Wifi radio’s

Op zoek naar een wifi radio met een breed scala aan keuzes en functionaliteiten? In ons assortiment vind je wifi radio’s in alle soorten en maten. In een wereld vol met streamingdiensten is er nog altijd veel vraag naar wifi radio’s. Of je nu van het nieuws, muziek of sport houdt, een wifi radio is de perfecte alles-in-één-oplossing. Scrol snel verder voor ons uitgebreide aanbod met internetradio's met wifi.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    WiFi
Filteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Internetradio's
📻 Waar moet je op letten bij het kopen van een internetradio?

Bij het kopen van een internetradio moet je letten op je eigen internetverbinding en extra functies. Het belangrijkste om op te letten is jouw eigen internetverbinding. Zonder een stabiele internetverbinding kun je namelijk geen gebruikmaken van internetradio. Een andere belangrijk punt om rekening mee te houden zijn de extra functies. Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon wilt verbinden is het handig om een internetradio met Bluetooth te hebben.

❓Kan je radio luisteren zonder wifi op een internetradio?

In sommige gevallen is het wel mogelijk om radio te luisteren op je internetradio als je geen wifiverbinding hebt, omdat ze via een netwerkkabel met het internet verbonden kunnen worden. Een andere optie is een internetradio met DAB, FM of Bluetooth, waardoor je niet altijd internet nodig hebt om toch muziek te kunnen luisteren. Zo kun je ‘m gebruiken wanneer je internet hebt maar kun je ‘m ook in je schuur, waar je mogelijk geen internet hebt, gebruiken.

📡 Wat heb je nodig om internetradio te ontvangen?

Om tienduizenden radiostations van over de hele wereld te ontvangen op je internetradio heb je een netwerkverbinding nodig waarmee jouw radio ‘online’ kan gaan. Dit kan door middel van een netwerkkabel naar de router of door draadloos verbinding te maken met je wifinetwerk.

🔝 Wat is de beste internetradio?

De beste internetradio is voor iedereen anders. Voor de één is een model van een paar tientjes goed genoeg, terwijl anderen juist een uiterst luxe toestel met alles erop en eraan willen. Bepaal daarom altijd goed voor jezelf welke functies en kwaliteit je van de internetradio verwacht.

💸 Wat kost een internetradio?

Een internetradio kost bij MaxiAxi.com tussen een paar tientjes tot een paar honderd euro. De kostprijs varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware, maar wordt daarnaast ook bepaald door bijvoorbeeld de bouwkwaliteit. De kostprijs van een internetradio hangt dus simpelweg van een aantal factoren af.

Wat is een wifi radio?

Een wifi radio is een bepaald type internetradio waarmee je via het internet naar radiostations van over de hele wereld kunt luisteren. Een wifi radio maakt verbinding met het internet via je eigen wifinetwerk en geeft je toegang tot tienduizenden radiostations wereldwijd. Met behulp van de wifiverbinding kan deze internetradio draadloos verbinding maken met het internet en vervolgens de streaming van radiostations afspelen zonder de noodzaak van traditionele antennes of kabels.

Installatie een fluitje van een cent

Een kind kan de was doen als het gaat over het installeren van een wifi radio. Wanneer je wifinetwerk beveiligd is, moet je één keer je wachtwoord invoeren om je radio te laten verbinden met je netwerkverbinding. Daarna maakt de wifi radio vanzelf verbinding met je netwerk. Wanneer jouw wifi radio ook over een LAN-aansluiting beschikt, is het zelfs nog gemakkelijker. Je legt je internetkabel van je router naar je radio en hij maakt vanzelf verbinding met het netwerk. Selecteer nu alleen ‘internetradio’ via de knoppen of de afstandsbediening van je radio zelf en luisteren maar.

Voordelen van een wifi internet radio

Er zijn verschillende voordelen van wifi internet radio ten opzichte van radio met een LAN-aansluiting, waaronder:

  • Gemak: Met een wifi internet radio kun je draadloos verbinding maken met het internet zonder gedoe met kabels en antennes, wat zorgt voor meer flexibiliteit en gebruiksgemak.
  • Plaatsingsvrijheid: Aangezien een wifi radio draadloos verbinding kan maken met het internet kunnen ze overal in huis worden geplaatst waarbij het alleen van belang is dat er een goede wifiverbinding is.
  • Extra functies: Veel wifi internet radio’s bieden extra functies zoals het afspelen van muziek vanaf je telefoon of computer of het gebruik van streamingdiensten.

Wifi radio kopen

Een wifi radio kopen is met al deze informatie in je achterhoofd absoluut geen impulsaankoop. Heb je toch nog vragen voordat je een wifi radio wilt kopen over de werking of specifieke modellen? Onze productexperts geven je graag goed advies, zodat je weet welke wifi radio je in jouw situatie moet hebben!

Chatten