Wat is Spotify Connect en hoe werkt het?

Wat is Spotify Connect en hoe werkt het?

Spotify Connect is voor veel mensen nog een onbekende functie. Toch is het zeer interessant om erachter te komen hoe het jou van dienst kan zijn. In deze blog kom je alles te weten over wat Spotify Connect is, hoe je het gebruikt en wat de diverse voordelen ervan zijn.

De innovatie die Spotify Connect heet

Spotify houdt zich constant bezig met het ontwikkelen van de app. De meest recente innovatie binnen Spotify heet ‘Spotify Connect’, maar de muziekstreamingdienst gaat nóg verder. Reeds werd al een ontwikkeling doorgevoerd op het gebied van gebruikersgemak, namelijk: Spotify Jam. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om via Spotify concerten bij jou in de buurt te vinden én zelfs om direct tickets te kopen!

Wat is Spotify Connect?

Met Spotify Connect ben je draadloos verbonden met je speakers of DAB radio en ben je niet langer verplicht om in de buurt van je apparaat te zijn. Je apparaat moet uiteraard wel de juiste functies hebben om Spotify Connect te kunnen gebruiken. Heeft jouw installatie niet de mogelijkheid om met wifi te verbinden? Dan zal deze ongeschikt zijn. Hieronder staan een aantal interessante voorbeelden waarmee je Spotify Connect thuis of op kantoor kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld een DAB radio. Dit type radio heeft naast de Spotify Connect functie een functie om radiozenders via wifi te ontvangen. 

 

 

Het grote voordeel

Spotify Connect zorgt ervoor dat de muziek die je streamt direct vanuit Spotify naar je speaker of DAB radio wordt gestuurd. Je toestel wordt dan niet meer gebruikt als tussenstation. Je maakt dan ook geen gebruik meer van Bluetooth. Dit kan in veel situaties goed van pas komen. Bijvoorbeeld als jij een telefoontje krijgt en niet wil dat de muziek stopt, maar ook als je plotseling even weg moet waardoor de verbinding verbreekt. In beide gevallen zal je jouw muziek door Spotify Connect door kunnen streamen. Dus; zet je Spotify Connect aan en geniet zorgeloos van leuke muziek of interessante podcasts. 

Hoe werkt Spotify Connect?

De stappen om te doorlopen bij het verbinden met Spotify Connect

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je Spotify Connect instelt op jouw apparaat, zodat je ready to go bent om lekkere muziek of interessante podcasts te streamen.

  1. Download Spotify op jouw apparaat of zorg ervoor dat de app geüpdatet is naar de nieuwste versie.
  2. Zorg ervoor dat je toestel verbonden is met hetzelfde wifinetwerk als jouw speaker of DAB radio.
  3. Open de Spotify app en log in met jouw account. Zorg ervoor dat je beschikt over een ‘Spotify Premium Account’
  4. Kies je favoriete nummer of podcast en begin met afspelen.
  5. Tik/klik rechtsonderin op het ‘Apparaten’ icoon en bekijk de lijst met mogelijke apparaten.
  6. Tik/klik jouw gewenste apparaat aan.
  7. Je apparaat is nu verbonden met Spotify Connect! 

Let’s Connect

Met deze kennis ben jij klaar om het meeste uit Spotify Connect te halen! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen hebben over de functies? Of wil je graag weten welke speaker of DAB radio geschikt is voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts staan dagelijks klaar om jou de beste aanbevelingen te geven!

Gerelateerde berichten
Waar vind ik karaoke muziek? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. In dit blog zetten we de mogelijkheden voor je op een rij zodat jij snel en eenvoudig helemaal klaar bent voor je karaoke avondje. Belangrijkste tip: De karaoke-functie van Spotify! We hebben in het verleden al vaker blogs geschreven over karaoke. Karaoke, wat heb ik daarvoor...
Spotify blijft innoveren en heeft onlangs een gloednieuwe functie gelanceerd: Spotify Jam! Met deze functie hebben alle Spotify-gebruikers de mogelijkheid om samen te genieten van hun favoriete nummers. In deze blog vertellen we je alles over Spotify Jam, zodat je precies weet wat je ermee kunt en waarom dit zo handig is! Wat is Spotify Jam? ...
Chatten