Een onvergetelijke schuimparty? Dit zijn dé ingrediënten!

Een onvergetelijke schuimparty? Dit zijn dé ingrediënten!

Het mooie weer heeft zijn intrede weer gedaan! Combineer het mooie weer met schuim en je hebt een schuimparty. Maar hoe organiseer je nu een unieke schuimparty waar iedereen nog lang over na zal praten? Wanneer je zelf van plan bent een onvergetelijke schuimparty te organiseren vraag je jezelf misschien af wat je allemaal precies nodig hebt. In deze blog benoemen we alle ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijke schuimparty.

Het schuimkanon

Zonder schuimkanon geen schuim! Het belangrijkste ‘ingrediënt’ voor het organiseren van je schuimparty benoemen we gelijk maar als eerste. Het schuimkanon is verantwoordelijk voor de productie van het schuim voor je schuimparty. Een professioneel schuimkanon blaast het schuim tot wel 10 meter ver en produceert continu schuim. Voor de meeste grotere schuimparty’s wordt een schuimkanon zoals de JFC1000 van beamZ gebruikt. Hiermee voorzie je een groot publiek van een flinke hoeveelheid schuim om in te dansen en feesten. Door het schuimkanon heen en weer te bewegen verspreidt je het schuim door de zaal of ruimte. Dit apparaat produceert 40 m3 schuim per minuut waardoor een middelgroot festivalterrein of grote discotheek al snel vol met schuim staat.

Schuimvloeistof

Zonder schuimvloeistof werkt het schuimkanon natuurlijk niet. Voor de productie van schuim heb je een flinke hoeveelheid vloeistof nodig. Het voordeel van schuimvloeistof is dat het vaak als concentraat te koop is. Je mengt de vloeistof met water met een verhouding van 3% concentraat en 97% water. Daardoor kun je met 1 jerrycan aan concentraat al een zeer grote hoeveelheid schuimvloeistof maken.

Locatie voor je schuimparty

Denk goed na over waar je de schuimparty wilt houden. Een schuimparty thuis in je woonkamer lijkt namelijk een leuk en goed idee, maar al dat schuim zorgt wel voor een grote rotzooi. Om de locatie te bepalen is het goed om te kijken naar waar dit geen probleem is. Denk aan een grote tuin, weiland, zwembad of camping. Deze locaties zijn perfect omdat het schuim na verloop van tijd zelf verdwijnt. Naast deze locaties zijn de meeste discotheken ook goede locaties voor schuimparty’s omdat veel dansvloeren vaak beschikken over een afvoerputje. Bij een binnenlocatie is het wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat het schuim langzamer wegtrekt dan buiten. Ook bestaat er de kans dat er waterresten blijven liggen op de dansvloer. Een antislipvloer is dan ook wenselijk omdat gasten anders kunnen uitglijden.

Stroom en water

Naast het kopen van het schuimkanon en het bepalen van de locatie is het belangrijk om rekening te houden met de stroomtoevoer en de toevoer van water. Dat laatste is nodig omdat de schuimvloeistof zoals eerder al is aangegeven wordt aangelengd met water. Het is gemakkelijk als je dat aanlengen direct in de mengbak van het schuimkanon kunt doen. Daarom is het handig een tuinslang in de buurt te hebben.

Alternatieven voor schuimkanon

De aanschaf van een groot professioneel schuimkanon is vaak behoorlijk prijzig, waardoor het niet voor elke situatie is weggelegd. Een schuimparty kinderfeestje met een groot kanon is wellicht wat overdreven dus een groot schuimkanon huren is dan ook geen optie. Een goed alternatief om toch een schuimparty kinderfeestje te houden is er in de vorm van sneeuwmachines. Sneeuwmachines produceren namelijk niet daadwerkelijk sneeuw, maar dik schuim wat veel lijkt op sneeuw. Een schuimparty organiseren met een sneeuwmachine is dan ook een prima optie. Zo heb je een apparaat dat niet te groot is en kan er toch een schuimparty kinderfeestje georganiseerd worden.

Het schuim verdeelt zich wat beter bij een sneeuwmachine, maar is verder, afgezien van de hoeveelheid schuim, vergelijkbaar met dat van een schuimkanon. Het schuim irriteert ook niet en zorgt niet voor meer opruimwerk dan bij het gebruik van een schuimkanon. Tevens heb je met een sneeuwmachine direct een mooi alternatief in huis voor een après-ski feestje.

Wat je nog meer nodig hebt

Naast het schuim en alle voorzieningen die je daarvoor nodig hebt, zijn er vanzelfsprekend meer ingrediënten nodig om je party tot een succes te maken. Een goed feest heeft natuurlijk ook muziek nodig. Het is dus goed om na te denken over een goede geluidsinstallatie die voldoende volume kan produceren voor het aantal bezoekers van je schuimparty. Daarnaast zul je de muziek moeten kunnen regelen. Als je muziek afspeelt via Spotify dan zul je bijvoorbeeld een geluidsinstallatie met Bluetooth nodig hebben. Wil je graag dat er een DJ op je feest kan optreden? Denk er dan aan dat er meer DJ gear nodig is om de foam party tot een succes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een DJ controller en een DJ booth. Een DJ booth is tevens handig om de apparatuur tegen het schuim te beschermen.

Lichteffecten zijn naast een goede geluidsinstallatie van essentieel belang voor een geslaagde schuimparty. Door het gebruik van lichteffecten tover je de locatie van je evenement namelijk om tot een echt festivalterrein of discotheek. Discolampen zorgen in combinatie met het schuim voor nog meer sfeer en zorgen echt voor een onvergetelijke schuimparty.

Foam party

Maak er een themafeest van

Om je schuimparty echt dé finishing touch te geven kun je er een themafeest van maken! Het leukste is natuurlijk om een thema te bedenken dat je aan het strand of de zee doet denken. Het thema dat je hebt bedacht kun je koppelen aan een leuke dresscode. Hoe leuk is het bijvoorbeeld als iedereen verkleed als piraat of zeemeermin in het schuim staat te dansen! Om je themafeest nog leuker te maken kun je wat leuke decoratieve elementen toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan palmbomen, een zandbak, een paar opblaaskrokodillen en misschien zelfs een opblaasbootje. Door alle bovenstaande tips weet je zeker dat jouw schuimparty echt onvergetelijk gaat worden!

Schuimkanon kopen

Wil je deze zomer een schuimparty organiseren? Bestel je schuimkanon gemakkelijk online bij MaxiAxi. Toch nog vragen over alles wat nodig is voor een schuimparty? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag een onvergetelijke party te organiseren!

Gerelateerde producten

Chatten