Kinderdisco organiseren in maar 6 stappen!

Kinderdisco organiseren in maar 6 stappen!

Een kinderdisco is een superleuke ervaring voor kinderen en is ook nog eens kinderlijk eenvoudig te organiseren. In maar een paar stappen heb jij al een geweldige kinderdisco. Hang verlichting op, schuif de bank aan de kant, zet je favoriete muziek aan en feesten maar! In deze blog lees je hoe je een kinderdisco tot in de puntjes kunt regelen.

Stap 1: Bepaal de leeftijdsgroep voor de kinderdisco

Het is belangrijk om te weten voor welke leeftijdsgroep de kinderdisco bedoeld is. Je kunt een kinderdisco voor kinderen van alle leeftijden organiseren, maar het is essentieel om te weten welke muziek en activiteiten geschikt zijn voor de doelgroep. De muziek die geschikt is voor tieners, is misschien niet geschikt voor jongere kinderen.

Stap 2: Kies een locatie voor de disco

Het kiezen van een geschikte locatie voor de disco is minstens zo belangrijk als de leeftijdsgroep. Je hebt verschillende plekken die uitermate geschikt zijn om een kinderdisco te houden. Als je thuis een disco wilt organiseren moet je er rekening mee houden dat er voldoende ruimte is om te kunnen dansen, want een feest zonder dansen is geen disco. Als je er voor kiest om de disco op een andere locatie te organiseren, houd dan rekening met de bereikbaarheid en de kosten.

Stap 3: Draai deze populaire kinderdisco liedjes

Er zijn genoeg kinderdisco liedjes die vrijwel alle kinderen moeiteloos mee kunnen zingen, denk bijvoorbeeld aan nummers als ‘TSJOE TSJOE WA’ en ‘Baby Shark’. Er zijn echter veel meer kinderdisco liedjes die razend populair zijn onder kinderen. Je kunt ook overwegen om verzoeknummers aan te nemen, zodat de kinderen kunnen dansen op hun favoriete kinderdisco liedjes. Vanuit onze playlist hebben we een top 10 samengesteld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de kinderdisco.

Top 10

 1. TSJOE TSJOE WA - DD Company, Minidisco
 2. Baby Shark - Pinkfong Baby Shark
 3. Automatisch - Flemming
 4. 10.000 luchtballonnen - K3
 5. Sweet But Psycho - Ava Max
 6. Pinguïndans - Schiffie & Co
 7. Blah Blah Blah - Armin van Buuren
 8. De Toreador - Opgeblazen, Wilbert Pigmans
 9. Links rechts - Snollebollekes
 10. IJskoud - Nielson

Stap 4: Draai muziek via speakers

Een kinderdisco zonder muziek is geen échte disco! Om iedereen te laten swingen en dansen op je kinderdisco heb je natuurlijk wel speakers nodig. In ons assortiment hebben we verschillende soorten speakers voor de perfecte kinderdisco, zodat de muziek extra goed klinkt. 

 • Karaokeset: Een karaokeset is een geweldige aanvulling op een kinderdisco, omdat het kinderen de kans geeft om hun favoriete liedjes mee te zingen en plezier te maken met hun vriendjes en vriendinnetjes.
 • Party speaker: Een party speaker is de perfecte luidspreker voor een kinderdisco! Party speakers zijn heel eenvoudig te bedienen en hebben vaak coole lichteffecten die automatisch reageren op de bass van de muziek. Bovendien worden deze speakers vrijwel altijd geleverd met microfoons, zodat de kinderen lekker kunnen meezingen met hun favoriete nummers.
 • Mobiele geluidsinstallatie: Wil je vaker een kinderdisco organiseren op verschillende plekken? Dan is een mobiele geluidsinstallatie een goede keuze. Deze speakers hebben een ingebouwde accu waardoor je ze overal kunt gebruiken zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Stap 5: Kies de juiste verlichting voor de kinderdisco

De juiste verlichting kan een groot verschil maken bij een kinderdisco. Als we kijken naar de verlichting is het bij een disco voor kinderen belangrijk om diverse kleurrijke bewegende lichteffecten in de ruimte te hebben. We zetten een paar uitmuntende voorbeelden van discolampen voor je op een rij.

BeamZ JB60R Jelly Ball

Met de beamZ JB60R creëer je eenvoudig een geweldige sfeer op de kinderdisco

Met de beamZ JB60R creëer je eenvoudig een geweldige sfeer op de kinderdisco van je kinderen. Deze discolamp werkt volledig zelfstandig, waardoor je alleen maar de stekker in het stopcontact hoeft te steken om te beginnen. De lamp wordt geleverd met een afstandsbediening, waarmee je gemakkelijk de instellingen en programma's kunt selecteren. Dankzij de ingebouwde microfoon kan de JB60R ook reageren op geluid en zo een dynamische lichtshow creëren, ideaal als de kinderen gewoon lekker willen feesten!

BeamZ S700-JB met Jelly Ball en rookmachine

De beamZ S700-JB is ideaal om rook en licht te combineren op je kinderdisco

De beamZ S700-JB is alles wat je nodig hebt om meteen een kinderdisco te kunnen starten! De combinatie van rook en licht creëert een geweldig effect waardoor het lijkt alsof je de kleurrijke en bewegende lichtstralen zo uit de lucht kunt grijpen. De machine wordt geleverd met rookvloeistof, dus je kunt meteen aan de slag en feesten!

BeamZ Magic2 met vier lichteffecten

Deze kleurrijke laserstralen haal je met de veelzijdige beamZ Magic2 in huis.

Met de beamZ Magic2 heb je een veelzijdig lichteffect in huis voor jouw kinderdisco. Dit lichteffect heeft maar liefst vier verschillende lichteffecten onder de kap: een LED Derby, een rode en groene laser, een blacklight en een stroboscoop. Dit alles zorgt voor een prachtige en gevarieerde lichtshow die je gemakkelijk kunt gebruiken door de stekker in het stopcontact te steken.

Stap 6: Organiseer spelletjes en activiteiten

Om jouw kinderdisco nog onvergetelijker te maken, is het leuk om wat spelletjes en activiteiten voor te bereiden. Hier zijn een paar voorbeelden van spelletjes en activiteiten die je kunt doen: je kunt bijvoorbeeld een danswedstrijd houden, limbo dansen of een playbackshow organiseren. Met deze spelletjes hebben jouw gasten iets om zich te vermaken en voeg je wat extra sfeer toe aan de disco.

Kinderdisco organiseren

Zoals je hebt kunnen lezen in deze tekst zijn er talloze mogelijkheden bij het organiseren van een kinderdisco. De suggesties die we hebben gegeven zijn slechts enkele voorbeelden. Mocht je nog meer vragen hebben over de benodigde producten voor een kinderdisco, dan staan onze experts voor je klaar om je te helpen!

Gerelateerde berichten
 1. Discolamp voor kinderen! Dit raden wij je aan Discolamp voor kinderen! Dit raden wij je aan
 2. Met deze discoverlichting wordt je huisfeestje écht uniek! Met deze discoverlichting wordt je huisfeestje écht uniek!
 3. 5x geschikte alternatieven voor de discobal 5x geschikte alternatieven voor de discobal
 4. Silent disco feest: dit zijn je benodigdheden Silent disco feest: dit zijn je benodigdheden

Gerelateerde producten

Chatten