Low foggers

Een low fog machine creëert een ontzettend gaaf effect doordat dit apparaat de rook laag over de grond laat zweven. Low fog machines worden al jaren gebruikt in theaters, bij pop-acts en voor bruiloften om hier een uniek effect te verwezenlijken.

Filteren
Filteren

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op:
  1. Type rookmachine
    Low fogger
Filteren

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Rookmachines
🚫 Is een rookmachine schadelijk?

Nee de rook van een rookmachine is niet schadelijk. De vloeistof is namelijk op water gebaseerd en daarom niet schadelijk.

💨 Hoe werkt een rookmachine?

Rookmachines verwarmen rookvloeistof tot het kookpunt (290 graden), zodat de vloeistof zo warm wordt dat je stoom krijgt. De rook uit een rookmachine is dus geen product van verbranding, maar stoom die door het hoge kookpunt van de gebruikte vloeistof relatief lang blijft hangen.

💦 Hoe maak ik een rookmachine schoon?

Het schoonmaken van een rookmachine is vrij simpel. Je hebt hiervoor wel speciale reinigingsvloeistof nodig. Je giet wat reinigingsvloeistof in een bakje en hangt de slang van de rookmachine in het bakje met reinigingsvloeistof. Vervolgens zet je de rookmachine aan en wacht tot deze klaar is voor gebruik. Zodra hij klaar is druk je op de knop om rook te spuiten zodat de rookmachine de reinigingsvloeistof opzuigt. Dan wacht je tot de reinigingsvloeistof helemaal door de machine is gezogen. Tot slot even doorspoelen (de knop in blijven drukken) zodat eventuele resten via de reinigingsvloeistof naar buiten komen. De machine is gereinigd en kan worden opgeborgen.

🚚 Hoe vervoer je een rookmachine?

Voor het vervoer van een rookmachine is het verstandig om ervoor te zorgen dat de vloeistof uit de rookmachine is. De rookvloeistof kan bij het verkeerd vervoeren namelijk gaan lekken en het is geen pretje om dit op te moeten ruimen. Zorg er ook voor dat de laatste restjes vloeistof uit de machine zijn door hem even door te laten spuiten zonder dat er nog vloeistof in het tankje zit. Zo weet je zeker dat er echt geen vloeistof meer in de rookmachine zit.

🚰 Hoeveel liter rookvloeistof voor rookmachine?

Hoeveel vloeistof je nodig gaat hebben verschilt heel erg per rookmachine en de vloeistof die je gebruikt. Hoe groter/zwaarder de rookmachine des te meer vloeistof je nodig zal hebben. Vaak is de grootte van de vloeistoftank van de rookmachine hier wel op aangepast. De verschillende soorten vloeistof beïnvloeden ook de hoeveelheid vloeistof die nodig is. Het is hoe dan ook slim om voldoende rookvloeistof achter de hand te houden, het gaat niet echt over de datum en kan dus als het niet op gaat gewoon een volgende keer worden gebruikt.

🏠 Kan je een rookmachine binnen gebruiken?

Ja dat kan! Doordat de rookvloeistof op water is gebaseerd zal de rook niet schadelijk zijn voor bijvoorbeeld het meubilair. Je kan de rookmachine dus prima binnen gebruiken, het kan rondom de rookmachine na lang gebruik iets vochtiger worden dus let hier wel op.

Hoe een low fog machine werkt

Een low fog machine is in de basis vrijwel identiek aan een reguliere rookmachine. Waar normaal gesproken de rook uit de spuitmond van de rookmachine spuwt gaat dit bij deze machine net wat langzamer. Daarnaast wordt de mist eerst gekoeld voordat het de machine verlaat. Doordat de rook koel is blijft het voor langere tijd laag bij de grond hangen. Na verloop van tijd wordt de rook weer warmer waarna het zich langzaam weer verdeelt over de ruimte.

Waarom laaghangende rook

De laaghangende rook die een low fog machine produceert, is hartstikke gaaf. Je hebt zo'n rookmachine, vaak in combinatie met allerlei lichteffecten, misschien ook wel vaker gezien bij concerten, festivals en tv-programma’s. De laaghangende ‘fog’ zorgt ervoor dat het podium zelf nauwelijks nog zichtbaar is waardoor het lijkt alsof de artiest als het ware op een wolk zweeft. De low fog machine is dus een uniek element om toe te voegen aan optredens en andere liveshows.

Soorten low fog machines

Low fog machines zijn te onderscheiden in twee meest voorkomende soorten. De eerste soort werkt met ijs. Een compartiment van de low fog machine moet voor gebruik gevuld worden met ijs. De rook wordt langs het ijs geleid waardoor het koud wordt en laag blijft. Een andere manier die wordt gebruikt is ultrasoon. Met behulp van ultrasone technologie wordt de fog gekoeld, waardoor de mist voor langere tijd laag blijft hangen.

Low fogger kopen

Ben je overtuigd van het bijzondere effect van een low fogger? Wanneer je vandaag een effectmachine bestelt, heb je hem supersnel in huis. Heb je nog vragen of weet je niet precies welk model het beste aansluit op jouw wensen? Stel ze dan gerust aan een van onze productspecialisten. Zij helpen je namelijk graag aan de beste low fogger zodat jouw feest of show naar een hoger level getild kan worden!

Chatten