor wat betreft de verlichting op je examenfeest.

 

 

5. Eten en drinken inslaan voor je examenfeest

Als je een examenfeest gaat organiseren is het belangrijk om voldoende eten en drinken in te slaan voor je gasten. Liever te veel dan te weinig eten en drinken op je examenfeest. Hieronder staan een paar tips om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat je genoeg hebt:

 1. Maak een lijst van wat je nodig hebt: Schrijf op hoeveel gasten er komen, wat voor soort eten en drinken je wilt aanbieden en hoeveel je nodig hebt. Tegenwoordig zijn er steeds meer drank calculators die precies uitrekenen hoeveel drank je nodig hebt voor jouw examenfeest.
 2. Doe op tijd boodschappen: Ga ruim van tevoren naar de supermarkt zodat je niet in de stress raakt en zodat je zeker weet dat alle items die je nodig hebt nog op voorraad zijn.
 3. Variatie is belangrijk: Zorg voor een goede mix van hapjes, drankjes en gerechten, zodat er voor ieder wat wils is.

6. 'Next level' examenfeest decoratie

Naast de standaard slingers en ballonnen hebben wij een aantal tips om je feest echt ‘next level’ te maken. Denk aan een rookmachine, bellenblaasmachine of discobal. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet.

 • BeamZ B500 bellenblaasmachine: De B500 bellenblaasmachine geeft een grote hoeveelheid bellen. Een effect dat niemand over het hoofd kan zien dus. We raden je wel aan om de bellenblaasmachine niet binnen te gebruiken. Wanneer de bellen knappen blijft er namelijk residu achter. Dit kan leiden tot een gladde vloer.
 • BeamZ S700 rookmachine: De compacte S700 Rookmachine van beamZ is een simpele maar erg leuke rookmachine voor weinig geld. Bovendien al jaren een absolute bestseller.

7. Finishing touch: maak gebruik van een geschikte playlist

Natuurlijk moet uiteindelijk het dak er van af, dus we hebben onze productexpert Thomas ingeschakeld die jarenlange ervaring heeft als DJ. Hij heeft onderstaande playlist voor je samengesteld: 

Examenfeest organiseren?

Met alle tips uit deze blog in je achterhoofd weten wij zeker dat je een geweldig examenfeest kunt organiseren! Om het nog wat gemakkelijker voor je te maken, hebben we alle producten op één pagina samengevoegd: alles voor je examenfeest. Voor nu veel succes met de examens en alvast een fantastisch examenfeest gewenst!

Gerelateerde berichten
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting...
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een geweldig silent disco feest. We zullen je vertellen wat een silent disco feest is en wat er natuurlijk allemaal bij komt kijken. Na het lezen van deze blog weet je welke benodigdheden je moet hebben om je perfecte silent disco feest te kunnen organiseren. Wat is een silent disco? Een silent disco ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...

Gerelateerde producten

Chatten