MaxiAxi adviseert: de beste geluidsinstallatie voor jou!

MaxiAxi adviseert: de beste geluidsinstallatie voor jou!

Ben je op zoek naar de beste geluidsinstallatie voor jouw mancave of werkplaats? Of wil je juist eenmalig een tuinfeest organiseren? MaxiAxi.com geeft je graag goed advies over de beste geluidsinstallatie en de vele mogelijkheden. Na het lezen van dit blog heb je er een goed beeld waar je zeker naar moet kijken bij speakers.

De beste geluidsinstallatie voor jouw mancave

Beste geluidsinstallatie voor mancave

Bijna iedere man heeft de wens voor een eigen mancave. Bij het inrichten van een mancave is het goed om te beginnen met het zoeken van de beste geluidsinstallatie. Of je nu in je eentje muziek luistert of met vrienden bent, muziek zorgt voor een zo goed mogelijke sfeer. Het is in ieder geval belangrijk om een goede afweging te maken bij het zoeken naar de beste geluidsinstallatie voor je mancave. Wij hebben een aantal soorten speakers, die zeker geschikt zijn voor je mancave, voor je op een rijtje gezet. De onderstaande speakers kunnen echter ook prima dienen als beste geluidsinstallatie voor thuis.

  • Inbouw speaker: Wanneer de muziek in je mancave als achtergrondmuziek moet dienen, zijn inbouw speakers een uitstekende optie. Het grote voordeel is dat deze speakers op een mooie manier in je interieur verwerkt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan wifi speakersets, die je eenvoudig kunt bedienen via jouw telefoon of tablet. De enige voorwaarde is dat je apparaat verbonden is met hetzelfde wifi netwerk als de speakers. Zeker in je mancave is een wifi speakerset een van de beste geluidsinstallaties om naar te kijken. Maar een wifi speakerset is ook zeker geschikt als beste geluidsinstallatie voor thuis.
  • Complete geluidsinstallatie: Als er wekelijks vrienden of familie over de vloer komen om een groot feest te bouwen is een complete geluidsinstallatie een echte aanrader. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat je het alleen maar hoeft aan te sluiten en klaar bent om een groot feest te bouwen. Met deze set bouw je jouw mancave écht om tot een café voor jou en je vrienden.
  • Party speaker: Wanneer je af en toe een verjaardag of feestje hebt, is het misschien beter om te kijken naar een party speaker. Deze hoeven niet ingebouwd te worden en kun je eventueel ook op andere plekken in je huis gebruiken. Het grote voordeel bij party speakers is dat er vaak aanvullende opties als lichteffecten en een microfoon bij aanwezig zijn. Hierdoor is het relatief eenvoudig om voor een feestelijke sfeer te zorgen.

Actieve of passieve speakers

Nu we een aantal goede mogelijkheden voor je op een rijtje hebben gezet, zul je nog moeten kiezen tussen actieve en passieve speakers. Bij actieve speakers is een interne versterker ingebouwd. Passieve speakers moeten voorzien worden van een externe versterker. Wil je alles weten over actieve en passieve speakers? Lees dit blog!

Een geluidsinstallatie voor buiten?

Beste geluidsinstallatie tuin

Wil jij genieten van jouw lievelingsmuziek in je tuin? Er zijn diverse mogelijkheden om je tuin en/of terras te voorzien van de beste geluidsinstallatie voor jou. Voordat je die keuze gaat maken, moet je jezelf afvragen waar je de speakers wilt plaatsen en of het een vaste of mobiele installatie moet worden.

Zoals we eerder in dit blog al schreven, is een vaste speakerset gemakkelijk als je een vaste plek hebt voor je speakers. Een vaste geluidsinstallatie is de meest gebruikelijke keuze voor tuin en terras. Je kunt voor een mobiele variant kiezen als je bijvoorbeeld eenmalig je tuin wilt ombouwen tot een klein festivalterrein.

Deze speakers zijn voor buiten geschikt

Waar er bij de beste geluidsinstallatie voor jouw mancave tal van mogelijkheden zijn, is dat bij een muziekinstallatie voor buiten minder het geval. Buitenspeakers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, het meest geschikt voor situaties buitenshuis. Dit soort speakers kunnen we weer onderverdelen in drie varianten (inbouw, opbouw en tuinspeakers).

  • Installatie speakers: Installatie speakers zijn makkelijk en mooi te verwerken op je terras of onder het afdak. Hierdoor hoef je niet telkens je speakers tevoorschijn te halen als je buiten wilt zitten, maar kun je ze eenvoudig aan- en uitzetten wanneer je ze gebruikt.
  • Tuinspeakers: Een andere optie is het gebruik van tuinspeakers, die minstens zo geschikt zijn. Groene tuinspeakers zijn gemakkelijk te plaatsen in je tuin en kunnen het hele jaar geïnstalleerd blijven, ongeacht het weer.

Hoewel je nu weet welke speaker je het beste kunt gebruiken voor buiten, moet je aandacht hebben voor een aantal belangrijke zaken voor het kopen van de beste geluidsinstallatie voor jouw tuin of terras. Het wattage geeft aan of het voldoende volume biedt voor de ruimte die je voor ogen hebt. Voor de weersbestendigheid moet je kijken naar de IP-code. Deze code geeft aan in hoeverre een speaker waterbestendig is. Hoe dit precies werkt, lees je in dit blog.

Wat is de beste geluidsinstallatie voor jouw werkplaats?

Beste geluidsinstallatie werkplaats

Ben jij regelmatig in je schuur, werkplaats of garage te vinden en wil jij daar een aantal speakers plaatsen? Bij MaxiAxi.com zijn er diverse mogelijkheden voor de beste geluidsinstallatie. Maar waar je op moet letten, lees je hieronder!

Deze speakers zijn zeker geschikt in jouw werkplaats

Voordat we je een aantal mooie opties geven voor de beste geluidsinstallatie in jouw werkplaats, schuur of garage moet je weten of je een vaste plek wilt creëren voor je speakers. Kies je ervoor om je speakers op meerdere plekken te gebruiken, is een mobiele variant een betere keuze. In het onderstaande nemen we je mee langs verschillende opties voor de beste geluidsinstallatie:

  • Complete geluidsinstallatie: Ga je voor een vaste installatie, dan is een complete geluidsinstallatie de beste mogelijkheid. Deze variant is samengesteld door productexperts, waardoor je zeker weet dat het goed op elkaar aansluit.
  • Mobiele geluidsinstallatie: Wanneer je zowel binnen als buiten aan de slag wilt, is een mobiele geluidsinstallatie misschien wel de beste geluidsinstallatie. Hierdoor kun je de speaker gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere locatie.
  • DAB radio’s: Wanneer je hard aan het werk bent, kunnen we ons voorstellen dat je niet telkens zelf je muziek wilt uitkiezen. Dan is een DAB radio zeker interessant. Het volume kan over het algemeen wat minder hard dan bij een complete of mobiele geluidsinstallatie, maar het is een prima optie als je een minder grote ruimte hebt. Je hebt zowel DAB radio’s met of zonder ingebouwde accu, waardoor je het ook op meerdere plekken zou kunnen gebruiken.

Beste geluidsinstallatie voor jou?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een speakerset voor jouw mancave en werkplaats en weet waar je naar moet kijken bij de beste geluidsinstallatie voor buiten, kun je op zoek naar speakers. Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen of ben je op zoek naar de beste geluidsinstallatie voor een andere locatie? Neem contact op met onze productspecialisten, ze helpen je graag verder!

Rob Timmerman

Productspecialist voor speakers & effectmachines

Gerelateerde berichten
Tegenwoordig is een geluidsinstallatie in de horeca niet meer weg te denken. Onze ervaring leert echter dat er in de praktijk maar weinig aandacht wordt besteed bij de keuze voor een geluidsinstallatie in de horeca. Wil jij ook een horeca geluidsinstallatie plaatsen? Bedenk dan eerst waar je de speakers voor wilt gebruiken. In dit blog helpen wij ...
Trillende bastonen wanneer er weer een grote explosie plaatsvindt in de films van Michael Bay. Sprankelende tonen van de muziek uit de films van Disney of de lachbanden van de Amerikaanse comedy's. Of luister je toch liever naar je favoriete radio station? Een goede geluidsinstallatie voor in je woonkamer brengt het geluid van films en muziek echt ...

Gerelateerde producten

Chatten