Wist jij van de karaoke functie op Spotify?

Wist jij van de karaoke functie op Spotify?

Waar vind ik karaoke muziek? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. In dit blog zetten we de mogelijkheden voor je op een rij zodat jij snel en eenvoudig helemaal klaar bent voor je karaoke avondje. Belangrijkste tip: De karaoke-functie van Spotify!

We hebben in het verleden al vaker blogs geschreven over karaoke. Karaoke, wat heb ik daarvoor nodig? Wat is de ideale karaokeset? Of welke karaoke set voor kinderen moet ik kiezen? Het zijn stuk voor stuk veelvoorkomende vragen van mensen die het hartstikke leuk vinden om te zingen maar niet goed weten wat ze precies nodig hebben voor een karaokeavondje.

Waar vind ik karaoke muziek?

Een andere veelgestelde vraag is dus: Waar vind ik karaoke muziek? Daar gaan we in dit blog antwoord op geven. Je kunt je karaoke set natuurlijk perfect voor elkaar hebben, zonder karaoke muziek begin je niks. Met onderstaande tips hoeft de muziek in ieder geval geen probleem meer te zijn dus pak snel je karaoke microfoon en zing!

Er zijn een aantal mogelijkheden om karaokemuziek uit je speakers te krijgen. De meer traditionele manier is het kopen van DVD’s. Dit werkt in principe natuurlijk prima maar het heeft de nodige nadelen. Belangrijkste nadeel is dat de aankoop hiervan nogal wat geld kost en dat de muziekkeuze dan alsnog vrij beperkt is. Wil iemand een nieuwe top40-hit meezingen? Kleine kans dat je die al in je collectie hebt. Bovendien moet je de mogelijkheid hebben om de muziek via DVD-speler of laptop af te spelen. Eigenlijk is deze manier als je het ons vraagt redelijk achterhaald.

Karaoke muziek via YouTube

Een veel handigere methode is YouTube. Je vindt hier met een simpele zoekopdracht veel karaoke nummers van jouw favoriete artiesten en je hoeft hiervoor niets aan te schaffen. Probeer bijvoorbeeld eens het YouTube kanaal van KaraFun Karaoke of Sing King met bijna 10 miljoen abonnees. Simpelweg zoeken op jouw favoriete nummer in combinatie met “karaoke” kan natuurlijk ook. Daarmee vind je bijvoorbeeld ook heel eenvoudig Nederlandstalige karaoke nummers.

Karaoke muziek via Spotify

We noemden 'm al helemaal aan het begin van deze blog want deze toptip willen we je zeker niet onthouden. Sinds kort heeft Spotify een nieuwe functionaliteit waarmee je songteksten kunt weergeven bij je muziek. Ideaal voor karaoke! Absoluut de moeite waard om eens te proberen.

Karaoke via Spotify
Karaoke via Spotify op desktop

Het werkt heel simpel. Speel jouw favoriete nummer af in Spotify. Vervolgens zie je rechtsonder (in de Desktopversie) een klein microfoon-icoontje staan. Hiermee verschijnt de songtekst in beeld. Ideaal! :)

Op mobiel zijn de lyrics, zowel op iOS als Android eenvoudig te vinden via een swipe up.

Karaoke via Spotify op mobiel in Android en iOS
Karaoke via Spotify op mobiel in Android en iOS app

Terwijl de muziek speelt rolt automatisch de tekst mee waarbij de regels van kleur veranderen wanneer deze gezongen moeten worden. Eigenlijk exact de karaoke zoals wij die kennen dus, met als enige verschil dat er tevens gezongen tekst in de muziek zit. Je hebt hiermee dus gratis en voor niets een bijna onuitputtelijke voorraad muziek om mee te zingen. Van oude klassiekers tot de nieuwste top40 hits, allemaal in prima geluidskwaliteit. Zeker even proberen dus! En filmpjes vinden we trouwens leuk om te krijgen, of je nu goed kunt zingen of juist helemaal niet ;)

Klaar om te zingen?

Heb jij nog vragen over karaoke muziek? Of ben je op zoek naar een karaoke set? Uiteraard kun je met al je vragen terecht bij onze productexperts op de klantenservice. Zij helpen je graag.

Gerelateerde berichten
Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen? Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak op feestjes en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan. Gezelligheid gegarandeerd! Tegenwoordig is het eenvoudig en betaalbaar om een karaoke installatie voor thuis aan te schaffen. Wij merkten ...
De mooiste en gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Dat betekent: de kerstborrels worden gepland, kerstcadeaus worden uitgezocht en de discussie wat je met de jaarwisseling gaat doen, is in volle gang. In deze blog helpen we jou met het organiseren van de perfecte kerstborrel op het gebied van licht & geluid. Deze blog kun je ...
Met een karaoke set voor kinderen kun je een geweldige kinderdisco creëren. Er gaat namelijk niets boven de zangkunsten van jonge zangtalenten en stiekem kun je zelf ook nog eens genieten van het optreden van je kind(eren). In dit blog helpen we je bij het kopen van de juiste karaoke set voor kinderen en lees je waarom het een leuk cadeau voor ...
Karaoke is een van de manieren hoe je voor vermaak op feestjes zorgt en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan, waarbij gezelligheid gegarandeerd is! In dit blog gaan we je meer informatie geven over welke soorten karaoke sets er allemaal zijn en helpen we je bij het maken van een keuze voor de beste karaoke set. Ga er maar even goed voor zitten...
Chatten