Karaoke, wat heb ik daarvoor nodig?

Karaoke, wat heb ik daarvoor nodig?

Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen? Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak op feestjes en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan. Gezelligheid gegarandeerd!

Tegenwoordig is het eenvoudig en betaalbaar om een karaoke installatie voor thuis aan te schaffen. Wij merkten dat het toch nog wat lastig is om te weten wat je precies nodig hebt. Het is dus tijd voor een duidelijke uitleg!

Om te beginnen heb ik als een soort basis een overzicht gemaakt van hoe je karaoke set eruit zou kunnen zien. En zoals je ziet is dat vrij simpel :)

Laptop

Met de laptop speel je je muziek af. In het geval van karaoke is het natuurlijk het mooist om daar speciale (instrumentale) karaokemuziek voor te gebruiken zonder zang. Dit kan op verschillende manieren maar een handige en bovendien gratis manier is om hiervoor YouTube te gebruiken. Een geweldig kanaal is bijvoorbeeld YouTube kanaal van Sing King Karaoke waar je heel veel gratis nummers met tekst kunt vinden.

Geluidsinstallatie

Geluidsinstallaties hebben wij in vele soorten en maten. Met een losse versterker met ingebouwde versterker, met ingebouwde accu en nog veel meer. Om hier een goede keuze in te kunnen maken, raden we je aan om te kijken tussen al onze speakers. Hier staan alle voordelen van de verschillende mogelijkheden keurig op een rij.
Om het je helemaal makkelijk te maken hebben we een aantal complete karaoke sets voor je samengesteld. Dat betekent dus: Laptop aansluiten en zingen maar!

De geluidsinstallatie op je laptop aansluiten kan met een van deze 3.5mm jack – RCA / Tulp kabels. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een TOP 3 samengesteld.

Microfoons

Als je een geluidsinstallatie kiest waar nog geen microfoons bij zitten heb je deze uiteraard nog nodig. Je kunt kiezen voor bedrade microfoons en draadloze microfoons. Het kiezen van de juiste draadloze microfoonset kan overigens ook wel lastig zijn. Daarom ook voor de microfoons een top 3 gemaakt, wel zo gemakkelijk hé?

Het is uiteraard van belang dat de geluidsinstallatie een microfooningang heeft maar mocht dat niet zo zijn dan is dat eenvoudig op te lossen door een mengpaneel te gebruiken. Deze kun je aansluiten op je geluidsinstallatie en de microfoons kunnen dan dus aangesloten worden op het mengpaneel. Een tip voor een betaalbaar mengpaneel is bijvoorbeeld het STM-3020 mengpaneel.Je mengpaneel aansluiten op de geluidsinstallatie kan met een RCA / Tulp – RCA / Tulp kabel.

TV / Beamer

Als je de geluidsinstallatie hebt ben je in principe al klaar om te zingen. Je kunt de tekst daarbij lezen vanaf je laptopscherm. Om het nog mooier te maken kun je je laptop aansluiten op je televisie of een beamer Je eventuele publiek kan dan ook de tekst meelezen en meezingen.

Karaoke set compleet. Zingen maar!

Op de karaoke pagina vindt je trouwens nog een aantal leuke aanbiedingen. Misschien interessant om daar even tussen te kijken.

Gerelateerde berichten
De mooiste en gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent: de kerstborrels worden gepland, kerstcadeaus worden uitgezocht en de discussie wat je met de jaarwisseling gaat doen, is in volle gang. In deze blog helpen we jou met het organiseren van de perfecte kerstborrel op het gebied van licht & geluid. Deze blog kun je ...
Met een karaoke set voor kinderen kun je een geweldige kinderdisco creëren. Er gaat namelijk niets boven de zangkunsten van jonge zangtalenten en stiekem kun je zelf ook nog eens genieten van het optreden van je kind(eren). In dit blog helpen we je bij het kopen van de juiste karaoke set voor kinderen en lees je waarom het een leuk cadeau voor ...
Karaoke is een van de manieren hoe je voor vermaak op feestjes zorgt en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan, waarbij gezelligheid gegarandeerd is! In dit blog gaan we je meer informatie geven over welke soorten karaoke sets er allemaal zijn en helpen we je bij het maken van een keuze voor de beste karaoke set. Ga er maar even goed voor zitten...
Waar vind ik karaoke muziek? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. In dit blog zetten we de mogelijkheden voor je op een rij zodat jij snel en eenvoudig helemaal klaar bent voor je karaoke avondje. Belangrijkste tip: De karaoke-functie van Spotify! We hebben in het verleden al vaker blogs geschreven over karaoke. Karaoke, wat heb ik daarvoor...

Gerelateerde producten

Chatten