Rookmachine vloeistof

Rookvloeistof heb je nodig om een rookmachine goed te laten functioneren. Wil jij mooie dikke rookpluimen creëren met je rookmachine? Dan ben je bij MaxiAxi.com aan het juiste adres voor de beste rookmachine vloeistof. In ons assortiment kan je namelijk terecht voor allerlei soorten rookvloeistoffen. Van grootverpakkingen tot een liter rookmachine vloeistof, je vind het bij MaxiAxi!

Filteren
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type vloeistof
    Rookvloeistof
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wat is rookvloeistof?

Wanneer je op zoek bent naar rookvloeistof dan heb je waarschijnlijk al een rookmachine of ben je van plan om een rookmachine aan te schaffen. Rookmachine vloeistof is zoals gezegd de basis van je effect, zonder de juiste vloeistof creëer je namelijk geen rookeffect. Rookvloeistof bestaat voornamelijk uit glycerol, daarbij worden ook nog een aantal andere bestanddelen toegevoegd, deze vloeistof wordt in de rookmachine dusdanig verhit dat er een soort stoom ontstaat dat erg lijkt op rook.

Welke rookvloeistof heb ik nodig?

Welke rookmachine vloeistof jij precies nodig hebt hangt uiteraard een beetje af van je wensen. Het is allereerst belangrijk om te weten dat je in ons assortiment alleen terecht kan milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare vloeistoffen. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je een rookmachine vloeistof hebt die, bij normaal gebruik, veilig is. Onze rookmachine vloeistoffen zijn geschikt voor alle machines en zijn dus niet schadelijk voor de gezondheid.


In ons assortiment kan je terecht voor allerlei verschillende soorten rookmachine vloeistof. Vrijwel alle vloeistoffen zijn op waterbasis, maar verschillen onderling wel. De rookvloeistoffen onderscheiden zich voornamelijk in de concentratie. Rookvloeistoffen worden vaak op een basis van water geproduceerd, bij bijvoorbeeld de ‘normale’ of ECO rookvloeistof is een groter bestanddeel water gebruikt. Een makkelijke vergelijking die je kan maken is die met de siroop die je bij het maken van ranja gebruikt. Hoe meer je het siroop aanlengt met water hoe minder sterk de smaak van je ranja zal worden. Wanneer je dus gebruikmaakt van minder geconcentreerde soorten rookvloeistof zal je dus meer vloeistof verbruiken. Daardoor zal je de vloeistoftank vaker moeten bijvullen dan bij de meer geconcentreerde varianten. Het is dus belangrijk om te kijken naar hoe geconcentreerd de rookmachine vloeistof is tijdens het maken van een keuze.


Het kleurverschil van de verschillende vloeistoffen maakt overigens niet uit voor de rookproductie, de rook die uit de machine komt is gewoon grijs, ongeacht de kleur van de vloeistof. De kleurverschillen zijn er zodat je wanneer je over meerdere soorten effectmachines beschikt de diverse vloeistoffen uit elkaar kan halen. Je wil natuurlijk niet je rookvloeistof met de sneeuwvloeistof verwarren.


Het is dus mogelijk elke soort rookvloeistof te gebruiken. Let echter wel op dat er ook andere vloeistoffen zijn voor effectmachines zoals hazers. Die vloeistof kan je niet gebruiken voor je rookmachine. Wil je de vloeistoftank niet al te vaak bij te hoeven vullen? Dan raden we je aan voor de geconcentreerde rookvloeistof te kiezen. Zorgt het vaker bijvullen niet voor problemen? Dan is de reguliere vloeistof een uitstekende keuze.

Hoeveel rookmachine vloeistof heb ik nodig?

Dit is erg afhankelijk van het type rookmachine en de manier waarop je de machine gebruikt. Wil je de kamer de hele avond blank van de rook zetten? Dan heb je meer rookmachine vloeistof nodig dan wanneer je enkel af en toe een pufje rook wil blazen. We kunnen hier dus niet gelijk duidelijk antwoord op geven. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe veel rookvloeistof gemiddeld verbruikt kan worden raden we je aan deze blog te lezen.

Kan ik zelf rookmachine vloeistof maken?

In principe zou je de rookmachine vloeistof natuurlijk zelf kunnen maken, we raden je echter toch af om zelf bezig te gaan met het maken van rookvloeistof. Het is ontzettend belangrijk dat rookmachine vloeistof bestaat uit de juiste samenstelling. Een verkeerde samenstelling kan leiden tot het defect raken van je machine of zelfs gezondheidsrisico’s teweeg brengen.

Alles over rookvloeistof

Wil je echt alles weten over rookvloeistof? In de onderstaande AxiLab video vertelt productspecialist Rob je hoe de vork in de steel zit.

Vloeistof voor rookmachine kopen

We hopen natuurlijk dat al je vragen beantwoord zijn. Heb je toch nog vragen? Dan staat onze klantenservice dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bij MaxiAxi kan je altijd terecht voor de scherpste prijs en de beste service. Vandaag je rookvloeistof besteld? Super snel in huis!

Chatten