Open naar open kabels

De open eind kabels worden in de audiovisuele branche nog veel gebruikt. Zo zie je dit soort bekabeling nog vaak terug bij HiFi geluidsinstallaties of bij vaste installaties met meerdere speakers.

Filteren
Filteren

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    Open naar open
Filteren

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Waarom open eind kabel?

Open eind kabels zijn van origine de meest gebruikte kabels voor het verbinden van versterkers met speakers. Dit soort kabel beschikt niet over connectoren aan het einde van de kabel maar beschikt (zoals de naam al vast doet vermoeden) over een open einde. Een open eind kabel brengt als voordeel met zich mee dat je geen rekening hoeft te houden met vaste connectoren. Wanneer je bijvoorbeeld 2 kabels nodig hebt hoef je bij de open eind kabels niet 2 verschillende kabels aan te schaffen. Je knipt de kabel namelijk gemakkelijk door op de gewenste lengte.

Open eind kabel op rol

Wanneer je een grote afstand moet overbruggen met een open eind kabel dan is het handig om eens naar open eind kabels op rol te kijken. Deze kabels worden vaak relatief voordelig aangeboden en zijn erg lang. Zo zijn er al kabels op rol van 50 en zelfs 100 meter. Het voordeel van open eind kabel is dat wanneer je een minder lange kabel nodig hebt de kabel gewoon op maat geknipt kan worden. Dit is natuurlijk ook erg voordelig wanneer je erg veel kortere kabels nodig hebt. De kabel knip je gemakkelijk zelf op maat waardoor je in veel gevallen voordeliger uit bent.

Open eind voor 100 volt

Voor het installeren van een 100 volt systeem heb je ook de juiste bekabeling nodig. De kabels waarmee je een 100 volt systeem aansluit beschikken vrijwel altijd over een open einde. Het voordeel van een 100 volt systeem is dat er lange afstanden gemakkelijk overbrugd kunnen worden. Daarom vind je de benodigde bekabeling ook vaak in de vorm van grote rollen kabel. Omdat het per situatie zal verschillen hoe de speakers en versterker geplaatst zullen worden biedt de open eind kabel uitkomst. Per afstand die overbrugd moet worden is de juiste lengte gemakkelijk af te knippen. Let overigens wel op dat je voor een 100 volt systeem wel de juiste soort open eind kabel kiest. Er zijn namelijk kabels die specifiek bedoeld zijn voor 100 volt systemen en we raden je wel aan juist deze te gebruiken.

Open eind kabel kopen?

Wanneer je een open eind kabel nodig hebt ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. MaxiAxi beschikt over een uitgebreid assortiment open eind kabels. Ben je niet helemaal zeker over welk soort open eind kabel je nodig hebt? Neem gerust contact op met een van onze productexperts. Zij hebben de kennis in huis om de beste open eind kabel te adviseren voor jouw situatie.

 

Chatten