Silent disco feest: dit zijn je benodigdheden

Silent disco feest: dit zijn je benodigdheden

Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een geweldig silent disco feest. We zullen je vertellen wat een silent disco feest is en wat er natuurlijk allemaal bij komt kijken. Na het lezen van deze blog weet je welke benodigdheden je moet hebben om je perfecte silent disco feest te kunnen organiseren.

Wat is een silent disco?

Een silent disco feest waar mensen dansen en meezingen met de muziek die wordt beluisterd via een koptelefoon. Een silent disco is dus eigenlijk een van de weinige feestjes waar de muziek niet uit de speakers komt. Bij een silent disco is er net als op veel andere feesten wel een DJ aanwezig, maar de DJ speelt dus de muziek af op je koptelefoon. Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten silent disco’s, want je hebt verschillende soorten muziek. Feestgangers horen door hun koptelefoons knallende kicks van hardcore. Hierdoor zie je mensen hakken in de stilte. Of je ziet mensen die hun favoriete nummers van Ed Sheeran keihard meezingen terwijl jij juist heel andere muziek hoort.

Een koptelefoon mag niet ontbreken

Je hebt natuurlijk koptelefoons nodig voor je silent disco feest. Naast zuivere en goede geluidskwaliteit mogen natuurlijk ook de lichteffecten op een koptelefoon voor silent disco feest niet ontbreken. Vaak kun je het volume aanpassen op je eigen koptelefoon. Hierdoor kun je zelf kiezen of je de muziek hard of zacht wil luisteren. Je kunt ook vaak kiezen op welk kanaal je koptelefoon hebt staan, hierover vertellen we je later meer in de blog. Helaas verkopen we zelf niet de échte silent disco koptelefoons, maar veel bedrijven verhuren ze wel.

Lichtgevende koptelefoons geven een mooi kleurrijk effect aan je silent disco!

Onze aanbevolen producten

Naast een koptelefoon heb je heb je natuurlijk allerlei producten nodig om je silent disco feest te laten slagen. Wij zetten onze aanraders voor je op een rijtje.

BeamZ Acrux party laser met 4 lasers en gekleurde LED's

Bij een silent disco feest mogen lichteffecten natuurlijk niet ontbreken. Een beamZ Acrux zorgt voor een indrukwekkend kleurenspektakel dat ontstaat met allerlei verschillende effecten. Hierdoor creëer je gemakkelijk een gaaf lichteffect op je silent disco feest. De laser heeft meerdere verschillende patronen en kleuren die je silent disco extra sfeer geven. Bij de laser zit een afstandsbediening, waardoor je de beamZ Acrux van een afstandje kunt bedienen.

BeamZ S1500LED rookmachine met DMX en LED's  –  1500 watt

Om de lichteffecten van bijvoorbeeld een laser nog mooier te maken, raden we je aan om de beamZ S1500 LED rookmachine aan je silent disco feest toe te voegen. Met deze rookmachine zorg je voor meer sfeer, want lichteffecten worden beter zichtbaar door de rook van de rookmachine. Deze combinatie zorgt gegarandeerd voor een betere sfeer. De rookmachine produceert een hoge hoeveelheid rook per minuut, wat ideaal is voor jouw silent disco feest. Met de beamZ S1500 rookmachine creëer je ook nog eens een geweldig kleurrijk effect door de ingebouwde LED’s. Hierdoor wordt de rook uit de rookmachine verlicht door de lichteffecten, supergaaf! 

BeamZ Stroboscoop  –  150 Watt

Als we het over lichteffecten hebben mag je de beamZ stroboscoop niet vergeten. Dit flitsende effect zorgt vooral voor een geweldig effect in combinatie met een rookmachine. Je hebt een stroboscoop vast wel eens in de club gezien, de dikste drops met dit lichteffect zorgt ervoor dat je silent disco grandioos wordt.

MAX Partybar12 lichtset – 2x PAR spot met strobe en 2x Derby

Wil jij een complete lichtshow tijdens je silent disco feest? Dan is deze MAX Partybar12 iets voor jou. De Partybar is snel en makkelijk op te zetten, omdat alle lichteffecten vast zijn gemonteerd aan een T-bar en er een standaard meegeleverd wordt. De Partybar bestaat uit twee ledspots met LED stroboscoop en twee Derby LED lichteffecten. De combinatie van deze lichteffecten zorgt voor een geweldige disco. Je hebt gave felle kleuren die over de feestgangers bewegen of de DJ kunnen oplichten.

Extra tips:

Naast de vier benoemde producten geven we nog vier tips over producten die een leuke toevoeging geven aan je silent disco feest!

  • Blacklight: Laat je feestgangers witte of felle kleding aandoen, deze vallen op door de ultraviolette verlichting die uit de blacklight komt. Dit is bijvoorbeeld leuk als je themafeest hebt.
  • Bellenblaasmachine: Mocht je extra sfeer willen hebben op je silent disco feest, dan is een bellenblaasmachine iets voor jou. De bellenblaasmachine kan wel honderden bellen tegelijkertijd de lucht in blazen en dat ziet er gaaf uit in combinatie met de bovenstaande producten.  
  • Spots: Wil je zorgen dat de DJ goed zichtbaar is, dan is het handig om een spot te hebben. Hierdoor zet je de DJ bijvoorbeeld in wit licht. Bij MaxiAxi.com hebben we spots in alle kleuren en maten.

Een MAX Partybar geeft een indrukwekkend effect en zorgt voor een waar kleurenspektakel tijdens je silent disco.

Waar houd je jouw silent disco feest?

Een donkere locatie is de ideale plek voor een silent disco feest. Op een late zomeravond onder de sterren is natuurlijk gaaf, maar je kunt ook tijdens de koude winterdagen je eigen huis verduisteren en bijvoorbeeld een eigen silent disco kamer of kelder maken. Dit doe je heel makkelijk door bijvoorbeeld vuilniszakken op je ramen te plakken.

Playlist maken

Op Spotify staan verschillende leuke silent disco playlisten. Tevens is het mogelijk om drie eigen kanalen op te zetten met drie verschillende muziekgenres. Zet bijvoorbeeld kanaal een op techno, kanaal twee op Nederlandse café krakers en kanaal drie op hardcore/hardstyle. Dit zorgt misschien voor een gek beeld als je om je heen kijkt, maar maakt het ook extra leuk. Je ziet hierdoor mensen genieten van techno beats, hakkende feestgangers op hardcore/hardstyle en meezingende mensen op nummers van André Hazes. Het is natuurlijk aan de DJ welke nummers hij draait op de drie verschillende kanalen.  

Eigen silent disco feest organiseren?

Met dit blog hebben we je een eindje op weg kunnen helpen om een eigen silent disco feest te organiseren! Heb je toch nog vragen over de beste producten voor je eigen silent disco feest? Onze productspecialisten helpen je graag op weg!

Gerelateerde berichten
Bij veel feestjes staat muziek centraal en om deze muziek weer te geven heb je natuurlijk de beste party speaker nodig. Er worden ontzettend veel verschillende speakers aangeboden en het is voor velen dan ook lastig om te bepalen wat de beste party speaker voor hun feestje is. In dit blog helpen we je bij het kiezen van de beste party speaker. Na ...
Feestje? Dan is feestverlichting dé manier om het onvergetelijk te maken. Er zijn talloze lichteffecten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet welke feestverlichting je nodig hebt. In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje en geven we je uitgebreid advies. Zo kies jij gegarandeerd de beste feestverlichting...
Waar denk jij aan bij een disco? Wij denken direct aan muziek en discoverlichting! Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten discolampen en wij begrijpen dan ook goed dat het lastig is om te bepalen welke discoverlichting je precies moet hebben voor je huisfeest. MaxiAxi.com heeft daarom een selectie gemaakt van een aantal unieke ...
Het organiseren van een neon party is tegenwoordig helemaal ‘hot’. In dit blog nemen we je stap voor stap mee, zodat je precies weet waar je aan moet denken bij het organiseren. Een neon party kun je overal organiseren of je nu een Sweet Sixteen feestje of een gezellige avond met je studentenvereniging hebt. Wat is een neon party? Een neon ...

Gerelateerde producten

Chatten