DAB FM radio

Een DAB FM radio zorgt ervoor dat jij zowel DAB+ als FM kunt ontvangen op je DAB radio. Is dit precies wat jij zoekt? Kies dan één van onze DAB FM radio's en zorg dat je altijd je favoriete radiozender kan luisteren. Kies je favoriete kleur en bestel vandaag nog!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 89

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    FM
Filteren

Producten 1-24 van 89

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Waarom een DAB FM radio?

DAB+ kun je zien als opvolger van FM-radio. Beide signalen kun je gratis in de ether ontvangen. Het grootste verschil is dat DAB+ digitaal is en FM analoog. Bij DAB wordt dezelfde data op dezelfde frequentie via verschillende zendmasten uitgezonden. Op die manier kan er geen storing ontstaan tussen verschillende signalen, wat bij FM wel het geval is. Simpel gezegd ontvangt iedere DAB+ radio het ‘totale zenderpakket’ waarna je jouw favoriete zender kunt uitkiezen. Om toch het beste van beide werelden te hebben kan je kiezen voor een DAB FM radio.

Wil je dus luisteren naar ruisvrije radio luisteren in de allerbeste digitale kwaliteit, dan is DAB+ echt een must. Toch zijn er best reden om te kiezen voor een DAB FM radio. Een reden zou kunnen zijn dat jouw favoriete radiostation (nog) niet uitzend via DAB+. Aangezien alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiozenders ondertussen uitzenden via DAB+ wordt die kans daarop natuurlijk steeds kleiner. Toch kan het natuurlijk dat je voorkeur uitgaat naar een kleine regionale zender of een piratenzender waarvoor je toch echt de oude vertrouwde FM-band nodig hebt.

DAB FM radio kopen?

Ben jij op zoek naar een DAB FM radio? Wanneer je ‘m vandaag bestelt, heb je ‘m morgen al in huis. Toch niet helemaal tevreden? Je hebt bij ons altijd 30 dagen de tijd om je bestelling gratis terug te sturen. Bovendien hebben we tientallen alternatieven voor een DAB radio in onze Home & HiFi-categorie.

Heb je moeite met het maken van een keuze voor de juiste DAB radio? Onze productspecialisten van de klantenservice helpen je graag!

Chatten