Een onvergetelijke schuimparty? Dit zijn dé ingrediënten!

Een onvergetelijke schuimparty? Dit zijn dé ingrediënten!

Het geven van een schuimparty is heel erg leuk! Vele feestgangers die dansen in een laag met schuim, gegarandeerde fun voor alle bezoekers van jouw feest. Schuimparty's vinden normaal gesproken enkel plaats met mooi weer. Dit maakt schuimparty's gelijk zo uniek in Nederland. Wanneer je zelf van plan bent een onvergetelijke schuimparty te organiseren vraag je jezelf misschien wat je allemaal precies nodig hebt. In deze blog benoemen we alle ingrediënten die nodig zijn voor een geweldige schuimparty.

Het schuimkanon

Zonder schuimkanon geen schuim! Het belangrijkste ‘ingrediënt’ benoemen we gelijk maar als eerste. Het schuimkanon is verantwoordelijk voor de productie van het schuim voor je schuimparty. Een professioneel schuimkanon blaast het schuim tot wel 10 meter ver en produceert continue schuim. Voor de meeste grotere schuimparty’s wordt een schuimkanon zoals de JFC1000 gebruikt. Hiermee voorzie je een groot publiek van een flinke hoeveelheid schuim om in te dansen en feesten. Door het schuimkanon heen en weer te bewegen verspreidt je het schuim door de zaal of ruimte. Dit apparaat produceert 40 m3 schuim per minuut waardoor een middelgroot festivalterrein of grote discotheek al snel vol met schuim staat.

Schuimvloeistof

Voor schuimproductie is vaak een flinke hoeveelheid vloeistof nodig. Het voordeel van schuimvloeistof is dat het vaak als concentraat wordt verkocht. Je mengt de vloeistof met water met een verhouding van 3% concentraat en 97% water. Daardoor kun je met 1 jerrycan concentraat al een flinke hoeveelheid schuim produceren.

Locatie voor je schuimparty

Je zult ook over de locatie voor je schuimparty na moeten denken. Een schuimparty thuis in je woonkamer is namelijk niet echt een geweldig idee. Al dat schuim klinkt leuk maar het zorgt natuurlijk ook wel voor een rotzooi. Het is dus goed voor een locatie te kiezen waar dit geen probleem is. Denk aan een grote tuin, weiland, zwembad of camping. Dergelijke locaties zijn perfect omdat het schuim niet in andere ruimtes terecht zult komen. Daarnaast verdwijnt het schuim na verloop van tijd vanzelf.

Stroom en water

Het klinkt misschien logisch, maar het blijft wel een belangrijk aandachtspunt. Je zult rekening moeten houden met stroomtoevoer en de toevoer van water. Dat laatste is nodig omdat de vloeistof zoals eerder al is aangegeven wordt aangelengd met water. Het is gemakkelijk als je dat aanlengen direct in de mengbak van het schuimkanon kunt doen. Daarom is het handig een tuinslang in de buurt te hebben.

Alternatieven voor schuimkanon

Een groot schuimkanon is vaak behoorlijk prijzig, waardoor het niet voor elke situatie is weggelegd. Zo is het misschien wat overdreven voor een schuimparty kinderfeestje een groot kanon in te zetten. Een alternatief is te vinden in de vorm van een sneeuwmachine. Sneeuwmachines produceren namelijk niet daadwerkelijk sneeuw maar schuim wat veel lijkt op sneeuw. Een schuimparty creëren met een sneeuwmachine is dus ook een prima optie. Zo heb je een apparaat dat niet mega groot is en kan er toch schuim geproduceerd worden. Een perfect formaat voor een schuimparty kinderfeestje.

Het schuim verdeelt zich wat beter bij een sneeuwmachine, maar is verder, afgezien van de hoeveelheid schuim, vergelijkbaar met dat van een schuimkanon. Het schuim irriteert ook niet en zorgt niet voor meer opruimwerk dan bij het gebruik van een schuimkanon.

Wat je nog meer nodig hebt

Naast het schuim en alle voorzieningen die je daarvoor nodig hebt, zijn er vanzelfsprekend meer benodigdheden om je party tot een grandioos succes maken. Je zult bijvoorbeeld ook muziek nodig hebben. Denk er dus aan een geluidsinstallatie te gebruiken die ook voldoende volume kan produceren voor het aantal bezoekers van je schuimparty. Daarnaast zul je de muziek moeten kunnen regelen. Als je muziek afspeelt via Spotify dan zul je bijvoorbeeld een geluidsinstallatie met Bluetooth nodig hebben. Wil je graag dat er een DJ op kan treden? Dan is er meer DJ gear nodig om de foam party tot een succes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie DJ Booth en een DJ controller.

Lichteffecten zijn eveneens een essentieel onderdeel voor een geslaagde schuimparty. Hiermee tover je de locatie van je evenement om tot een echt festivalterrein of discotheek. Het schuim is erg leuk om in te dansen, maar dankzij de lichteffecten wordt er toch nog een belangrijk element toegevoegd aan je feest. Lichteffecten zijn echt de finishing touch voor een grandioze schuimparty.

Foam party

Schuimkanon kopen

Wil je deze zomer een schuimparty organiseren? Bestel je schuimkanon gemakkelijk online bij MaxiAxi. Toch nog vragen over alles wat nodig is voor een schuimparty? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag een onvergetelijke party te organiseren!

Gerelateerde producten

Chatten