Internetradio's

Met een internetradio luister je alle radiostations over de hele wereld. Verbind je apparaat met jouw internetverbinding en krijg toegang tot tienduizenden radiozenders. In ons assortiment vind je internetradio’s met allerlei verschillende afspeelmogelijkheden, zoals Bluetooth, DAB+ en FM. Wanneer je vandaag een internetradio bestelt, zorgen wij ervoor dat je ‘m razendsnel in huis hebt.

Meer
Filteren
Filteren

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
 1. Afspeelmogelijkheden
  Spotify Connect
Filteren

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Internetradio's
📻 Waar moet je op letten bij het kopen van een internetradio?

Bij het kopen van een internetradio moet je letten op je eigen internetverbinding en extra functies. Het belangrijkste om op te letten is jouw eigen internetverbinding. Zonder een stabiele internetverbinding kun je namelijk geen gebruikmaken van internetradio. Een andere belangrijk punt om rekening mee te houden zijn de extra functies. Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon wilt verbinden is het handig om een internetradio met Bluetooth te hebben.

❓Kan je radio luisteren zonder wifi op een internetradio?

In sommige gevallen is het wel mogelijk om radio te luisteren op je internetradio als je geen wifiverbinding hebt, omdat ze via een netwerkkabel met het internet verbonden kunnen worden. Een andere optie is een internetradio met DAB, FM of Bluetooth, waardoor je niet altijd internet nodig hebt om toch muziek te kunnen luisteren. Zo kun je ‘m gebruiken wanneer je internet hebt maar kun je ‘m ook in je schuur, waar je mogelijk geen internet hebt, gebruiken.

📡 Wat heb je nodig om internetradio te ontvangen?

Om tienduizenden radiostations van over de hele wereld te ontvangen op je internetradio heb je een netwerkverbinding nodig waarmee jouw radio ‘online’ kan gaan. Dit kan door middel van een netwerkkabel naar de router of door draadloos verbinding te maken met je wifinetwerk.

🔝 Wat is de beste internetradio?

De beste internetradio is voor iedereen anders. Voor de één is een model van een paar tientjes goed genoeg, terwijl anderen juist een uiterst luxe toestel met alles erop en eraan willen. Bepaal daarom altijd goed voor jezelf welke functies en kwaliteit je van de internetradio verwacht.

💸 Wat kost een internetradio?

Een internetradio kost bij MaxiAxi.com tussen een paar tientjes tot een paar honderd euro. De kostprijs varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware, maar wordt daarnaast ook bepaald door bijvoorbeeld de bouwkwaliteit. De kostprijs van een internetradio hangt dus simpelweg van een aantal factoren af.

Wat is een internetradio?

Een internetradio is een apparaat dat radiostations kan ontvangen via het internet in plaats van via de traditionele radiofrequenties. Een internetradio stelt luisteraars in staat om naar een breed scala aan radiostations van over de hele wereld te luisteren via een internetverbinding. 

Internetradio biedt simpelweg meer diversiteit in muziekstijlen en genres dan een traditionele radio, doordat je muziek van over de hele wereld kunt ontvangen. Zo luister je dus niet alleen naar Nederlandse radiostations als Qmusic of Radio538, maar kun je simpelweg ook luisteren naar het nieuws via BBC Radio 1 (Engeland) of naar Afrikaanse muziek via Radio Laeveld (Zuid-Afrika).

Hoe werkt internet radio?

Een internet radio werkt op basis van een verbinding met een draadloos wifinetwerk of met een internetkabel. Het algemene proces van een internet radio begint met het verbinden van het toestel met internet. De meest gebruikelijke optie is een wifi radio, die je simpelweg via een draadloos wifinetwerk kunt verbinden met het internet. Een andere optie is een internet radio met LAN-aansluiting, waardoor je altijd een stabiele internetverbinding hebt. Leg een internetkabel vanaf je router naar het apparaat en je radio is verbonden met het internet.

Wanneer je toestel eenmaal verbonden is het met internet selecteer je ‘internetradio’ en het gewenste radiostation op het scherm van de radio zelf. Dit kan worden gedaan met behulp van knoppen op de radio of in enkele gevallen met een afstandsbediening. Tot slot zul je zien dat je internet radio verbinding maakt met het geselecteerde radiostation via het internet. De radio ontvangt de audio-uitzending van het station via streamingtechnologie.

Dit is het algemene proces van de werking van een internet radio, maar de precieze werking kan per merk en model verschillen.

Plus- en minpunten

Er zijn verschillende voor- en nadelen van een internetradio te benoemen. Om je inzicht te geven in het gebruik van dit type radio zetten we zowel de belangrijkste voor- als nadelen voor je op een rij.

Voordelen van internet-radio:

 1. Een grote keuze aan radiostations: Met een internet-radio heb je toegang tot tienduizenden radiostations van over de hele wereld, waardoor je meer keuze hebt in de vorm van muziekstijlen, genres en nieuws.
 2. Betere geluidskwaliteit: Internet-radio heeft vaak een betere geluidskwaliteit, omdat het gebruikmaakt van een internetverbinding die sneller en betrouwbaarder is dan de traditionele radiosignalen. Door een stabiele internetverbinding wordt de geluidskwaliteit minder beïnvloed door interferentie of signaalverlies.
 3. Geen beperkingen rondom het bereik: Met internet-radio heb je geen last van beperkingen zoals het bereik. Je kunt altijd naar je radiostations luisteren zolang je maar internetverbinding hebt.

Nadelen op een rij:

 1. Afhankelijk van internetverbinding: Om naar internetradio te luisteren, heb je altijd internetverbinding nodig. Als de verbinding traag of instabiel is, kan dit de luisterervaring verstoren of kan het helemaal niet werken.
 2. Mogelijke vertragingen: Bij het streamen van internetradio kan er soms een vertraging optreden tussen de tijd waarop het station de muziek uitzendt en de tijd waarop jij het hoort. Dit kan soms enkele tot tientallen seconden duren.

Waar moet je op letten bij een internetradio?

Bij het kiezen van een internetradio zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Hier is een opsomming van zaken om op te letten:

 • Type radio: Een eerste aandachtspunt om rekening mee te houden is of je een radio of tuner wilt. Beide modellen hebben hetzelfde doel: het streamen van radiostations van over de hele wereld, maar het grootste verschil zit ‘m in het gebruik. Een tuner wordt gebruikt om aan te sluiten op een extern audiosysteem, terwijl een radio een standalone apparaat met ingebouwde speakers is.
 • Internetverbinding: Tevens moet een internetradio altijd verbonden zijn met het internet, zij het via wifi of een internetkabel. Denk eraan dat je zonder een internetverbinding simpelweg geen radiostations van over de hele wereld kunt streamen. Zorg er dus voor dat je een stabiele internetverbinding nodig hebt.
 • Voeding: Uiteraard is het ook altijd goed om vooraf na te denken welk type voeding jij nodig acht. Voor mobiel gebruik kan het bijvoorbeeld erg handig zijn om een radio met accu of op batterijen te hebben. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een model met netstroom.
 • Afspeelmogelijkheden: Uiteraard moet je ook altijd even kijken naar de afspeelmogelijkheden van internetradio's. Verderop leggen we de afspeelmogelijkheden stuk voor stuk uit.
 • Extra opties: Tot slot kan het handig zijn om te kijken naar extra opties. Sommige modellen hebben namelijk wekkerfuncties, een afstandsbediening of een geïntegreerde klok. Kijk goed welke opties jij nodig denkt te hebben.

Afspeelmogelijkheden op een internetradio

Met een internetradio heb je verscheidene opties om muziek af te kunnen spelen. Bij aanschaf van een radio is het in ieder geval handig om te kijken of het over de volgende opties beschikt.

 • DAB+ internetradio: Hiermee kan je zowel DAB+ als internetradio ontvangen, waardoor luisteraars toegang hebben tot zowel lokale als internationale radiostations via één apparaat. DAB+ staat bekend om de goede geluidskwaliteit.
 • Cd-speler: Sommige modellen zijn ook uitgerust met een cd-speler, waardoor je cd's kunt afspelen terwijl je tegelijkertijd toegang hebt tot internetradiozenders. Een internetradio met cd-speler kan bijvoorbeeld handig zijn voor luisteraars die graag hun eigen muziekcollectie willen combineren met de mogelijkheid om nieuwe muziek te ontdekken.
 • USB: Met een radio met USB-poort kun je jouw eigen muziekbestanden vanaf een USB-stick afspelen. Een internetradio met USB-poort is een handige manier om jouw eigen muziekcollectie te integreren met internetradio en kan ook handig zijn voor het afspelen van muziek zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.
 • Bluetooth: Een internetradio met Bluetooth-connectiviteit kan worden gekoppeld met andere Bluetooth-apparaten, zoals smartphones, tablets of laptops, om draadloos muziek te streamen. Dankzij Bluetooth kun jij gemakkelijk muziek vanaf jouw apparaten afspelen via de luidsprekers van de radio.
 • Spotify Connect: Sommige internetradio's bieden directe toegang tot Spotify, een populaire muziekstreamingdienst. Met zo’n radio kun je jouw favoriete afspeellijsten en nummers op Spotify rechtstreeks afspelen zonder dat je een apart apparaat nodig hebt.

Internetradio kopen

Een internetradio kopen heeft vrijwel alleen maar voordelen. Met alle informatie die we je hierboven hebben gegeven weet je alles wat je moet weten om een internetradio te kopen. Wacht dus niet langer en wij zorgen ervoor dat jij je radio razendsnel in huis hebt. Heb je toch nog vragen over een speciaal type of heb je vragen over andere producten uit onze home & hifi-categorie? Onze productspecialisten vertellen je er graag alles over, zodat jij het meest geschikte apparaat kunt kopen.

Chatten