Zó kies jij de juiste karaoke set!

Zó kies jij de juiste karaoke set!

Karaoke is een van de manieren hoe je voor vermaak op feestjes zorgt en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan, waarbij gezelligheid gegarandeerd is! In dit blog gaan we je meer informatie geven over welke soorten karaoke sets er allemaal zijn en helpen we je bij het maken van een keuze voor de beste karaoke set. Ga er maar even goed voor zitten.

Hoe werkt een karaoke set?

Je kent het wel: lekker zingen en losgaan op karaokemuziek, terwijl je staat te hossen met je vrienden op een huisfeest of in een uitgaansgelegenheid. Maar hoe werkt een karaokeset precies?

Om optimaal gebruik te maken van een karaoke set, doe je doorgaans een beroep op een laptop, tablet of mobiele telefoon. Zo’n device wordt gebruikt om songteksten op weer te geven en de muziek af te spelen. Vervolgens sluit je dit apparaat aan op je karaoke set om de muziek duidelijk hoorbaar te maken. Wanneer je de muziek en het beeld geregeld hebt moet er natuurlijk nog gezongen kunnen worden. Daarvoor heb je karaoke microfoons nodig. Deze karaoke microfoons sluit je aan op de karaoke set. Vaak is de karaoke set voorzien van 6.3mm jack-aansluitingen waar de meeste karaoke microfoons naadloos op aangesloten kunnen worden.

Nadat je de microfoons en een laptop of tablet hebt aangesloten op de karaoke set, is het van belang de juiste karaoke muziek aan te zetten. Op YouTube en andere platforms zijn erg veel karaokenummers te vinden en bijna altijd is dat geheel kosteloos! Voor de mensen die nog een stapje extra willen is het ook mogelijk om de songteksten op een groot scherm te laten zien. Dit doe je door je laptop aan te sluiten op de beamer of tv en de audio-uitgang van dit apparaat met de karaoke set te verbinden.

Een groep mensen die karaoke aan het zingen is via draadloze microfoons.

Waaruit bestaat een complete karaoke set?

Als je optimaal wilt genieten van karaoke, dan is een complete karaoke set wat voor jou! We hebben een opsomming voor je gemaakt van de essentiële onderdelen van een karaoke set:

  • Speakers: Bij karaoke kun je veel verschillende speakers gebruiken. Zo heb je speakers op accu die vaak worden gebruikt op locaties waar geen stroom aanwezig is. Maar er zijn ook passieve speakers die je op een versterker moet aansluiten en er zijn actieve speakers die je gemakkelijk direct op het lichtnet aansluit om ze van stroom te voorzien.
  • Microfoon(s): Microfoons zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van een karaoke set. Er zijn karaoke sets die zijn voorzien van bedrade microfoons, maar ook draadloze microfoons komen veel voor. Het voordeel van een draadloze microfoon is dat je veel bewegingsvrijheid hebt en niet gebonden bent aan de lengte van het snoer. Een bekabelde microfoon is daarentegen vaak een stuk goedkoper.
  • Mediaplayer: Een karaoke set moet natuurlijk ook over afspeelmogelijkheden voor muziek beschikken. Veel karaoke sets en speakers beschikken over een Bluetooth module zodat je gemakkelijk een tablet of telefoon kan verbinden waar je je karaoke nummers op afspeelt. Vaak behoort het afspelen van mp3-bestanden vanaf een USB-stick ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is een bekabelde verbinding meestal ook mogelijk door RCA of mini-jack aansluitingen.

Karaoke set met Bluetooth

Vonyx karaoke set met disco lamp.

Bij het kiezen van een karaoke set is het natuurlijk lastig om te weten waar je precies op moet letten. De volgende aandachtspunten zijn in ieder geval handig om rekening mee te houden:

  • Wattage: Karaoke speakers zijn er in verschillende wattages. Zo zijn er karaoke speakers van 50 watt op de markt, maar er zijn ook zwaardere karaoke speakers te verkrijgen zoals speakers met 700 watt of zelfs meer. Vaak geldt hoe hoger het wattage hoe meer volume er uit je speaker zal komen. Deze regel gaat echter niet helemaal op aangezien de bouwkwaliteit van een speaker en andere belangrijke factoren ook meewegen.
  • Aansluitingsmogelijkheden: Het is uiteraard belangrijk om eerst na te gaan wat je precies aan wil sluiten op je karaoke set. Wil je bijvoorbeeld 1 of 2 bedrade microfoons aansluiten? Of wil je ook graag een USB-stick of extra draadloze microfoon aansluiten? Bij al onze karaoke sets worden de diverse aansluitmogelijkheden vermeld. Bekijk de beschrijving van de producten die je tegen elkaar afweegt dus nauwkeurig.
  • Afmetingen: Karaoke sets zijn er van groot tot klein en we raden je aan om de afmetingen van de karaoke set goed te bekijken voordat je de desbetreffende set aanschaft. Je wilt natuurlijk wel dat een speaker die je graag meeneemt op reis in de auto past of dat de set die bedoeld is voor in de woonkamer ook mooi naast de tv past.

De ideale karaoke set voor kinderen

Heb jij zoons of dochters die graag zingen? Met een karaoke set voor kinderen gaat er een wereld voor ze open. Er zijn vele karaoke sets op de markt van groot tot klein, met accu of zonder accu en ga zo maar door.

Doordat er zoveel verschillende karaoke sets op de markt zijn, wordt het maken van een goede keuze voor een karaoke set voor kinderen er niet makkelijker op. Natuurlijk zul je de keuze enigszins moeten baseren op de leeftijd van de kinderen. Hoe ouder het kind hoe meer er gebruikgemaakt zal worden van diverse functies op een karaoke set. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de plek waar de karaokespeler gebruikt zal worden. Ben je met name op zoek naar een karaoke set voor op de slaapkamer? Dan raden we kleine karaoke sets aan. Goede opties voor kinderen zijn: SBS50, KM01, KAR100, SBS30W.

Is je kind toe aan iets groters? Dan is het een optie om te kiezen voor een setje wat bestaat uit een krachtige box met een (draadloze) microfoon, discolamp, Bluetooth en accu. Zoals de Fenton FT12JB of de Fenton FT12LED. Met deze sets kan je overal los gaan op karaoke door de ingebouwde accu en de discoverlichting zorgt voor extra sfeer in de ruimte.

Twee kinderen die aan het genieten zijn van hun SBS50 karaoke set.

Een professionele karaoke set

Professionele karaoke sets zijn er ook in diverse soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een set met draadloze microfoons en een ingebouwde ontvanger voor deze microfoons, maar behoort een complete set met speakers en statieven eveneens tot de mogelijkheden. In het laatste geval weet je zeker dat je qua volume niet snel tekort zal komen. Heb je al een paar goede boxen en een versterker met een microfooningang? Dan is karaoke ook mogelijk! Je sluit dan gemakkelijk een microfoon aan.

Wil je liever een draadloze microfoon? Dan kan je er ook voor kiezen om een draadloze microfoonset aan te sluiten. Hierbij heb je meerdere keuzes zoals een enkele handmicrofoon of 2 handmicrofoons. De ontvanger kan je eenvoudig op de microfooningang van de versterker aansluiten of op een mengpaneel indien je versterker geen microfoon ingang heeft. Zo kan je zelfs aan de slag zonder dat je de audio-installatie in je woonkamer weer helemaal overhoop moet gooien.

Welke karaoke set heb ik nodig?

Om je te helpen bij de keuze voor een karaoke set hebben we een keuzehulp gemaakt. Door de vragen van de keuzehulp in te voeren kom je gegarandeerd tot de juiste karaoke set.

Karaoke set kopen

We hopen dat je na het lezen van deze tekst meer weet over karaoke sets en de diverse karaoke sets die er op de markt zijn. Is iets toch nog niet helemaal duidelijk na het lezen van deze tekst of wil je meer informatie over de diverse karaoke sets in ons assortiment? De productspecialisten van MaxiAxi staan voor je klaar!

Gerelateerde berichten
Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen? Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak op feestjes en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan. Gezelligheid gegarandeerd! Tegenwoordig is het eenvoudig en betaalbaar om een karaoke installatie voor thuis aan te schaffen. Wij merkten ...
Met een karaoke set voor kinderen kun je een geweldige kinderdisco creëren. Er gaat namelijk niets boven de zangkunsten van jonge zangtalenten en stiekem kun je zelf ook nog eens genieten van het optreden van je kind(eren). In dit blog helpen we je bij het kopen van de juiste karaoke set voor kinderen en lees je waarom het een leuk cadeau voor ...
Waar vind ik karaoke muziek? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. In dit blog zetten we de mogelijkheden voor je op een rij zodat jij snel en eenvoudig helemaal klaar bent voor je karaoke avondje. Belangrijkste tip: De karaoke-functie van Spotify! We hebben in het verleden al vaker blogs geschreven over karaoke. Karaoke, wat heb ik daarvoor...

Gerelateerde producten

Chatten