Keyboards met lichtgevende toetsen

Keyboards met lichtgevende toetsen

Bij MaxiAxi zijn de keyboards niet meer uit het assortiment weg te denken. Door de jaren heen hebben we naast de geluidsinstallaties, discoverlichting, DJ gear en aanverwanten ook het assortiment in instrumenten steeds verder uitgebreid. Een recente toevoeging op dit assortiment zijn de keyboards met lichtgevende toetsen. In deze blog vertellen we je waarom je een keyboard met lichtgevende toetsen nodig hebt en wat de voordelen zijn van keyboards met lichtgevende toetsen.

Wat is een keyboard met lichtgevende toetsen?

We vermoeden dat de naam ‘’keyboard met lichtgevende toetsen’’ in principe al wel genoeg verklapt. De naam duidt namelijk precies dat wat het is. Keyboards met lichtgevende toetsen zijn voorzien van LED lampjes die zich onder de keyboard toets bevinden. Deze ingebouwde LED’s kunnen oplichten zodra je een toets indrukt daarnaast kunnen ze ook aangeven welke toets je in moet drukken tijdens het leren van nieuwe liedjes. Zo hebben keyboards met lichtgevende toetsen dus diverse modussen waarbij de ingebouwde verlichting je helpt bij het keyboard leren spelen.

Het voordeel van een keyboard met lichtgevende toetsen

Een keyboard met lichtgevende toetsen maakt het een stuk makkelijker wanneer je keyboard wil leren spelen. Keyboards met lichtgevende toetsen zijn namelijk voorzien van verschillende leer modussen. Zo is de MAX KB5 keyboard met lichtgevende toetsen bijvoorbeeld voorzien van 50 demonstratie liedjes. Het tempo van deze liedjes kan je instellen. Vervolgens lichten de toetsen die je in moet drukken op. Zo weet jij direct of je goed of fout zit. Daarnaast beschikken keyboards met oplichtende toetsen over de mogelijkheid akkoorden te leren. Wanneer je een akkoord in zijn geheel wil leren spelen lichten alle toetsen die bij het akkoord horen in 1 keer op. Wanneer je deze toetsen tegelijk in weet te drukken heb je het juiste akkoord. Daarnaast kan je de akkoorden ook in arpeggio vorm leren spelen. In dit geval lichten de toetsen van het keyboard stapsgewijs op zodat je uiteindelijk een kloppend akkoord als losse noten leert spelen. 

Het keyboard met lichtgevende toetsen maakt het leren erg gemakkelijk. Zeker voor mensen die leren met behulp van beelddenken. Het beelddenken is een veelvoorkomende manier van informatieverwerving en de verwerking van deze informatie. Bij beelddenken gaat het echter niet alleen om het zien van beelden maar leert iemand ook door iets ‘zintuiglijk’ waar te nemen. Een keyboard met lichtgevende toetsen is dus bij uitstek geschikt voor mensen die graag leren door te zien en doen. 

Voordelen van een keyboard met lichtgevende toetsen

Het voordeel van een keyboard met lichtgevende toetsen is dat deze keyboards het leerproces vergemakkelijken. Zeker voor de persoon die liever geen keyboardles wil volgen en het zoveel mogelijk zelf wil leren is een keyboard met lichtgevende toetsen erg handig. Het grootste voordeel zit hem dus in het leerproces. Maar wat als je het eenmaal onder de knie hebt? Dan blijft een keyboard met lichtgevende toetsen prima te gebruiken. Naast de oplichtende toetsen zijn keyboards met lichtgevende toetsen vaak voorzien van allerlei andere functies. Dus zijn deze keyboards met verlichte toetsen ook gewoon geschikt voor de enigszins gevorderde toetsenisten.

Keyboard met lichtgevende toetsen kopen?

Ben jij ervan overtuigd dat een keyboard met lichtgevende toetsen jou ook kan helpen om het keyboard spelen snel onder de knie te krijgen? Bestel je keyboard met lichtgevende toetsen dan voor 22.00 uur en je ontvangt hem de volgende dag al. Heb je toch nog een aantal vragen over keyboards met lichtgevende toetsen of weet je niet precies welk keyboard het beste aansluit op jouw behoeften? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Ze helpen je namelijk graag op weg zodat jij binnenkort de sterren van de hemel kan spelen op je gloednieuwe keyboard met lichtgevende toetsen.

 

Naast keyboards met lichtgevende toetsen kan je bij ons ook terecht voor:

Bekijk ook eens de onderstaande producten in de carrousel!

 

 

Gerelateerde berichten
Keyboard spelen is goed voor je hersenen, hand-oog coördinatie en zelfvertrouwen. Het is bovenal ontzettend leuk, laagdrempelig en hoeft zeker niet duur te zijn. Alle redenen om te beginnen met keyboard spelen! Een keyboard is veel meer dan een piano Dat het keyboard oorspronkelijk afstamt van de piano zal je niet verbazen. Het keyboard is ...
Wil jij graag keyboard leren spelen? Zeker doen! Keyboard spelen is hartstikke leuk. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je een leuk deuntje wilt spelen op dit instrument? Onlangs hebben we er al kort aandacht aan besteet in het blog Waar moet je op letten bij het kopen van een keyboard? Nu willen we graag wat dieper ingaan op het ...
Ontdek de magie van keyboard spelen met MaxiAxi.com, helemaal gratis! In samenwerking met Online Muziek Academie bieden wij je 25 volledig gratis online keyboardlessen aan.Deze keyboardlessen zijn perfect voor beginners en zullen je stap voor stap begeleiden bij het leren spelen. Duizenden potentiële Mozarts gingen je voor: schrijf je gratis in...
Bij het kiezen van een keyboard is het voor zowel de beginner als de gevorderde toetsenist belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn veel verschillende keyboards op de markt, we begrijpen het dan ook goed als je enigszins overweldigd bent door de hoeveelheid keuzes die er zijn. Daarom leggen we je in deze blog de verschillen uit en ...

Gerelateerde producten

Chatten