Karaoke, wat heb ik daarvoor nodig?

Karaoke, wat heb ik daarvoor nodig?

Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen? Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak op feestjes en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan. Gezelligheid gegarandeerd!

Tegenwoordig is het eenvoudig en betaalbaar om een karaoke installatie voor thuis aan te schaffen. Wij merkten dat het toch nog wat lastig is om te weten wat je precies nodig hebt. Het is dus tijd voor een duidelijke uitleg!

Om te beginnen heb ik als een soort basis een overzicht gemaakt van hoe je karaoke set eruit zou kunnen zien. En zoals je ziet is dat vrij simpel :)

Laptop

Met de laptop speel je je muziek af. In het geval van karaoke is het natuurlijk het mooist om daar speciale (instrumentale) karaokemuziek voor te gebruiken zonder zang. Dit kan op verschillende manieren maar een handige en bovendien gratis manier is om hiervoor YouTube te gebruiken. Een geweldig kanaal is bijvoorbeeld YouTube kanaal van Sing King Karaoke waar je heel veel gratis nummers met tekst kunt vinden.

Geluidsinstallatie

Geluidsinstallaties hebben wij in vele soorten en maten. Met een losse versterker met ingebouwde versterker, met ingebouwde accu en nog veel meer. Om hier een goede keuze in te kunnen maken, raden we je aan om te kijken tussen al onze speakers. Hier staan alle voordelen van de verschillende mogelijkheden keurig op een rij.
Om het je helemaal makkelijk te maken hebben we een aantal complete karaoke sets voor je samengesteld. Dat betekent dus: Laptop aansluiten en zingen maar!

De geluidsinstallatie op je laptop aansluiten kan met een van deze 3.5mm jack – RCA / Tulp kabels. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een TOP 3 samengesteld.

Microfoons

Als je een geluidsinstallatie kiest waar nog geen microfoons bij zitten heb je deze uiteraard nog nodig. Je kunt kiezen voor bedrade microfoons en draadloze microfoons. Het kiezen van de juiste draadloze microfoonset kan overigens ook wel lastig zijn. Daarom ook voor de microfoons een top 3 gemaakt, wel zo gemakkelijk hé?

Het is uiteraard van belang dat de geluidsinstallatie een microfooningang heeft maar mocht dat niet zo zijn dan is dat eenvoudig op te lossen door een mengpaneel te gebruiken. Deze kun je aansluiten op je geluidsinstallatie en de microfoons kunnen dan dus aangesloten worden op het mengpaneel. Een tip voor een betaalbaar mengpaneel is bijvoorbeeld het STM-3020 mengpaneel.Je mengpaneel aansluiten op de geluidsinstallatie kan met een RCA / Tulp – RCA / Tulp kabel.

TV / Beamer

Als je de geluidsinstallatie hebt ben je in principe al klaar om te zingen. Je kunt de tekst daarbij lezen vanaf je laptopscherm. Om het nog mooier te maken kun je je laptop aansluiten op je televisie of een beamer Je eventuele publiek kan dan ook de tekst meelezen en meezingen.

Karaoke set compleet. Zingen maar!

Op de karaoke pagina vindt je trouwens nog een aantal leuke aanbiedingen. Misschien interessant om daar even tussen te kijken.

Gerelateerde berichten
  1. Word de BAAS van de kerstborrel! Word de BAAS van de kerstborrel!
  2. Karaoke set voor kinderen, hier moet je op letten! Karaoke set voor kinderen, hier moet je op letten!
  3. Zó kies jij de juiste karaoke set! Zó kies jij de juiste karaoke set!
  4. Wist jij van de karaoke functie op Spotify? Wist jij van de karaoke functie op Spotify?

Gerelateerde producten

Chatten