Keyboard leren spelen?

Keyboard leren spelen?

Wil jij graag keyboard leren spelen? Zeker doen! Keyboard spelen is hartstikke leuk. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je een leuk deuntje wilt spelen op dit instrument? Onlangs hebben we er al kort aandacht aan besteet in het blog Waar moet je op letten bij het kopen van een keyboard? Nu willen we graag wat dieper ingaan op het leren keyboard spelen. Daarnaast geven we je handige tips zodat je nog op korte termijn zelf muziek kunt maken.

Dit heb je nodig om keyboard te leren spelen

Als beginner vind je het misschien lastig om te bepalen wat je nou allemaal in huis moet halen om de ultieme keyboardbeleving te ervaren. Laten we beginnen met het keyboard: Er zijn best veel modellen met verschillende functionaliteiten waar je uit kunt kiezen. Wij raden je aan om te kiezen voor een instapmodel om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Een keyboard voor beginners is een klavier met 61 toetsen. Dit is ook wat de meeste muziekdocenten aanbevelen. Met 61 toetsen heb je alle mogelijkheden om te spelen wat je wilt spelen zonder dat je het jezelf direct onnodig moeilijk maakt. Voor de allerkleinste kan een keyboard met 61 toetsen nog wat groot zijn. Daarom kan je in ons assortiment ook terecht voor keyboards met 49 toetsen en keyboards met 54 toetsen. 

MAX KB1 keyboard met 61 toetsen en trainingsfunctie

MAX KB1 keyboard met 61 toetsen en trainingsfunctie

Deze instapmodellen beschikken vaak ook over een trainingsfunctie zodat je het muziekinstrument spelenderwijs kunt leren kennen. Wil je gaan voor een keyboard met een natuurlijke klank en iets meer voorbereid zijn op de toekomst? Dan kun je kiezen voor een wat uitgebreider keyboard met aanslaggevoelige toetsen.

Accessoires

Heb je een keyboard gekozen? Vergeet ook zeker niet om de nodige keyboardaccessoires aan te schaffen. Een keyboardstandaard is een must voor als je staand keyboard wilt spelen. Wil je jezelf optimaal horen tijdens het spelen? Een koptelefoon is dan ook onmisbaar. Pluspunt: hier doe je de rest van je huisgenoten vast ook een plezier mee. In ons aanbod vind je trouwens ook complete keyboardsets inclusief standaard en koptelefoon. Zo beschik je meteen over alles wat je nodig hebt om keyboard leren te spelen.

Hoe leer je keyboard spelen?

Heb je eenmaal alles in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met het leren spelen op jouw keyboard! Leren gaat het snelst wanneer je plezier hebt in het spelen. Een mooie manier is de ingebouwde trainingsfunctie die standaard op een aantal keyboards zit. Met deze ingebouwde 3-staps training leer je vrij snel en op een natuurlijke manier om de juiste toetsen te vinden. Dit is natuurlijk de basis van het goed leren spelen.

Een handig hulpmiddel zijn keyboardstickers. Deze kun je op je toetsen plakken en dit maakt het een stuk eenvoudiger om te zien welke noot overeenkomt met welke toets op je keyboard. Je zult merken dat het een erg handig hulpmiddel is die je normaal gesproken steeds minder nodig zult hebben. En wanneer je merkt dat je de toetsen steeds makkelijker weet te vinden zonder op de stickers te kijken dan geeft dit ook een boost aan je zelfvertrouwen.

Keyboardstickers
Keyboardstickers - Een fantastisch hulpmiddel om de juiste toetsen te leren vinden.

Keyboard leren spelen met een app

Een app kan een fantastische manier zijn om spelenderwijs te leren keyboardspelen. Er zijn talloze apps voor maar Simply Piano van JoyTunes is absoluut onze favoriet! Belangrijkste reden? Het is gewoon leuk. En dat is natuurlijk een ontzettend effectieve manier om iets te leren.

In de app heb je de keuze uit veel verschillende nummers waarbij je kunt meespelen. De microfoon van je telefoon of tablet kan vervolgens simpelweg het geluid van je keyboard herkennen en controleert of je het goed doet en, belangrijker nog, geeft je direct verbeterpunten. Een ontzettend leuke en effectieve manier om keyboard te leren spelen.

Leer keyboard spelen met de Simply Piano app

Leuk en effectief keyboard leren spelen met de app Simply Piano van JoyTunes

Je kunt de introductielessen van Simply Piano gratis volgen. Mocht je dolenthousiast zijn dan kun je vervolgens eventueel een abonnement nemen vanaf € 7,99 per maand. Een muziekleraar is natuurlijk een flink stuk duurder en minder flexibel wat betreft de trainingstijden :)

Vingerzetting en noten lezen

Maar je kunt je natuurlijk ook 'gewoon' ouderwets aanmelden bij keyboardles van een muziekdocent. Die kan je ook helpen op het gebied van de juiste houding, vingerzetten en noten lezen. Vaak worden de lessen privé gegeven of in kleine groepjes, zodat je genoeg aandacht krijgt en dus vanaf het begin af aan de juiste manieren leert.

Keyboard vingerzetting

Uiteindelijk geldt altijd: Oefening baart kunst. Gun jezelf de tijd en leef je uit op jouw keyboard. En het belangrijkste: Have fun!

Beginnen maar!

Jeuken jouw handen al om keyboard te leren spelen? Dat begrijpen we maar al te goed. Neem snel een kijkje op onze speciale keyboard pagina. Heb je nog vragen of kom je er zelf niet helemaal uit bij het kiezen van een nieuw keyboard? Neem dan zeker even contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je verder zodat je zeker weten weet dat je de juiste artikelen in huis hebt die je nodig hebt om keyboard te kunnen spelen.

Gerelateerde berichten
Keyboard spelen is goed voor je hersenen, hand-oog coördinatie en zelfvertrouwen. Het is bovenal ontzettend leuk, laagdrempelig en hoeft zeker niet duur te zijn. Alle redenen om te beginnen met keyboard spelen! Een keyboard is veel meer dan een piano Dat het keyboard oorspronkelijk afstamt van de piano zal je niet verbazen. Het keyboard is ...
Ontdek de magie van keyboard spelen met MaxiAxi.com, helemaal gratis! In samenwerking met Online Muziek Academie bieden wij je 25 volledig gratis online keyboardlessen aan.Deze keyboardlessen zijn perfect voor beginners en zullen je stap voor stap begeleiden bij het leren spelen. Duizenden potentiële Mozarts gingen je voor: schrijf je gratis in...
Bij het kiezen van een keyboard is het voor zowel de beginner als de gevorderde toetsenist belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn veel verschillende keyboards op de markt, we begrijpen het dan ook goed als je enigszins overweldigd bent door de hoeveelheid keuzes die er zijn. Daarom leggen we je in deze blog de verschillen uit en ...
Bij MaxiAxi zijn de keyboards niet meer uit het assortiment weg te denken. Door de jaren heen hebben we naast de geluidsinstallaties, discoverlichting, DJ gear en aanverwanten ook het assortiment in instrumenten steeds verder uitgebreid. Een recente toevoeging op dit assortiment zijn de keyboards met lichtgevende toetsen. In deze blog vertellen we ...

Gerelateerde producten

Chatten