Monitor arm voor 1 scherm

Met een monitor arm 1 scherm ben jij in staat om het beeldscherm op de ideale hoogte te zetten, in de juiste hoek te draaien en op de juiste afstand te zetten. Met een monitor arm voor 1 scherm weet je zeker dat je een goede werkhouding hebt, waardoor de kans op lichamelijke klachten kleiner is. Op zoek naar een monitor arm 1 scherm? Bekijk snel ons assortiment!

Filteren
Filteren

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Geschikt voor aantal schermen
    1 monitor
Filteren

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Monitor arm
❓Wat is een monitor arm?

Een monitor arm is een verstelbare arm en is ervoor bedoeld om één of meerdere beeldschermen aan te monteren. Deze arm kun je aanpassen in hoogte, diepte en in meerdere hoeken waardoor je altijd de juiste zithouding hebt. Een monitor arm kun je vrijwel altijd aan je bureau of tafel monteren.

💺 Waarom heb ik een monitor arm nodig?

Een monitor arm zorgt ervoor dat je een goede zithouding hebt achter je bureau, doordat je de hoogte, diepte en hoek van je beeldschermen altijd kunt aanpassen. Op deze manier heb je altijd een goede zithouding, waardoor je minder naar voren hoeft te buigen om bijvoorbeeld iets te kunnen lezen. Bovendien ‘zweven’ je monitoren boven het bureau waardoor je meer ruimte hebt voor overige kantoorspullen.

🔩 Hoe monteer je een beeldscherm op een monitor arm?

Het monteren van een beeldscherm op je monitor arm verschilt per model, maar is over het algemeen bij onze modellen vrij eenvoudig. Je schroeft het standaard meegeleverde bevestigingsmateriaal vast op het beeldscherm, waarna je het beeldscherm over de arm kunt schuiven. Uiteraard zorg je er daarna voor dat je de monitor arm aan het bureau monteert. Zoals we al zeiden, kan de exacte montage variëren per model. Kijk daarom altijd naar de stappen in de handleiding van het product.

🖥 Wat is de beste monitor arm?

Wat de beste monitor arm in jouw situatie is, varieert per model. Het is vooral afhankelijk van een aantal factoren zoals de flexibiliteit van de beugel, het aantal schermen, de VESA-maat en het aantal inches van je beeldscherm. Bij het kiezen van de beste monitor arm is het dus belangrijk dat je al deze factoren meeneemt in je afweging welke monitor arm jij koopt.

🔝 Kun je een monitor arm verticaal draaien?

Vrijwel al onze monitor armen kunnen 180 graden draaien, waardoor je de beeldschermen zowel verticaal als horizontaal kunt gebruiken. Het verticaal draaien van je monitoren is vooral handig bij het lezen van lange documenten of tijdens het gamen.

💰 Wat kost een monitor arm?

Bij het kopen van een monitorarm moet je rekening houden met enkele aspecten, wat de prijs bepaalt. Een van de belangrijkste punten die de prijs van een monitorarm bepaalt, is de gasveer. Daarnaast speelt het gebruikte materiaal en het aantal te bevestigen schermen mee. Tenslotte zul je monitorarmen tegenkomen van de bekende merken waarbij je grotendeels ook voor de merknaam betaalt.

Waarom gebruik je een monitor arm 1 scherm?

Wil je jouw werkplek een upgrade geven met een monitor arm 1 scherm en maak je hier nog geen gebruik van een monitor arm? Dan is dit zeker het overwegen waard. Een monitor arm 1 scherm heeft namelijk meerdere voordelen, die we graag voor je opsommen.

  • Meer werkruimte: Je hebt meer werkruimte op je bureau. Dit komt doordat de monitorstandaard niet meer op je bureau staat. Je scherm ‘zweeft’ boven je bureau waardoor er meer bruikbare ruimte op je bureau ontstaat.
  • Ergonomische werkplek: Door je monitor arm 1 scherm altijd op de juiste hoogte, diepte en in de juiste hoek te draaien, creëer je een ergonomische werkplek. Hierdoor voorkom je met name nek- en rugklachten maar ook andere lichamelijke klachten.
  • Beeldscherm is weg te draaien: Heb je jouw bureau even ergens anders voor nodig? Dan kun je jouw scherm gemakkelijk aan de kant schuiven. Hierdoor heb je het hele bureau weer tot je beschikking.

Afweging: 1, 2 of 3 schermen

Als je wel veel informatie uit verschillende programma’s moet halen, kun je misschien beter gaan voor een monitor arm voor 2 of 3 schermen. Hierdoor hoef je minder te klikken en te slepen met je programma’s. Ben je bijvoorbeeld dagelijks bezig met het uitwerken van een onderzoek in Excel of Word, maar heb je tegelijkertijd ook een analyseprogramma open staan? Of ben je tekstschrijver met aantekeningen in het ene document en de definitieve tekst in een ander document? Dan is het een stuk productiever en gemakkelijker om met twee of drie schermen te werken en kun je beter kiezen voor een monitor arm voor 2 of 3 schermen. Het is dus met name belangrijk om een goede afweging te maken hoeveel je wisselt tussen de verschillende programma’s.

Draai en kantelbaar

Monitor armen zorgen ervoor dat je monitor draai- en kantelbaar is. Door de draaimogelijkheid van een monitor arm 1 scherm kan een collega bijvoorbeeld makkelijker even op je scherm meekijken. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je scherm verticaal te draaien waardoor lange tekstdocumenten gemakkelijker te lezen zijn.

Monitor arm gasveer

Een monitor arm met gasveer geeft je alle vrijheid om zelf de gewenste schermpositie bepalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je monitor daadwerkelijk in de juiste positie blijft staan? Hiervoor kun je kiezen uit twee verschillende opties namelijk een monitor arm voor 1 scherm met een gasveer of een monitor arm zonder gasveer.

Het grote voordeel van een monitor arm met gasveer is dat je niets meer hoeft vast te draaien. Je bepaalt alleen de positie van je scherm en de gasveer zorgt ervoor dat jouw beeldscherm altijd in de gewenste positie blijft staan. Dit maakt een monitor arm voor 1 scherm met een gasveer ideaal voor bijvoorbeeld bedrijven met flexplekken, waar regelmatig de hoogte, diepte en hoek veranderen. Ben je juist op zoek naar een optie zonder gasveer? Dan moet je de schermen op de door jou gewenste positie vastdraaien. Bij een model zonder gasveer is de hoogte van je scherm daardoor lastiger te wijzigen en is dus perfect voor vaste werkplekken.

Monitor arm 1 scherm kopen?

Ben je dus op zoek naar een monitor arm 1 scherm? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. In ons assortiment vind je monitor armen in alle soorten en maten, dus ook een monitor arm voor 2 schermen of zelfs een monitor arm voor 3 schermen. Plaats vandaag nog je bestelling en ontvang je monitor arm 1 scherm morgen al in huis. Heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Chatten