Down The Rabbit Hole 2023: Alles wat jij moet weten!

Down The Rabbit Hole 2023: Alles wat jij moet weten!

Het klinkt nog ver weg, maar voor het komende festivalseizoen wordt al hard gewerkt om Down The Rabbit Hole 2023 tot in de puntjes voor te bereiden. Zo is na de geslaagde editie van 2022 ook al de nodige drukte rondom het organiseren van de komende editie: Down The Rabbit Hole 2023. De komende editie zal plaatsvinden op 30 juni en 1 en 2 juli. Wil jij volgend jaar het konijnenhol weer induiken? Lees snel verder en kom alles te weten om jouw Down The Rabbit Hole 2023 ervaring onvergetelijk te maken!

Wat is Down The Rabbit Hole?

In recreatiepark De Groene Heuvels in Beuningen (Gelderland) wordt ieder jaar het Down The Rabbit Hole festival georganiseerd. Down The Rabbit Hole is een muziekfestival dat wordt georganiseerd door Mojo Concerts. Down The Rabbit Hole 2023 is van vrijdag tot zondag in volle gang. De eerste editie van DRTH vond plaats in 2014 en sindsdien is dit een razendpopulair festival geworden. Zo trok Down The Rabbit Hole in het startjaar rond de 10.000 bezoekers, wat na zeven edities een totaal van 45.000 bezoekers heeft weten te krijgen. Het Down The Rabbit Hole festival heeft haar naam te danken aan Alice in Wonderland, die een konijnenhol ingaat en in een lange val terechtkomt. Vanuit hier ontstaan haar belevenissen. Tijdens het Down The Rabbit Hole festival zijn er vier grote podia te bezoeken, die elk uur in gebruik zijn door fantastische artiesten en bands.

Down The Rabbit Hole 2022

Publiek geniet van een band die optreedt tijdens Down The Rabbit Hole 2022.

Bij de vorige editie is er weer alles aan gedaan om er gegarandeerd een feest van te maken. Met artiesten en bands die zichzelf op de beste manier hebben laten zien, is dit zonder twijfel gelukt. De volledige 45.000 Down The Rabbit Hole 2022 tickets waren bij deze editie uitverkocht en hebben een hoop plezier geleverd aan de 45.000 mensen die Down The Rabbit Hole hebben bezocht. De Down The Rabbit Hole line-up van 2022 was gevuld met fantastische artiesten, waarvan wij de publieke top vijf op een rijtje hebben gezet.

Publieke top 5 2022

1. Moderat

In 2002 sloegen de Sascha Ring, Gernot Bronsert en Sebastian Szary de handen ineen en hebben Moderat tot een ontstaan gebracht. Moderat is een Duitse muziekgroep, die zich vertoond in de genres: Techno, IDM en house. De hits die het meest werden gewaardeerd waren ‘Nr. 22’, ‘Bad Kingdom’ en ‘A New Error’. Moderat laat deze muziek door de speakers knallen zoals niemand anders dat kan. Ook het nieuwe album ‘MORE D4TA’ kwam op het podium helemaal tot leven, wat een spektakel bezorgde bij de bezoekers.

2. Phoebe Bridgers

Voor de echte Phoebe Bridgers fans is dit een spektakel geweest, en zullen ze hebben genoten van de koningin van de treurmuziek. Phoebe Bridgers begon in 2014 met zingen, en brak door met wereldberoemde nummers als ‘Motion Sickness’ en ‘Sidelines’. Phoebe Bridgers zocht tijdens de set veel interactie met het publiek. Zo rende ze midden in de set het podium af om hoogstpersoonlijk een plectrum te overhandigen aan een fan. 

3. Bicep

In 2009 is muziekduo Bicep ontstaan en heeft het sindsdien fantastische hits uitgebracht die stuk voor stuk gepaard gaan met fantastische shows en optredens. Het Ierse-duo van Bicep wordt gevormd door de artiesten Andrew Ferguson en Matthew McBriar uit, die ongetwijfeld samen nog meer hits zullen uitbrengen. Het nummer ‘Glue’ was in 2017 benoemd als de beste track van het jaar. Deze track heeft richting de 150.000.000 streams, en is de all-time hit van Bicep. Met dit populaire nummer sloot Bicep hun fabelachtige show af, die met de spectaculaire lichteffecten en de laatste zonnestralen het publiek nog verwarmden.

4. Little Simz

De 28 jaar oude Nigeriaanse rapper uit Londen, heeft als één van de Headliners tijdens Down The Rabbit Hole 2022 ook zeker niet teleurgesteld.  Met virale nummers als ‘Venom’ & ‘Selfish’, heeft zij er een gegarandeerd feest van gemaakt. Na een oorverdovend applaus van misschien wel minuten lang, mag Little Simz de langste staande ovatie van Down The Rabbit Hole 2022 op haar naam zetten. Hopelijk kunnen we bij Down The Rabbit Hole 2023 dit weer nabootsen.

5. Goldband

Deze bloedeigen Nederlandse popgroep uit Den Haag, is sinds 2019 razendpopulair. Deze popgroep bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. De naam is afkomstig van het gelijknamige merk van stucgips, wat verwijst naar de bedrijfstak waar de vaders van de bandleden werkzaam waren als stukadoren. Met singles als ‘Witte was’ en ‘Noodgeval’, is de groep razend populair geworden. Het werd nog even spannend of de groep wel kon komen optreden, omdat zanger Boaz Kok de dag ervoor in het publiek van Rock Werchter wilde springen. Dit mislukte en de zanger belandde tussen het podium en de barriers. Gelukkig viel het ‘Noodgeval’ mee en kon de zanger de volgende dag schitteren op Down The Rabbit Hole 2022. Wellicht zien we de heren van Goldband ook bij Down The Rabbit Hole 2023 weer schitteren.

Down The Rabbit Hole line-up 2023

Na de succesvolle editie van vorig jaar, zal ook dit jaar weer een daverend succes worden. De Down The Rabbit Hole line-up is nog niet volledig bekend gemaakt, maar de artiesten die al bekend zijn zullen gegarandeerd een spektakel opleveren. Wij hebben de drie headliners die al zeker zijn, voor jou op een rijtje gezet.

Headliners Down The Rabbit Hole 2023

Een groep mensen geniet van een gitaarsolo tijdens Down The Rabbit Hole 

1. Stromae:

Met wereldberoemde hits als ‘Papaoutai’, Álors on Danse’, ‘Formidable’ en nog veel meer, is Stromae een van de headliners van Down The Rabbit Hole 2023. Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver, werd geboren in Etterbeek in België, staat bekend als singer-songwriter van hiphop en elektronische muziek. Stromae is sinds 2006 actief in de muziekwereld, waar hij van 2013 tot 2020 een mysterieuze pauze van het producen van muziek nam, bracht hij in 2020 een aankondiging naar buiten dat hij bezig was met een nieuw album. Met zijn Franstalige muziek heeft hij altijd al de show gestolen, en dat zal ook zeker gebeuren tijdens zijn optreden bij Down The Rabbit Hole 2023. 

2. Fred again..:

Als tweede headliner hebben we niemand minder dan Fred again.., die al sinds 2014 muziek produceert. Met hits als ‘Marea (we’ve lost dancing)’, ‘Jungle’ en de veel gestreamde hit van dit jaar ‘Turn On The Lights again..’, heeft Fred again.. de top 40 weten te bereiken, en wie weet wat er nog meer aan zit te komen. Fred again.. won in 2020 de Britse award voor British Producer of the Year. Kortom, Fred again.. zal na al zijn prestaties ook bij Down The Rabbit Hole 2023 een gegarandeerd feest bouwen, dus vergeet zeker niet om jouw Down The Rabbit Hole 2023 tickets te halen!

3. Paolo Nutini:

Als laatste al bekende headliner noemen we Paolo Nutini die in 2014 van de muziekradar verdween, maar in 2022 plotseling het album ‘Last Night In The Bittersweet’ uitbracht. Deze hit stond hierna drie weken op de plek één in de Top 100. Paolo Nutini, die sinds 2005 actief is in de muziekwereld, werd ontdekt in 2003 toen hij aanwezig was bij een concert van David Sneddon in zijn geboorteplaats Paisley. Sneddon was vertraagd, en als winnaar van een pubquiz kreeg Nutini de kans wat liedjes te zingen op het podium terwijl er werd gewacht op Sneddon. Door deze gebeurtenis had Nutini indruk gemaakt op iemand in het publiek. Hieropvolgend kwam dat hem werd gevraagd of de persoon in het publiek zijn manager mocht zijn. Al met al, zal deze artiest er alles aan doen om er een spektakel van te maken op Down The Rabbit Hole 2023.

Down The Rabbit Hole virtueel ervaren?

Wil jij alvast in de stemming komen voor Down The Rabbit Hole 2023? Met de onderstaande playlist weet je zeker dat je de sfeer van het festival proeft.

Down The Rabbit Hole 2023 bezoeken?

In deze blog hebben we je alle nodige informatie gegeven die jij nodig hebt voor Down The Rabbit Hole 2023. Als je plannen had Down The Rabbit Hole 2023 te bezoeken, dan ben jij nu op de beste manier voorbereid om er een geweldig festival van te maken!

Gerelateerde berichten
  1. Popfestivals 2023: Hier moet je heen! Popfestivals 2023: Hier moet je heen!
  2. Paaspop 2023: line-up, de beste artiesten & meer Paaspop 2023: line-up, de beste artiesten & meer
  3. Pinkpop 2023: alles wat je weten moet! Pinkpop 2023: alles wat je weten moet!
  4. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
Chatten